Szépüljünk

Szemgyulladás vagy smink?

Trendi a pirossal húzott szem! Rihanna, Mary-Kate Olsen és a Dior-divatház is behódolt már az új irányzatnak.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

Tavasszal a kanárisárga szemsmink volt a legmenőbb, ami nem egy szokványos szín, a nyár sminkdivatjához képest azonban mégis szolidnak tűnik; mostanra ugyanis a piros tussal hangsúlyozott szem jött divatba – legalábbis a nemzetközi hírességek és modellek körében.

Bár több kozmetikai cég kínálatában is megjelent a piros szemfesték, az utcai divatig még nem ért el ez a trendhullám, ami persze nem feltétlenül baj. A témában született blogbejegyzések, kommentek tanúsága szerint a többség kifejezetten ijesztőnek tartja az ilyen szemfestést. „Úgy néz ki, mint egy kiadós szemgyulladás. Mintha véreznének a szemeid” – jegyezte meg egy hozzászóló. „Ha meg akarsz valakit ijeszteni, megfelel a célnak” – hangzik egy másik vélemény. 

Mary-Kate Olsen
Mary-Kate Olsen
Rihanna
Rihanna

Azoknak, akik mégis szeretnének megpróbálkozni vele, a sminkesek azt ajánlják, hogy vagy csak a felső, vagy csak az alsó szemhéjukra tegyék fel a festéket egészen vékony vonalban, és lehetőleg csak az esti-éjszakai órákban, mesterséges fénynél viseljék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top