Szépüljünk

Két kanál cukor a ráncok ellen

Brazíliában már kapható, ebben az évben pedig valószínűleg Európában is forgalmazni kezdik a szépítő cukorkát. Igen, már ilyen is van...

A „Beauty Candy” nevű termék nem kevesebbel kecsegtet, mint hogy lassítja az öregedést, szépíti a bőrt, általában véve egészségesebbé tesz és még energiát is ad. A négyféle ízben kapható édesség állítólag nem tartalmaz cukrot és mesterséges tartósítószereket, viszont kollagént és többféle vitamint igen. Kiötlője az eredetileg fogorvos végzettségű, Cristiana Arcangeli brazil üzletasszony, aki több sikeres kozmetikai céget is üzemeltet hazájában. Arcangeli szerint a Brazíliában tavaly nyáron piacra került cukorka a „szépség egy új dimenzióját” nyitotta meg a fogyasztók előtt.

www.consumacm.blogspot.com
www.consumacm.blogspot.com

Nem kevesen vannak azonban, akik nem hisznek a cukorka csodatévő hatásában. „Jól ismerem az édesipar elmúlt 25 éves történetét, de még soha nem hallottam ilyesmiről” – nyilatkozta a brit Daily Mail magazinnak Angus Kennedy, a Kennedy’s Confection című szaklap szerkesztője. A szakember maga is tesztelte a terméket és saját bevallása szerint egyelőre nem érzékelte annak látványos, pozitív hatásait. „A feleségem nem mondta, hogy úgy néznék ki, mind Brad Pitt” – jegyezte meg viccesen a szakember.

A „szépítő élelmiszerek” mindettől függetlenül azonban egyre divatosabbak, így szinte nem is kérdés, hogy a termék megtalálja majd a maga fogyasztói célcsoportját Európában is. Nagy-Britanniában állítólag pár hónapon belül piacra dobják…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top