2017. 08. 18. Ilona

Meztelen tekintetre és pandákra lehet számítani idén ősszel

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az őszi–téli szezonban menő a piros szemfesték és a sötétlila rúzs. Mindenki megnyugtatására hozzátesszük: nem egyszerre, ugyanazon az arcon.
2010. 09. 30. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Meztelen tekintet
 
Akik eddig meg voltak győződve arról, hogy szempillaspirál nélkül nem készíthető tisztességes smink, azoknak az elkövetkezendő hónapokban felül kell vizsgálniuk ebbéli álláspontjukat. A szezon egyik meghatározó sminktrendje ugyanis a sminkeletlennek látszóra sminkelt arc. Lényege a makulátlan, ugyanakkor természetes hatású alapozás, illetve púderezés, melyre legfeljebb még minimális mennyiségű, natúrszínű pirosítót teszünk fel.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com
A szájra ajakír vagy világos színű szájfény kerül, a szemeket viszont egyáltalán nem hangsúlyozzuk, még szempillaspirállal sem. Aki mégis ragaszkodik a pillafestékhez, fekete helyett használjon barna vagy átlátszó változatot! Több divatháznál felbukkant a natúr smink szemöldökhangsúlyos verziója is. Az alap ennek az esetében is a sminkeletlennek látszó arc feltűnően meztelen szemekkel, a szemöldököt viszont sötét – adott esetben a hajszínnél is egy árnyalattal sötétebb – színnel, vastagon és erőteljesen kell kiemelni, minél inkább maszkulin hatásra törekedve.

Pandák, macskák, textúrák


A füstös szemek több éve tartó divatja ebben a szezonban is töretlen, a brutál pandamacistól az übernőies, macskás formákig mindenféle változat menő. Az irányzat idei újdonsága a „nyomtatott” hatású festés.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Ez úgy készíthető el – bár inkább csak haladóknak ajánlanánk –, hogy a szokott módon elsatírozott, szürke-fekete szemhéjpúder felületét fekete szemceruzával textúrázzuk. A füstös szemsminket viselhetjük natúr ajkakkal, de alkalmakra akár vintage-stílusban, élénkpirosra rúzsozott szájjal is. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbihoz hullasápadtra és mattra alapozott-púderezett arcbőr passzol.

Piros szemek

Trendinek számítanak korallos, terrakottás, sőt a pirosas, bordós árnyalatú szemhéjpúderek, vagyis egy sor olyan szín, mely garantáltan csak keveseknek áll jól, mindenki máson viszont annál betegesebb hatást kelt. Különösen akkor, ha nem csupán a felső szemhéjra kerül a festékből, hanem az alsóra is, esetleg – ahogy azt több vezető divatház sminkesei tették – kizárólag csak a szem alatt alkalmazzuk.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Való igaz, hogy a divatfotókon vagy a kifutón ütősen mutat egy ilyen színvilágú szemsmink, a valóságban azonban kifejezetten könnyű mellélőni vele. Tehát csak óvatosan, önkritikusan!

Karakteres ajkak

A szezon legígéretesebb és a szó szoros értelmében véve legsokszínűbb irányzata a szájhangsúlyos smink. A divatba tavaly visszatérő klasszikus vörös rúzs idén is megy, ráadásul becsatlakoztak mellé a világosabb, narancsos, korallos, valamint a sötétebb, bordósabb árnyalatok is. A rózsaszín és a lila rúzs szintén trendi, mind ártatlanul halvány, mind erdei gyümölcsös, mind pedig egészen sötét tónusú változatokban. A karakteres szájhoz – kivéve, ha a fentebb említett füstös szem, vörös rúzs párosítást választjuk – minimál- vagy zéró szemsmink dukál.
Fotó: style.com
Fotó: Style.com
Akik az elmúlt években leszoktak a rúzsozásról, vagy esetleg még soha nem is szoktak rá, azokat is mindenképp arra biztatnánk, hogy ebben a szezonban próbálkozzanak meg a szájfestéssel! A rúzs ugyanis sokkal többeknek áll jól, mint ahányan gondolnák magukról.
Olvass tovább

Hozzászólások

pihe** 2010-09-30 21:11

jézusom tiszta triller némelyik :)))

pihe** 2010-09-30 21:10

ugyanúgy sminkelek minden évszakban..! :(((( .. nem bőgök inkább mégse, mert a tetejibe még szét is maszatolom ..

Nesinesi 2010-09-30 20:10

Elolvastam a cikket és levontam a tanulságot: idióta cikkek tanácsai helyett inkább továbbra is a tükrömnek hiszek :D

Liimo 2010-09-30 20:01

Végülis.:D

Démétér 2010-09-30 19:54

Hát mondjuk... a pirosas szemfestéssel a téli időszakhoz illő náthás hatást tudunk elérni :)

Liimo 2010-09-30 19:51

Akkor kövessük az idei trendet.

Megnézném, hogy hogyan néznék ki piros sminkkel és zöld ruhával. Vagy akkor minden nap vegyek fel pirosat, hogy trendi legyek?

Maradok a hétköznapokon a szemceruzánál és spirálnál. Alkalmakra meg marad a füstös szem.

 

(azt mondjuk nem értem, hogy miért éppen télre jön be a piros szín. Egy kis narancs- és citromsárgával felkenve nyárias sminket kapunk. )

Gabi25 2010-09-30 19:32

A divatot és a trendet követni kell a színekben és a technikákban, de ez nem a kifutói sminket jelenti :) az egy cseppet el van túlozva, és nem nekünk a hétköznapokra címezték.