Szépüljünk

Kend a szádra – Újra menő a rúzs!

A szájfények több éve tartó uralmának vége, a tavaszi–nyári szezonban újra bátran rúzsozhatunk. Trendszínek és praktikus tanácsok következnek, leginkább azért, hogy többet ne halljuk a nekem sehogy sem áll a rúzs kifogást.
Kend a szádra - Újra menő a rúzs!
Nyári körömtrendek

„A rúzs mindenkinek jól áll, csak meg kell találni az egyéniségéhez, vérmérsékletéhez illő színt” – szögezte le Larion Oscar, a Maybelline New York sminkmestere. A szakember elmondta, hogy idén tavasszal és nyáron nem csupán szájhangsúlyos sminkekben, hanem akár erős szemfestéssel kombinálva is divatos a rúzs. Itt az idő tehát rászokni – vagy visszaszokni – a rúzsozásra. A szakember a gyakorlatban is bemutatta az aktuális rúzstrendeket.

Világos szem, világos haj

Világos szemű és hajú hölgyeknek Oscar a korall, a telt piros, a lazac, a pink és a mályvás árnyalatú rúzsokat ajánlja. Aki érez affinitást, az árnyalatokat keverheti is: a telt pirosat például megbolondíthatja némi korallszínnel. A rúzs fölé aztán érdemes felkenni egy réteg áttetsző rózsaszínes vagy kékesen irizáló szájfényt is, ez ugyanis még jobban kiemeli a rúzs árnyalatát és optikailag teltebbé teszi az ajkakat. A szakember nappalra vizes hatású, estére pedig gyémántfényű szájfényt javasol.

Kend a szádra - Újra menő a rúzs!
Kend a szádra - Újra menő a rúzs!

Kend a szádra - Újra menő a rúzs!

Oscar felhívta a figyelmet arra is, hogy a szőkéknek az idei trendnek megfelelően minél inkább napbarnított hatásra kell törekedniük, melyet bronzos vagy barackos árnyalatú pirosító használatával érhetnek el a legkönnyebben.

Nem véletlen az sem, hogy a szakember a smink elkészítéséhez sem használt szájkontúrt. Mint mondta, a kontúrceruza használata nem trendfüggő: akkor van rá szükség, ha korrigálni kell a száj formáját, teltségét, más esetben viszont felesleges.

Kend a szádra - Újra menő a rúzs!

Természetes árnyalatok

Azoknak a nőknek, akiknél a természetes árnyalatok dominálnak – tehát a hajuk barna vagy vöröses, a szemük meleg színű –, a korall, a naplemente és lazacszínű rúzsok a legelőnyösebbek, de ha szimpatikusnak tartják, nyugodtan alkalmazhatják a rózsás, mályvás árnyalatokat is. A rúzst esetükben is érdemes egy réteg szájfénnyel felturbózni. Még strapabíróbbá tehető a végeredmény tartós szájfény használatával, melyet a Maybelline idei újdonságai között találhattok.

Kend a szádra - Újra menő a rúzs!
Kend a szádra - Újra menő a rúzs!

Az alapvetően természetes színvilág egyáltalán nem kötelez arra, hogy az erős rúzst natúr szemsminkkel viseljétek. Sőt! A sminkmester kifejezetten ajánlja az ilyen típusú hölgyeknek az erős szemfestést friss, tavaszi színekkel, például zölddel.

Kontrasztos színvilág

Azok esetében, akiknek a színvilága erős és kontrasztos – egészen sötétbarna vagy fekete haj, világos bőr, sötét vagy épp élesen világos szem –, a rúzs a lágyítás eszköze. Ennek megfelelően nekik elsősorban rózsás, illetve rágógumi-árnyalatú rúzsokban érdemes gondolkodniuk.

Kend a szádra - Újra menő a rúzs!
Kend a szádra - Újra menő a rúzs!

Az ilyen típusú nőknek előnyös a karakteres szemfestés, melyet a elmúlt években inkább diszkrét szájfénnyel volt csak illendő kombinálni, idén azonban ez megváltozott. Az említett rózsás, rágógumis árnyalatú rúzsok egyáltalán nem teszik közönségessé a megjelenést, ugyanakkor mégis erőteljesebbek és mutatósabbak a jól bevált szájfényeknél. Utóbbiakat – ahogy az előző két sminknél, úgy itt is – inkább optikai tuningra és fixálásra használjuk.

A sminkek a Maybelline New York és a L’Oreal termékeivel készültek.
Fotók: Oroszi Beáta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top