Szépüljünk

Sminkábécé – tavaszra hangolva

Nem árt, ha a megszokott mozdulatok mellé elsajátítasz néhány új trükköt, ha sminkben is szeretnéd követni a divatot! Trendi tippek címszavakban, az alapozótól a zselés szemöldökformázóig.

Alapozó az ajkakon

Sokan talán felkapják a fejüket, pedig a sminkesek és a rutinos nők eddig is használták ezt a trükköt, hiszen a rúzs tartósabbá tehető ezzel a módszerrel. Az újdonság az, hogy most kiléphetsz úgy is az utcára, hogy csak alapozó van a szádon, és rúzs egy csepp sem. Az ajkad így tökéletes natúr hatású, ám az nem mindegy, hogy mennyire feded el az eredeti színét! Az erőteljes, világos fedés csak bátraknak ajánlott, akik ezt tudják is viselni. Persze az is fontos, hogy ez a smink csak szép, formás ajkakon mutat.

Smink ABC - tavaszra hangolva

Bogyószínű rúzsok

Láttad Sandra Bullock sminkjét az Oscar-gálán? Ékesen bizonyította, hogy mennyire nőies és cseppet sem erőszakos a mély bogyószínű ajakrúzs. Krémesen lágy fényűt használj, a matt csak keveseknek áll jól. Ha elmúltál harminc, akkor érdemes kontúrceruzával megadni a kereteket, nehogy „elmásszon” a rúzsod.

Smink ABC - tavaszra hangolva

 

Ecsetmizéria

Szerencsére egyre nő azoknak a tábora, akik tudják, hogy nem a sminkmesterek privilégiuma az ecset használata sminkeléskor. Legyen szó korrektorról, alapozóról, bronzosítóról, az ecset nélkülözhetetlen kellék. De sokkal szebben tudod a szemhéjadat is árnyalni egy ferdén vágott, tömör ecsettel. A jó minőség elengedhetetlen, különben csak bosszankodsz, hogy hullik a szőre, és csíkosan nyomot hagy maga után a pemzli.

Smink ABC - tavaszra hangolva

Füstös hatás barnával

A fekete, a szürke, az éjkék után/mellett most a barnák hódítanak a füstös sminkben. Szeretni fogod, mert nappal is viselhető, este ráerősítve pedig igazán vonzó. Sokkal kevésbé öregít, mint a fekete füstös smink! A szempillaspirál kötelező, de nyugodtan választhatsz hozzá barnát is a fekete helyett, vagy kombináld a két színt, először feketét, majd második rétegként barnát használva.

Korall orcák

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tavasz nagy slágere a korallszín. Természetes hatású, üde arcot eredményez, és mégis van benne nőiesség, no meg egy pici napsütötte hatás. Ennek a színnek is játszhatsz a megannyi árnyalatával, a rózsásabb biztos választás a szőkéknek, míg az aranyos, teltebb színei jól állnak a barnáknak.

Smink ABC - tavaszra hangolva

Lakkozott körmök

Tartja magát a természetes körmök divatja, natúrszínű lakkokkal. Mellette alkalomadtán látványos színeket is bevethetsz. Az örök burgundi és a dögös fekete mellett a mandarin, a tündöklő és sejtelmes arany és a szofisztikált palack- vagy olajzöld biztosan jó választás.

Piros

Smink ABC - tavaszra hangolvaNehogy lemondj a piros színű rúzsról! A bogyószínek és a mályva mellett ez is ultradivatos, de most a narancsos élénkpiros a menő. Lehet matt és selyemfényű is, de igazán ütős, ha a matt rúzs tetejére kerül egy kis fényes szájfény. A piros rúzst vidd fel az ujjaddal az ajkad közepére, és onnan indulva kend el. Nagyon vonzó, de ez a technika csak fiataloknak ajánlott, és csak telt ajkakon mutat jól!

Szempillák minden mennyiségben

A szép szempilla nemcsak hosszú, de sűrű is. Érdemes kényeztetni a pilláidat, nem is gondolnád, mennyire sérülékenyek! Kondicionáld és erősítsd őket speciális „szempillabalzsamokkal” a festék előtt, vagy válassz olyan spirált, amely nemcsak formázza és festi, hanem táplálja is a szempilládat.

Tetoválás

Tetszik, nem tetszik, a tetoválás trendi, még a Chanel-modellek testét is alkalmi tetoválás díszítette a kifutókon. Érthető, ha nem akarod életre szólóan elkötelezni magad (esetleg még bizonytalan vagy a kis jel helyében és formájában), de mégis kipróbálnád egy pörgős buliszerkó kiegészítőjeként. Ilyenkor jön a hennafestés vagy más „instant” tetkó.

Vizes hatás az arcon

A fények játéka mindig érdekes a sminkben, hol a matt, hol a csillogó vagy a selyemfény a divat, most trendi a vizes hatás. Csak fiataloknak! Ha erre szavazol, akkor ügyelj az összhangra: a frizurád semmiképpen ne legyen „belőve” mereven, sokkal jobb egy egyszerű lófarokkal vagy egy (lágyan!) hátrazselézett bubival.

Zselés szemöldökformázás

A szemöldök szerepe a sminkben változatlanul hangsúlyos. A kifutókon láttuk a teljesen kiszőkített szálakat, ám nem biztos, hogy ezt gondolkodás nélkül követned kellene! Azt azonban érdemes megszívlelni, hogy a picit vastag, természetes hatású (gondos kezek munkáját dicséri!) szemöldöködnek zselés szemöldökspirállal adj nyomatékot. Egyszerre rendezheted vele a szálakat, tartósabbá teheted a formát, és cseppnyi fénnyel koronázhatod, miközben a szálakat is táplálod, kondicionálod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top