Szépüljünk

Új évszak, új kencék – újdonságok szeptemberre

Alapozók, szempillaspirálok és néhány igazi meglepetés a szeptemberi újdonságok között. Teszteltük őket.
Artdeco pirosító és szemöldöktus
Itthon leginkább profi sminkesek táskájából kerülnek elő Artdeco-cuccok, pedig a cég termékei praktikus kiszerelésben és – ami nagyon fontos – megfizethető áron kaphatóak. Az idei szezonban a természetességé a főszerep. Mind a pirosító, mind pedig az eddig még számunkra is ismeretlen szemöldöktus ennek a jegyében készült.
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Kifejezetten szerettük, hogy a pirosító mérete még a legkisebb táskához is passzol, kevés selyempor is került bele, amitől az orcák szépen fénylenek, de mégsem lesz szalagavatók hangulatát idéző a smink. A szemöldöktus meggyőzött minket. Szinte láthatatlan szemöldökön próbáltuk ki; az eredmény természetes, mégis kellően hangsúlyos lett, és végre nem olyan, mintha színesceruza-készlettel dolgoztunk volna.

Artdeco körömlakk

A piros körömlakkok mellé idén a bordó árnyalatok is bekerültek a trendszínek közé, aki tutira akar menni, az hasonló árnyalatú rúzst is választ magának. Barnával és feketével is jól mutatnak, de rövid körmökön – a pirossal ellentétben – nem érdemes kipróbálni, ugyanis az összhatás nem lesz az igazi.

Új évszak, új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Túrázáshoz és házimunkához nem ajánljuk, főleg akkor nem, ha az utolsó réteg fölé nem kerül fedőlakk. Jó hír, hogy nem lepattogzik, hanem egyenletesen kopik le, de sajnos a második nap után.

 

 
BeYu szemhéjpúder és körömlakk

Csakúgy, mint az Artdeco, a BeYu is kevésbé ismert az „amatőrök” között, pedig az ár-minőség arányt nézve nem is áll rossz helyen. A halványkék szemhéjpúder elsőre talán furcsa lehet, de szürkével kombinálva nincs horrorsminkérzésünk. A körömlakk árnyalata pedig tökéletesen megfelel az idei szezon barnaőrületének.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A szemhéjpúderrel kimondottan könnyű volt dolgozni, applikátorral és ecsettel is próbálkoztunk. Mindkettővel tökéletesen működött. Egy alapozóréteg nem árt alá, hogy kellően tartós legyen a festék, de anélkül is órákon keresztül tartja magát. A lakkhoz elsősorban bátorság kell, ugyanis kicsit ijesztő lesz a pulcsiknál megszokott, de a körmön elsőre furcsának tűnő árnyalat, amelyet lebarnult bőrhöz semmiképp nem ajánlunk.

Body Shop gránátalmás krém és arclemosó

A gránátalma antioxidáns és egyéb jótékony hatásáról már kisebb tanulmányokat olvashattunk: együk, igyuk, illóolaját kenjük a bőrünkre, vagy csináljunk vele bármit, a lényeg, hogy használjuk. Így aztán a Body Shop sem maradhatott ki a sorból: a cég a gránátalma bőrmegújító hatását használta ki, és egy 40 év felettieknek szánt termékcsaládot dobott piacra.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Az arclemosónál különösen szerettük, hogy használata után a bőr selymes volt, és nem lett száraz. Bár a hivatalos leírásban nem szerepel, hogy sminklemosóként is bevethető, mi bátrak voltunk, és jelentjük: annak is bevált. A krém kicsit zsíros állagú, de nem nehéz, a bőr viszonylag lassan szívja be, de utána egész nap hidratált és puha marad. Két hét tesztelés után azt vettük észre, hogy a bőrünk sokkal kevésbé sápadt, egyszerűen – ahogy mondani szokás – élettelibb.

Carmex ajakápoló

A Carmex ajakápolója nem igazi újdonság, talán csak annyiban, hogy napjainkban egyre több helyen kapható, ezért nem kell a külföldön élő rokonokat zargatni, ha kámforos ajakduzzasztó kencére vágyunk. A Carmex titka a kámfor, amely kellemesen bizsergeti az ajkakat, és nagyjából fél perc alatt felpuhítja a cserepes szájat is, a sminkesek pont ezért szeretik és használják élénk színű rúzsok alá.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A Carmexet 2000 méter fölé vittük – túrázni –, és bár nem nagyon hittünk benne, mégis bevált. Nem kellett óránként újrakenni a szánkat, elég volt induláskor, mégis egész végig puha volt, és nem száradt ki a csípős szélben sem.

Essence Denim Wanted szemhéjtus

Az Essence sem a megfizethetetlenül drága kozmetikumok közé tartozik, így aztán mi is gyakran csábulunk el egy-egy újdonság erejéig. A tégelyes tus pont ilyen. Elsősorban olyanoknak ajánljuk, akik eddig nem igazán használtak szemhéjtust, és félnek, hogy az egyenes vonal helyett EKG-görbét rajzolnak.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Az ecsettel könnyen és gyorsan lehetett felvinni a festéket, ráadásul az sem okozott problémát, hogy nem sikerült egy mozdulattal tökéletes vonalat húzni. A festék sokáig fent maradt, és mi a drámaibb hatás kedvéért nedves ecsettel is kipróbáltuk. Trehány, szétszórt, mindent elhagyó csajoknak azonban nem ajánljuk, ugyanis az apró ecsetet már az első alkalommal el fogják hagyni.

Estée Lauder Night Repair szemkörnyékápoló

Akinek volt már dolga a barna tégelyes ránctalanítócsalád valamelyik tagjával, azt tudja, hogy mire számíthat. A legújabb találmány egy olyan zselés állagú – bár nem zselé – krém, amelyet kimondottan a szem környékét szegélyező ráncokra találtak ki. Fontos megjegyezni, hogy ezt a terméket érett bőrre fejlesztették ki, ezért ne ez legyen az első ránctalanító a repertoárunkban.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Szerkesztőségi vélemény:
A zsíros krémet gyorsan beszívja a bőr, és kicsit hűsíti is. A második héten már látszódott a hatása, a szem alatti karikák halványodtak, és a kisebb ráncok szépen feltöltődtek, röviden: csak elismerően tudunk szólni a krémről.

Garnier Pure Active arclemosó

A Garnier Pure-termékcsaládból eddig a szemcsés arctisztítóra esküdtünk, ugyanis még a mitesszeres bőr is jól reagált a napi használatra. A legújabb találmány egy masszírozófejjel ellátott arctisztító, amely leginkább egy kézi szőnyegtisztítóra emlékeztetett minket.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Érdekes érzés volt, és ez az érzés megosztotta tesztelőinket. Volt, aki kifejezetten élvezte, hogy az arcbőre felfrissül, érzékenyebb bőrű kollégánk azonban nem volt annyira oda a finoman dörzsölő fejtől. Elsősorban olyanok próbálják ki, akiknek az arcán vannak mitesszerek és kisebb pattanások, túl puha és finom bőrre mi nem ajánljuk.
 
Max Factor False Lash Effect szempillaspirál

A Max Factor Volume 2000 szempillaspirálja után már szkeptikusan állunk a spirálokhoz, nálunk ugyanis az a tuti befutó. Az új, műanyag fejű spirál a hírek szerint hosszú és különálló pillákat ígér, ezért mi satnya pillájú tesztalanyt kerestünk.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A fejre pont annyi festék került, amennyi nem nehezítette el a pillákat, és külön öröm volt, hogy nem ragadtak össze, ami kevés pilla esetében kimondottan rossz érzés. A festék hamar megszáradt, és egész nap tartotta magát, sőt a lemosásnál sem voltak problémáink, és bár a Volume 2000 még mindig az etalon, a False Lash Effectben jó vetélytársra akadt.

Maybelline Affinitone Mineral alapozó

Az alapozókkal sokáig az volt a bajunk, hogy szoborszerű, viaszos fedést biztosítottak, ami ugyan minden bőrhibát elfedett, de cserébe olyan érzés volt, mintha pemzlivel vakoltuk volna be az arcunkat. A Maybelline Mineral alapozója azzal kecsegtetett minket, hogy felkenés után a hatás természetes lesz, és tartós.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Nincs ezen mit ragozni: szerettük. Ráadásul biciklivel járó kolléganőnk tesztelte az alapozót, így ki volt téve a környezet viszontagságainak rendesen. Könnyen fel lehetett kenni, és egész nap tartott, a bőrhibákat ugyan nem tüntette el teljesen, de azt egy kis korrektoros rásegítéssel megoldottuk. Egyenletes és életteli arcbőr volt az eredmény, úgyhogy mi teljesen meg voltunk vele elégedve.

Pantene Nature Fusion hajbalzsam
A hajbalzsam nehéz kérdés, ugyanis akinek száraz a haja, annak semmi sem elég jó, akinek pedig zsíros, annak meg minden túl jó. A Pantene Nature hajbalzsamja könnyű kifésülhetőséget és ápolt hajvégeket ígért, anélkül hogy a hajat elnehezítené vagy bezsírosítaná.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A balzsamot hosszú, festett, göndör hajú tesztelőnek adtuk, aki sok terméket kipróbált már a hajbalzsam műfajban, így kellően kritikusan állt a kérdéshez. Már az első használat után csodákat zengett arról, hogy a haja milyen puha és könnyen kezelhető volt, így aztán biztosak voltunk benne, hogy végre megvan a legjobb. Azonban további tesztelések után kiderült, hogy csak száraz hajon működik, és zsíros vagy zsírosodásra hajlamos hajra nem az igazi.


Rimmel Match Perfection alapozó

A bőr színével azonosuló alapozó elsősorban azért jó, mert nem lesz a bőrnek maszkhatása, ráadásul az sem másodlagos, hogy így elkerülhetjük, hogy a ráncok a nap végére telítődjenek a nehéz krémmel.
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A Rimmel legújabb alapozóját igazi szkeptikusnak adtuk, aki gyűlöli, ha valami furcsa réteg van az arcán. Így aztán kellemesen csalódtunk, amikor hosszasan áradozott arról, hogy mennyivel jobban érzi magát, hogy végre olyan krémet ken az arcára, ami egyszerűen csak feldobja és egyenletesebbé teszi az arcbőrét, nem pedig viaszos réteggel vonja be. A könnyen lemosható alapozót elsősorban nappalra és kisebb bőrhibákra, de nyugodt szívvel ajánljuk.

 


Oriflame ajakápoló rúzs

Az Oriflame új rúzsának az a nagy előnye, hogy egyszerre színezi és ápolja az ajkakat, ami különösen hűvös időben jön jól. Az elsősorban természetes árnyalatokban kapható rúzsokat azoknak is ajánlják, akik eddig csak halványabb szájfényeket kentek az arcukra.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
Direkt nem kentünk a rúzs alá ajakápolót, hiszen az ígéretek szerint a festékréteg alatt sem fog kiszáradni a szánk. Igaz volt az állítás, így még szeles időben sem lett cserepes a szánk a rúzs alatt, ahogy azt már megszoktuk. A szín kellően visszafogott volt ahhoz, hogy munkába is hordjuk, az pedig külön jó hír, hogy nem fogta be a fogunkat.

She szemhéjpúder, rúzs, körömlakk

Az alacsony árkategóriájú She-termékeket elsősorban azoknak ajánljuk, akik a sminkcuccok megszállottjai, de a költségvetésük nem engedi meg a drágább termékek rendszeres felhalmozását. A termékcsalád nagy előnye, hogy mindig követi a legújabb trendeket, és egy színben összeillő körömlakk, szemhéjpúder, rúzs trió sem vágja az embert a földhöz.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre

Szerkesztőségi vélemény:
A körömlakk fölé a kellően tartós eredmény érdekében szinte kötelező a fedőlakk. A szemhéjpúdert nedves applikátorral vittük fel, és alapozófestéket is kentünk a szemhéjunkra, az eredmény így kellően tartós és hatásos volt. A rúzzsal viszont kicsit megjártuk, ugyanis a fogunkra és a szánk fölé is jutott belőle, de ezt betudtuk a rutintalanságunknak.

 

L’Oréal Volume Million szempillaspirál

Nincs olyan hónap, hogy ne jönne ki valamilyen szempillaspirál, így egy idő után az ember unottan nézi a hirdetéseket, és csendben vár a csodára. A L’Oréal most ezzel spirállal hosszú, dús és különálló pillákat ígér. Kíváncsiak voltunk rá, vajon tényleg tudja-e.

Új évszak új kencék - újdonságok szeptemberre
Szerkesztőségi vélemény:
A dús műanyag fejnek köszönhetően a pillák hosszúak és mégis különállóak voltak, bár a tökéletes eredményhez kellett három réteg, amely aztán egész nap stabilan tartotta magát. A szokatlan fejmegoldás sajátos festéstechnikát kíván, de megéri megtanulni.

Használd helyesen a hónap újdonságait! Ehhez nyújtunk segítséget – megmutatjuk a leggyakoribb sminkbakikat. Íme a hibák, amiket alapozáskor követhetsz el: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top