Szépüljünk

Milliós kártérítést kapott az elrontott hajfestésért

Ki akarta szőkíttetni a haját, végül azonban a fodrász hibájából kénytelen volt kopaszra borotválni a fejét a fiatal nő. Nem hagyta annyiban az ügyet.
Charlotte a szőkítés után
Charlotte a szőkítés után…

A 27 éves Charlotte Jones 2009 nyarán, többéves kapcsolat után szakított barátjával. Ahogy rengeteg nő hasonló élethelyzetben, ő is változtatni akart a külsején: betért hát egy nottinghami fodrászatba, hogy kiszőkíttesse természetes barna hajkoronáját.

A szalon vezetője egy gyakornokra bízta a munkát, aki 11 óra leforgása alatt öt különféle módszerrel próbálta kiszőkíteni Charlotte haját, a végeredmény azonban rémisztő lett. A legnagyobb gond az volt, hogy a haja és fejbőre megégett, de a végeredmény is leginkább egy madárijesztőhöz hasonlított.

Ráadásul nem csupán nem kértek tőle bocsánatot, de egyenesen arról győzködték, hogy jó lett a haja, és kifizettették vele a borsos munkadíjat.

Az elrontott beavatkozás után Charlotte haja csomókban kezdett hullani, így végül kénytelen volt kopaszra borotválni a fejét. Három hónapon keresztül alig járt emberek közé, amikor pedig mégis muszáj volt,  fejfedőt viselt.

Azóta visszanőtt a haja
…és napjainkban

A nő úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot és ügyvédhez fordult, hogy kártérítést követeljen a szalontól. A fodrászat vezetője sokáig nem ismerte el felelősségét és azzal védekezett, hogy a munkát a gyakornok hibázta el, aki azóta már nem áll a szalon alkalmazásában.

Kétéves jogi huzavona után végül peren kívüli megegyezés született: a fodrászat elismerte a felelősséget, és 5250 font, azaz nagyjából 1 700 000 forint kártérítést fizet Jonesnak, akinek mostanra már egészséges, vállig érő haja és új pasija is van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top