Szépüljünk

7 tuti kence – februárra ajánljuk

Nemcsak beszámolok róluk, azt is elárulom, hogy miért szeretem őket.

7 tuti kence - februárra ajánljuk1. essence kézvédő balzsam málnás fehércsoki-illattal

Imádom az illatát. A szürke, hideg napokon még a medveháj (így hívom a télen felrakódó zsírpárnáimat) elleni küzdelmem édességmegvonós szenvedését is feledteti. Nem vagyok egy csilli-villis típus, de ez a krém minden alkalommal mosolygásra késztet. Persze ettől még nem nőtt volna hozzám, de mivel valóban ápolja a kezemet (sheavajat és kókuszolajat tartalmaz), állandó táskalakóvá vált nálam. További nagy előnye a rendkívül barátságos ára (399 Ft). Minden Rossmann és Müller drogériában megveheted, de mivel trendkiadás, február végéig kell beszerezned.

 

7 tuti kence - februárra ajánljuk2. Micro Cell 3000 Omega kézmaszk

A rendszeres krémezés ellenére is előfordulhat, hogy kivörösödik, kiszárad a kezed. Én utoljára akkor jártam így, amikor – féltve imádott bőrkesztyűmet – csupasz kézzel álltam neki havat takarítani az autómról. Na, ilyenkor igazi áldás ez a kézmaszk. Vastagon felkenem a kezemre, és hagyom hatni 20-30 percig, addig alibiként is működik, nyugodtan nézhetem valamelyik kedvencemet a tévében. Ha még sincs idő a punnyadásra, akkor húzz rá egy kesztyűt, és máris ténykedhetsz. A hatóidő után masszírozd be (különösen gondosan a körömágyaknál), aztán papírtörlővel itasd fel a felesleget, már ha egyáltalán maradt egy csepp is. A Marionnaud parfümériákban és a Müller drogériákban keresd (4980 Ft)!

 

7 tuti kence - februárra ajánljuk3. Tony&Guy textúrapaszta

Igazi „finish termék”, tehát a száraz hajad formázására való. Minden hajszáladat a helyére teszi, és nem csillog, nem ragad, nem „kövesedik bele” a hajadba. Ja, és újra használhatod, másnap is. Tévedés, hogy csak a rövid hajúak dolgát könnyíti meg, a félhosszú hajat is remekül formázza, és a hosszúnak is képes volument adni, különösen, ha enyhe hullámok vannak a frizurádban. Vegyél ki egy kis mennyiséget, és mielőtt felvinnéd a hajadra, az ujjaid között melegítsd fel. A fodrászszalonokon kívül a drogériákban is beszerezheted (2790 Ft), és minikiszerelésben is létezik, ez még kisebb helyen elfér.

7 tuti kence - februárra ajánljuk4. Lancôme Ôscillation szempillaspirál-alapozó

A tavaly debütáló mikrorezgéses szempillaspirálok engem teljesen lenyűgöztek, pedig szempillakérdésekben már-már elviselhetetlenül háklis tudok lenni (most többen bólogatnak az ismerőseim és a rendszeres olvasóim közül). Kíváncsian fogadtam a Lancôme Ôscillation idei újdonságát, a szempillaspirál-alapozót is. Jobban mondva: ez több mint egyszerű alapozó. A rezgésnek és a különleges hatóanyagoknak (gotu kola kivonat, B5-provitamin, jojobaolaj, aminosavak), adalékoknak (cellulózszálak, vakszok, tartósságot adó polimerek) köszönhetően serkenti a pillák növekedését, és csodásan megerősíti őket. Gyönyörű formát ad, teljesen elkülöníti a szálakat, hogy aztán a szempillaspirál festéke még szebben körbeölelhesse őket. Csak a Lancôme Szépségszigeten kapható (10 600 Ft).

 

7 tuti kence - februárra ajánljuk5. mac Mineralize alapozó

Így tél vége felé a kinti hideg és a benti száraz levegő miatt piros foltok vannak az egyébként élettelenül fakó arcomon. Ha másért nem, hát ezért biztosan alapozót használok. Igen ám, de száraz a bőröm, ezért a legtöbb alapozótól nem jobb, hanem rosszabb lesz a helyzet, mert apró pikkelyek látszanak a bőrömön a felvitelük után. A megoldás: száraz bőrre való, tápláló-hidratáló krémes alapozó, olyan, mint a mac ásványianyag-tartalmú alapozója. Felviheted a kompakt aljában elrejtett szivaccsal, de ecsettel vagy az ujjaiddal is eldolgozhatod. Azért szeretem, mert krémes, könnyű, de mégis fed. A 20-nál is több árnyalat közül biztosan megtalálod azt, amelyik a leginkább passzol a bőrödhöz. Februárban és márciusban mindegyik mac-üzletben megveheted (11 300 Ft).

 

7 tuti kence - februárra ajánljuk6. Miss Sporty Ohh! Tan So Fine bronzosító

Bronzosítót mindig használok, nyáron azért, mert istenien kiemeli a barnaságomat, télen azért, mert napsütötte színt lophatok vele az arcomra. A Miss Sporty bronzosítója az árát meghazudtolóan jó választás, és az csak nem baj, ha kevesebb pénzt költünk kencére! Két változatban veheted meg, és mindkettő két árnyalatot tartalmaz, ezeket összevegyítve és külön is használhatod. Nekem a bézses-sárgás árnyalat passzol a bőrömhöz, és a sötétebb színt teszem az arccsontomra, míg a világosabbat az orrnyergemre és a homlokomra. Ne felejtsd el lerázni az ecsetről a felesleget, mielőtt felviszed a színt az arcodra! Keresd a drogériákban! (1099 Ft.)

 

7 tuti kence - februárra ajánljuk7. La Roche-Posay Derm AOX ránctalanítószérum

Tudom én, hogy törvényszerűen öregszik a bőröm, nem is titkolom a koromat, de tartozom magamnak annyival, hogy rendszeresen ápolom. Hála a tudomány fejlődésének, no meg a kozmetikai „boszorkánykonyháknak”, az arcápolással együtt picit késleltethetem az öregedésem látható jeleinek elmélyülését. A kollagén- és elasztinrostok megkeményedése, valamint az átkos szabad gyökök ellen dolgozó La Roche-Posay Derm AOX intenzív ránctalanítószérumot azért szeretem, mert azonnal beszívódik, és hála a cseppet sem zsíros, lágy állagának, könnyű eloszlatni a bőrömön. És szép a csomagolása, ez pedig nagyon fontos nekem, egyszerűen jó ránézni. Még jobb eredményt várhatsz tőle, ha utána a bőrtípusodnak megfelelő Derm AOX ránctalanítókrémet használsz. Gyógyszertárakban tudod megvenni, a szérum 7999 Ft, a krém 6499 Ft.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top