Meztelen tekintetre és pandákra lehet számítani idén ősszel

Az őszi–téli szezonban menő a piros szemfesték és a sötétlila rúzs. Mindenki megnyugtatására hozzátesszük: nem egyszerre, ugyanazon az arcon.
Meztelen tekintet
 
Akik eddig meg voltak győződve arról, hogy szempillaspirál nélkül nem készíthető tisztességes smink, azoknak az elkövetkezendő hónapokban felül kell vizsgálniuk ebbéli álláspontjukat. A szezon egyik meghatározó sminktrendje ugyanis a sminkeletlennek látszóra sminkelt arc. Lényege a makulátlan, ugyanakkor természetes hatású alapozás, illetve púderezés, melyre legfeljebb még minimális mennyiségű, natúrszínű pirosítót teszünk fel.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com
A szájra ajakír vagy világos színű szájfény kerül, a szemeket viszont egyáltalán nem hangsúlyozzuk, még szempillaspirállal sem. Aki mégis ragaszkodik a pillafestékhez, fekete helyett használjon barna vagy átlátszó változatot! Több divatháznál felbukkant a natúr smink szemöldökhangsúlyos verziója is. Az alap ennek az esetében is a sminkeletlennek látszó arc feltűnően meztelen szemekkel, a szemöldököt viszont sötét – adott esetben a hajszínnél is egy árnyalattal sötétebb – színnel, vastagon és erőteljesen kell kiemelni, minél inkább maszkulin hatásra törekedve.

Pandák, macskák, textúrák


A füstös szemek több éve tartó divatja ebben a szezonban is töretlen, a brutál pandamacistól az übernőies, macskás formákig mindenféle változat menő. Az irányzat idei újdonsága a „nyomtatott” hatású festés.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Ez úgy készíthető el – bár inkább csak haladóknak ajánlanánk –, hogy a szokott módon elsatírozott, szürke-fekete szemhéjpúder felületét fekete szemceruzával textúrázzuk. A füstös szemsminket viselhetjük natúr ajkakkal, de alkalmakra akár vintage-stílusban, élénkpirosra rúzsozott szájjal is. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbihoz hullasápadtra és mattra alapozott-púderezett arcbőr passzol.

Piros szemek

Trendinek számítanak korallos, terrakottás, sőt a pirosas, bordós árnyalatú szemhéjpúderek, vagyis egy sor olyan szín, mely garantáltan csak keveseknek áll jól, mindenki máson viszont annál betegesebb hatást kelt. Különösen akkor, ha nem csupán a felső szemhéjra kerül a festékből, hanem az alsóra is, esetleg – ahogy azt több vezető divatház sminkesei tették – kizárólag csak a szem alatt alkalmazzuk.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Való igaz, hogy a divatfotókon vagy a kifutón ütősen mutat egy ilyen színvilágú szemsmink, a valóságban azonban kifejezetten könnyű mellélőni vele. Tehát csak óvatosan, önkritikusan!

Karakteres ajkak

A szezon legígéretesebb és a szó szoros értelmében véve legsokszínűbb irányzata a szájhangsúlyos smink. A divatba tavaly visszatérő klasszikus vörös rúzs idén is megy, ráadásul becsatlakoztak mellé a világosabb, narancsos, korallos, valamint a sötétebb, bordósabb árnyalatok is. A rózsaszín és a lila rúzs szintén trendi, mind ártatlanul halvány, mind erdei gyümölcsös, mind pedig egészen sötét tónusú változatokban. A karakteres szájhoz – kivéve, ha a fentebb említett füstös szem, vörös rúzs párosítást választjuk – minimál- vagy zéró szemsmink dukál.
Fotó: style.com
Fotó: Style.com
Akik az elmúlt években leszoktak a rúzsozásról, vagy esetleg még soha nem is szoktak rá, azokat is mindenképp arra biztatnánk, hogy ebben a szezonban próbálkozzanak meg a szájfestéssel! A rúzs ugyanis sokkal többeknek áll jól, mint ahányan gondolnák magukról.
Címkék: smink, ősz, tippek, sminktrend

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Liimo 2010-09-30 19:51

Akkor kövessük az idei trendet.

Megnézném, hogy hogyan néznék ki piros sminkkel és zöld ruhával. Vagy akkor minden nap vegyek fel pirosat, hogy trendi legyek?

Maradok a hétköznapokon a szemceruzánál és spirálnál. Alkalmakra meg marad a füstös szem.

 

(azt mondjuk nem értem, hogy miért éppen télre jön be a piros szín. Egy kis narancs- és citromsárgával felkenve nyárias sminket kapunk. )

Gabi25 2010-09-30 19:32

A divatot és a trendet követni kell a színekben és a technikákban, de ez nem a kifutói sminket jelenti :) az egy cseppet el van túlozva, és nem nekünk a hétköznapokra címezték. 

Torolt_felhasznalo_167397 2010-09-30 19:09

Idén ősszel nem leszek trendi.

 

-sem a Meztelen tekintet
-sem a Pandák, macskák, textúrák

-sem a Piros szemek
-sem a narancsos, korallos, rózsaszín és lila rúzs

 

nem tetszik,

 nem is áll jól nekem

Démétér 2010-09-30 19:04

Jól van na, ezek a fotók nem az utcára készültek :) Csak a trendet szélsőségekkel mutatják be. Ez a hétköznapokra fordítva csak annyit jelent, hogy VAGY természetes, natúr sminket, VAGY erős, fekete füstös szemfestést, VAGY vöröses tónusú, meleg szemhéjfestést (ez az egyetlen, ami talán kicsit is újdonság), VAGY hangsúlyos ajakfestést alkalmazzunk ezen az őszön.

Torolt_felhasznalo_630444 2010-09-30 18:45

Szerintem nem a divattal kell foglalkozni, hanem azzal. hogy kinek mi áll jó.

Torolt_felhasznalo_390011 2010-09-30 18:42

Ha így mennékbe a munkahelyemre ha lenne tuti kirugnának vagy legalább is orvoshoz küldenének hogy de szarul nézek ki:D

minerva 2010-09-30 18:29

iszonyat. mind. maszkulin hatás? a kifutón esetleg, de a mindennapokban? én biztos nem fogom magam olyanra sminkelni mint aki egy hete nem aludt... váááá

N?k Lapja Café 2010-09-30 18:29

Az őszi–téli szezonban menő a piros szemfesték és a sötétlila rúzs. Mindenki megnyugtatására hozzátesszük: nem egyszerre, ugyanazon az arcon.


Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>