Szépüljünk

Fertőzés kizárva – 6 tipp a tiszta szépségért

Izgulsz a H1N1 miatt, tisztítószerek hadát szerzed be? Ez rendben is van, de mondd, mikor mostad ki utoljára a hajkefédet?

Hanyagold a törölközőt! 

Az arctisztítás végén törölközőt használsz? Balgaság, különösen, ha rendszeresen pattanásokkal küszködsz. A tested szárítására használt fürdőlepedő vagy a kéztörlő biztosan tartalmaz olyan kórokozókat, amelyek az arcodon pattanásokat, gyulladt foltokat okozhatnak. A külön arctörlő is csak akkor jó választás, ha csupán egyszer használod, és utána már teszed is a szennyesbe. Az arcodat inkább papírtörlővel szárítsd meg, finoman itasd fel vele a vizet. Ha belegondolsz, hogy a törcsik mosásához mennyi vízre, elektromos áramra és mosószerre van szükség, akkor belátod, hogy egyáltalán nem drágább a kozmetikai papírtörlőt beszerezned.

Fürdesd meg a keféket, fésűket és ecseteket!

Ugyanazt a kefét használod a hajmosás előtt a fürtjeid kibontására, mint a mosás után a formázásra? Azt a kefét és/vagy fésűt, amelyik állandóan elöl van, tehát porosodik? Persze, így csinálja mindenki, ne izgasd magad, ám havonta – vagy inkább kéthetente – mosd ki őket. Miután kiszedted belőle a hajszálakat, áztasd be langyos, picit samponos vízbe, aztán jöhet a körömkefe, sikáld tisztára. Öblítsd le tiszta vízzel, és hagyd megszáradni.
Miután végeztél a kefékkel és a fésűkkel, vedd kezelésbe a kozmetikai ecseteidet! Szabadítsd meg őket a szennyeződésektől és a festékmaradványoktól. Ezekhez is kímélő sampont használj, hiszen a többségük természetes szőrből készült. Fektetve szárítsd őket, hogy semmiképpen ne sérüljenek a sörték!

Fertőzés kizárva - 6 tipp a tiszta szépségért

Legyen otthon alkohol!

A körömvágó és -formázó eszközöket minden használat előtt töröld át alkoholos gézzel vagy vattával. Az alkoholra akkor is szükséged lesz, amikor a szezonális vagy ritkán használt kencéket elteszed: tisztítsd meg a kupakok belsejét és a tubusok menetét és kivezetőnyílását is.

Dobd ki, ha lejárt a szavatossági ideje!

A megromlott krémek, testápolók, festékek komoly allergiás reakciókat válthatnak ki! A terméken egy piktogram jelöli, hogy a felnyitás után mennyi ideig lehet felhasználni, soha ne hosszabbítsd meg ezt az időt. A sminktermékek közül a legtöbb galibát az alapozók, a rúzsok és a szempillaspirálok okozzák. Minél magasabb egy termék zsiradék- (olajok, viaszok) tartalma, annál romlandóbb. Nem árt figyelni a krémes pirosítókra sem, ha viszonylag ritkán és keveset használod, akkor inkább préselt por állagút vegyél, mert ez sokkal tovább eláll. Nem is gondolnád, hogy mennyit ártasz magadnak a régi vagy nem megfelelően használt ajakápolókkal. Ezek nagyon hamar megromlanak, ezért bánj óvatosan azzal, amelyik ki tudja, mióta hánykolódik a táskád mélyén vagy az autó kesztyűtartójában. A cserepes, repedezett ajkadra soha ne tedd közvetlenül a stiftet, inkább a tiszta ujjaddal kend fel. Ugyanígy járj el abban az esetben is, amikor a barátnőd ajakírját kéred kölcsön.

Fertőzés kizárva - 6 tipp a tiszta szépségért

Krémezés előtt moss kezet!

Mindig tiszta kézzel nyúlj az arcodhoz! Az arckrémes tégelyekbe is csak kézmosás után nyúlj bele, nehogy kórokozók kerüljenek bele a kezedről!

Tarts kellő távolságot a pattanásoktól!

A szárítófolyadékokat, -krémeket egy fültisztító pálca segítségével vidd fel, mindegyik pattanáshoz egy újabbat használva. A korrektorral is hasonlóképpen járj el, ecsetet csak akkor használj, ha nincs gennyes gyulladás az arcodon.

Fertőzés kizárva - 6 tipp a tiszta szépségért

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top