Szépüljünk

Kiütheti a botoxot az új ránctalanító találmány

Arcbőrük fiatalítása érdekében egyre többen járnak botoxkezelésekre, amelynek az a hátránya, hogy lebénítja az arcizmokat. Egy új módszerrel ez a mellékhatás állítólag elkerülhető.
Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

A botoxot használó sztárok, mint Nicole Kidman vagy Kim Kardashian, sokszor váltak már nevetségessé a nyilvánosság előtt az érzelmek kifejezésére gyakorlatilag alkalmatlan, kivasalt arcuk miatt. A ránctalanító injekciónak ugyanis izombénító hatása is van, és gyakorlatilag minimálisra redukálja a mimikát. Nemrég azonban engedélyeztek egy új készítményt, amelynek gyártói azt ígérik, úgy lehetünk simábbak, hogy közben a mosolyvonalaink is megmaradnak.

Az eljárás során a páciensek saját bőrsejtjeit használják fel: úgynevezett fibroblasztokat távolítanak el a fül mögül, amelyeket 90 napig tenyésztenek. A több tízmillió új sejtet aztán három alkalomra elosztva injekciózzák be. A fibroblasztok kollagént, elasztánt és hialuronsavat tartalmaznak, amelyek mintegy felpumpálják a bőrt. Az új módszer alkalmazása során előfordulhat, hogy mellékhatásként bőrpír, véraláfutás vagy fájdalom jelentkezik.

Az új módszer hatása hat hónapig tart, az ára 1000–2000 font (300–600 ezer forint) körül mozog majd. A terméket még jelenleg is tesztelik, de egyes szakértők szerint bevezetése után a botox konkurenseként nagy sikerre számíthat a piacon. Mások úgy vélik, mivel sokan azonnali eredményt akarnak, ragaszkodni fognak a régi módszerhez, mert a három hónapnyi tenyésztési idő meglehetősen hosszú. Egy botoxinjekció egyébként körülbelül a tizedébe kerül az új ránctalanítónak, hatása pedig 3-6 hónapig tart.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top