Szépüljünk

A sztárok is belevágtak – rövid haj 2010-ben

Hordhatjuk kócosan, tupírozva vagy egyenetlen rétegekben. Te kipróbálod?

Már-már azt gondoltuk, hogy a divatvilág nagy gurui idén is csak a hosszú frizurákat fogják előnyben részesíteni, de szerencsére egy-két merész stílustörő rövid hajjal jelent meg az eseményeken. És ha ők megteszik, te miért nem?

Tóth Gabi
Tóth Gabi

Halle Berry, Carey Mulligan – csak egy-két név a hosszú listáról, akik az idei szezonban a rövid hajra voksoltak. Itthon a leglátványosabb Tóth Gabi átalakulása, aki szintén extrém rövidre váltott, méghozzá platinaszőkében.

Elég, ha csak arra gondolsz, mennyivel kényelmesebb viselet a rövid frizura a nyári melegben, de ez nem minden – egy jól kiválasztott fazon a legfőbb szexepileddé válhat. No meg arról is árulkodik, hogy téged aztán nem lehet „betörni”, pontosan tudod, hogy mit akarsz, és ki is állsz ezek érdekében. Találd meg a neked legjobban álló fazont, és fürdőzz az elismerő pillantásokban… meg persze a nyárban, ha egyszer tényleg megérkezik. Belevágsz?

Persze minden ilyen vállalkozás rizikós, hisz „visszacsinálni” nem lehet. Emellett extra törődést igényel, hiszen gyakrabban kell a fodrászhoz menned, mert a rövid haj csak ápoltan tökéletes. És meg kell tanulni a trükköket is: a hidratálástól a hajvégekre felvitt leheletnyi fixálóig. De hidd el, mindez megéri.

Ráadásul azt mondják, a rövid haj nagyobb nyitottságot és nagyobb merészséget sugall. Ami pedig a pasikat illeti: az csak mese, hogy a hosszú hajra szavaznak. Hisz ott a szabadon látható szép nyak, amelyről tudjuk, hogy a gyengéjük.

De kinek áll jól a rövid haj?

Megnézem
Összes kép (1)

A rövid haj elsősorban az ovális arcúaknak áll jól. Sajnos nem illik a széles archoz és a széles állcsonthoz – ők válasszák inkább a mozgalmasabb frizurákat. És fontos, hogy a haj maga alapvetően egyszerűen és jól kezelhető legyen – sima vagy enyhén hullámos, amivel otthon is jól boldogulunk.

Ha a szakembereket kérdezzük, két titka van a jól sikerült rövid frizurának: egyrészt játszani kell az átmenetekkel, így nagyobb lágyságot és több volument adhatunk a frizurának, másrészt bátran kell nyúlni a formázótermékekhez, mert nincs szexibb egy kócosnak látszó (persze tökéletesen megkomponált) frizuránál.

Rövid haj 2010 – hogyan viseljük?

Rendetlen, kócos, sokrétegű, sokszínű. Nagyjából ennyit mondhatunk róla. Ha bővebben kérdezzük a stílusértőket: a rövid frizura idén a fejtetőn dúsabb, kicsit hosszabb a halántéknál, fiatalos, kényelmes, de ne feledjük: mindenképpen elegáns.

Nézzük Halle Berry rövid frizuráját! Ő kihasználja a haja hullámosságát, ami többszörösen strukturált, fiatalos, szexi frizurát eredményez – egy kis tupírozás, és a színésznő éveket letagadhat.

A sztárok is belevágtak - rövid haj 2010-ben

Mia Wasikowska (az Alice Csodaországban fiatal színésznője) a romantikus vonulatot választotta – Audrey Hepburn és Winona Ryder között félúton – angyali szőkében.

A sztárok is belevágtak - rövid haj 2010-ben

Ne felejtsük el megemlíteni Carey Mulligant sem, aki méltó követője Mia Farrow stílusának – az ő rövid frizurája már-már minimalista, de egyszerűségében tökéletes, és nagyon jól áll neki.

A sztárok is belevágtak - rövid haj 2010-ben

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top