Szépüljünk

Meztelen tekintetre és pandákra lehet számítani idén ősszel

Az őszi–téli szezonban menő a piros szemfesték és a sötétlila rúzs. Mindenki megnyugtatására hozzátesszük: nem egyszerre, ugyanazon az arcon.

Meztelen tekintet
 
Akik eddig meg voltak győződve arról, hogy szempillaspirál nélkül nem készíthető tisztességes smink, azoknak az elkövetkezendő hónapokban felül kell vizsgálniuk ebbéli álláspontjukat. A szezon egyik meghatározó sminktrendje ugyanis a sminkeletlennek látszóra sminkelt arc. Lényege a makulátlan, ugyanakkor természetes hatású alapozás, illetve púderezés, melyre legfeljebb még minimális mennyiségű, natúrszínű pirosítót teszünk fel.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

A szájra ajakír vagy világos színű szájfény kerül, a szemeket viszont egyáltalán nem hangsúlyozzuk, még szempillaspirállal sem. Aki mégis ragaszkodik a pillafestékhez, fekete helyett használjon barna vagy átlátszó változatot! Több divatháznál felbukkant a natúr smink szemöldökhangsúlyos verziója is. Az alap ennek az esetében is a sminkeletlennek látszó arc feltűnően meztelen szemekkel, a szemöldököt viszont sötét – adott esetben a hajszínnél is egy árnyalattal sötétebb – színnel, vastagon és erőteljesen kell kiemelni, minél inkább maszkulin hatásra törekedve.

Pandák, macskák, textúrák

A füstös szemek több éve tartó divatja ebben a szezonban is töretlen, a brutál pandamacistól az übernőies, macskás formákig mindenféle változat menő. Az irányzat idei újdonsága a „nyomtatott” hatású festés.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Ez úgy készíthető el – bár inkább csak haladóknak ajánlanánk –, hogy a szokott módon elsatírozott, szürke-fekete szemhéjpúder felületét fekete szemceruzával textúrázzuk. A füstös szemsminket viselhetjük natúr ajkakkal, de alkalmakra akár vintage-stílusban, élénkpirosra rúzsozott szájjal is. Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbihoz hullasápadtra és mattra alapozott-púderezett arcbőr passzol.

Piros szemek

Trendinek számítanak korallos, terrakottás, sőt a pirosas, bordós árnyalatú szemhéjpúderek, vagyis egy sor olyan szín, mely garantáltan csak keveseknek áll jól, mindenki máson viszont annál betegesebb hatást kelt. Különösen akkor, ha nem csupán a felső szemhéjra kerül a festékből, hanem az alsóra is, esetleg – ahogy azt több vezető divatház sminkesei tették – kizárólag csak a szem alatt alkalmazzuk.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Való igaz, hogy a divatfotókon vagy a kifutón ütősen mutat egy ilyen színvilágú szemsmink, a valóságban azonban kifejezetten könnyű mellélőni vele. Tehát csak óvatosan, önkritikusan!

Karakteres ajkak

A szezon legígéretesebb és a szó szoros értelmében véve legsokszínűbb irányzata a szájhangsúlyos smink. A divatba tavaly visszatérő klasszikus vörös rúzs idén is megy, ráadásul becsatlakoztak mellé a világosabb, narancsos, korallos, valamint a sötétebb, bordósabb árnyalatok is. A rózsaszín és a lila rúzs szintén trendi, mind ártatlanul halvány, mind erdei gyümölcsös, mind pedig egészen sötét tónusú változatokban. A karakteres szájhoz – kivéve, ha a fentebb említett füstös szem, vörös rúzs párosítást választjuk – minimál- vagy zéró szemsmink dukál.

Fotó: style.com
Fotó: Style.com

Akik az elmúlt években leszoktak a rúzsozásról, vagy esetleg még soha nem is szoktak rá, azokat is mindenképp arra biztatnánk, hogy ebben a szezonban próbálkozzanak meg a szájfestéssel! A rúzs ugyanis sokkal többeknek áll jól, mint ahányan gondolnák magukról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top