Szépüljünk

Belülről illatosít a parfümkapszula

Feleslegessé teheti a dezodorok és parfümök használatát egy új találmány. Már ha eljut a boltokig.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egy holland képzőművész, Lucy McRae, és a biológus Sheref Mansy együttműködéséből született meg a parfümkapszula.

A kapszula olyan mesterséges lipidmolekulákat tartalmaz, melyek a testben természetes módon jelenlévő zsírmolekulákat utánozzák. Amikor az enzimek bontani kezdik ezeket a szintetikus lipideket, illatmolekulák szabadulnak fel, melyek aztán az izzadsággal együtt a bőrön keresztül távoznak, így illatosítva a testet. Az illat intenzitását többek között a magas hőmérséklet, a testmozgás, a stressz és a szexuális izgalom is fokozza.

A találmány egyelőre még kísérleti fázisban van, tehát legjobb esetben is éveket kell várnunk arra, hogy a boltokba kerülhessen.

A szájon át fogyasztható „parfümszerűségek” ugyanakkor nem számítanak abszolút újdonságnak, hiszen a Távol-Keleten például már jó ideje kapható olyan rágógumi, mely befolyásolja a test által kibocsátott szagot, egy bolgár édesipari cég pedig idén tavasszal mutatott be egy olyan cukorkát, melynek összetevői a szervezetbe jutva állítólag olyan anyagokat szabadítanak fel, melytől a test a pórusokon keresztül üde rózsaillatot kezd árasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top