2017. 08. 18. Ilona

2011 hajszíne a vörös

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A szőkéket észreveszik, de a vöröseket sosem felejtik el – tartja a mondás. Igaz, ami igaz, mi sem felejtjük a kilencvenes évek második felét, amikor nők tömegei rohangáltak festett vörös hajjal, holdjáró cipőben... Erre kell számítani most is?
2011 hajszíne a vörös
 2011-es trendek
Nos, a derék kéthengeres lábbelik visszatérésére még – remélhetőleg minél többet – várnunk kell, a vörös haj viszont 2011-ben kétségkívül újra menő lesz. A divat fővárosaiban már egyértelműen érzékelhető a trend, ebben az évben pedig várhatóan hozzánk is begyűrűzik majd.

Legyen vörös?


Celebek vörös hajjal - Katt a képre!
Celebek vörös hajjal - Katt a képre!
Tehát divatba jön, megtetszik, vörösre váltanál. Juhász Anikó fodrász szerint ilyenkor első körben azt kell eldöntened, hogy a természetest imitáló, rezes, bronzos színt, vagy valamilyen „fantázia”-vöröset szeretnél-e. A döntés során figyelembe kell venni a személyiségedet, stílusodat és a fizikai adottságaidat – legfőképpen a bőrszínedet – egyaránt. Ha a stílusod alapvetően inkább természetes, nyilvánvalóan érdemes vörösből is ilyen jellegű árnyalatban gondolkodnod. Ha viszont szereted és tudod is viselni az intenzívebb, szintetikusabb, akár extrémebb dolgokat – öltözékben, sminkben is –, akkor vörösből is bátran választhatsz olyan árnyalatot, mely a természetben nem található meg. Világos bőrtónushoz általában a melegebb vörösek, míg sötétebb bőrtónushoz a hűvösebb és sötétebb árnyalatok illenek a legjobban.

Még akkor is, ha általában nem fodrásznál festeted a hajad, a vörösre váltást mindenképp bízd szakemberre! A legmegfelelőbb tónus és színmélység megválasztása, a haj sötétítése, pláne pedig világosítása bizony szakmai tudást igénylő feladat. Otthon, dobozos hajfestékkel nekiesni az ügynek igencsak rizikós vállalkozás.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy a vörös hajszín karbantartása macerásabb, mint bármely más színé. Mivel gyorsabban fakul, nagyon lényeges, hogy ennek megfelelően ápold. Hajfestés után legalább két napig lehetőleg ne moss hajat, azt követően pedig minden esetben használj jó minőségű színvédő sampont és balzsamot!

Ha vörös a hajad, a szemöldöködnek is alkalmazkodnia kell hozzá. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szemöldököt is vörösre kell festeni – ez nagyon keveseknek áll jól –, viszont nem is térhet el drasztikusan a két szín, például rézvörös hajhoz nem passzol a fekete szemöldök. Arra kell törekedni, hogy a hajszín és a szemöldökszín között legfeljebb egy-két árnyalatnyi legyen a különbség. Világosabb, élénkebb, rezes árnyalatokhoz az aranybarna, míg a sötétebb,  bordósabb színekhez a sötétbarna szemöldök a legoptimálisabb választás.

 2011 hajszíne a vörösVöröslexikon

– Természetes vörös hajszíne mindössze az emberiség 2 százalékának van.

– Az első vörös hajú emberek nagyjából 50 000 évvel ezelőtt, Afrikában jelentek meg.

– A darazsak gyakrabban csípik meg a vörös hajúakat, mint a más hajszínnel rendelkezőket.

– A vörös haj nem szürkés árnyalatban őszül, hanem homokszínűre, majd fehérre vált.

– Egy tanulmány szerint a természetes vörös hajjal rendelkezőket a legnehezebb elaltatni egy műtét előtt.

– A görög mitológia szerint a vörös hajú emberek haláluk után vérszívóvá változnak.

– Dániában megtiszteltetésnek tartják, ha valakinek vörös hajú gyermeke születik.

– Egy lengyel babona szerint, ha szembetalálkozol egymás után három vörös hajú emberrel, nyerni fogsz a lottón.


A  legtrendibb árnyalatok


Az elsődleges szempont nyilvánvalóan az, hogy a hajszín – a fentebb felsorolt kritériumok alapján – jól álljon, akinek viszont nem mellékes az sem, hogy az árnyalat kifejezetten trendi is legyen, az a következő skáláról válogathat idén tavasszal:  

– Paradicsomvörös: Élénk, szőkés beütésű, bohém hajszín, kizárólag a legbevállalósabbaknak.  
– Rézvörös: Egyszerű, mély és meleg árnyalat, mely meggyőzően idézi a természetes vörös hajszínt.
– Sötét korall: Rendkívül karakteres, dívás árnyalat, a feltűnő, de nem rikító színek kedvelőinek.
– Cseresznyés csokoládé: Csokoládébarna, cseresznyeszín beütéssel. Azoknak javasolható, akik nem akarnak drasztikusan eltávolodni természetes barna hajszínüktől, csupán szeretnék változatosabbá tenni azt.
Olvass tovább

Hozzászólások

Fáj 2011-06-08 15:55

Ha Hennával fested a hajad,akkor mennyi időnként fested újra?:D

bébé123 2011-03-30 18:09

Sziasztok!

 

Valaki árulja el nekem milyen az a ticiánvörös!

 

Köszi

 

henmar 2011-03-24 16:41

A henna egyáltalán nem roncsolja a hajat, sőt nagyon szépen áplolja. Nekem középbarna hajam van, és rézvörös hennával színezem, nagyon szép árnylatot ad neki. A hennával csak arra kell figyelni, hogy ha vegyi festékkel festetted előtte a hajad, akkor utána pár hónapot várni kell a henna használatával.

frue 2011-03-24 16:16

Én már lassan 2 éve növényi festékkel festem a hajam. Több kolléganőmet behülyítettem, hennáznak ők is. Nagyon szépen ápolja a hajat, és az a legjobb, hogy mindenkin más árnyalatban pompázik.

Nem váltanék vegyire többet, akkor sem, ha már kimegy a divatból a vörös(es) haj.;)

Fáj 2011-03-24 10:06

Én is azon filózok.a hennán most.

10 évig voltam vörös,és másfél éve semmilyen festéket nem használtam.sötétbarna hajam van 2-3 ősz hajszál..ez jól is áll,de a vörössel igazán "ütős" voltam.Párom is azt kívánja vissza.Zöld szemem van.

szerintetek hennával nem roncsolom a hajam?használjak csak egyszeri használatos festéket?

ja ezt a cikket én pont február10én olvastam.érdekes hogy most tették ide a fórumra.

henmar 2011-03-24 09:45

Én a hennára esküszöm. :)

Szerintem a vörös haj nem annyira divat, inkább személyiség függő.

bretagnee 2011-03-24 09:23

Rövid-rókavörös a séróm közel 2 évtizede, akkor......?? ;);)