Szépüljünk

A legtrendibb sminkek szilveszterre – VIDEÓVAL!

Mindenki másként, mással-másokkal tölti az év utolsó éjszakáját. Akárhol is leszel szilveszter éjjelén, csípd ki magad a megszokottnál jobban, mert mi másról is szólhat ez a nap, mint a csillogásról.
Még több szilveszteri smink videónkban! Katt ide! »

1. Vállalj be valami extrát!

A szilveszter az a nap, amikor megengedhetünk magunknak valami extrát, esetleg még azt is, hogy kibújjunk a bőrünkből, és teljesen más legyen a sminkünk és a hajunk, mint a hétköznapokon. Például ha nem szoktad lakkozni a körmöd, itt az ideje. Fürdés után egy házi manikűr, és jöhet a lakk. Szilveszter lévén javaslom az aranyat, a pirosat és a burgundit. A lakk mellé ne felejts el lakklemosót is venni, mert az első ecsetkezelés még nem lesz teljesen gördülékeny. (Ezt is tapasztalatból mondom, első alkalommal kétségbeesésemben a hígítót kerestem a mosókonyhában, mert aceton nem volt otthon.) Alapszabály, hogy vagy a kezünket lakkozzuk, vagy a lábunkat. Kezdőknek a kezeket javaslom.

2. Sminkelni muszáj

  • Szilveszteri bulisminkMég ha arcátlanul hibátlan és hamvas is a bőröd, nos, neked is sminkelned kell ezen az estén. Ha ilyen szerencsés vagy, bátran kenj fel csillogó alapozót vagy selyemfényű púdert. Az arccsontokat laza mozdulattal emeld ki egy kis pírral, amelyből a homlokcsontra és az állra is juthat egy kevés. A szempillákat pilladúsító kefével fesd ki az átható tekintetek érdekében, és az ajkad egy, a pírral harmonizáló rúzzsal.
  • Igazán eredeti és egyedi a 40-es évek sminkje, amikor a nők vörösen csillogó ajkakkal és laza loknikkal őrjítették a férfinépet. Ennek a sminknek még fontos kelléke a tussal kihúzott szem fekete pillákkal (és akár műszempillákkal), valamint a rúzzsal harmonizáló köröm. Ez a smink istenien mutat a klasszikus kis feketével, más néven koktélruhával.
  • A szemek hangsúlyos sminkelése ezen az estén kifejezetten javasolt. Ha nincs otthon fekete szemhéjpúder, az sem probléma. A szemhéjra felvitt alapozót hagyd beszívódni, majd fogj egy fekete vagy mélybarna szemceruzát, és a szemhéjad fesd be vele, majd ujjbeggyel vagy egy fülpiszkával satírozd el. Ezután fixáld arcpúderrel púderezés közben. Bármilyen színt is viszel fel a szemhéjadra ezután, a hatása erősebb lesz, a szem egy mélyebb tónust kap, és a pillák festése után szinte kiugrik az arcból. (Ennek a sminknek egyetlen szabálya van: a száj nem kaphat rúzst, vagy csak a színével megegyező árnyalatot, mert félő, hogy két erősen hangsúlyos elem az arcon kioltja egymást.) Hatásos smink, amelyet bármilyen ruhához vagy farmer-felső összeállításhoz is viselhetsz.

3. Szánj időt a hajadra is!

  • A szép haj igazi ékessége a nőnek. Tudom, hogy a rövid haj mennyire praktikus, de ha valakinek erős, dús haja van, akkor hagyja nőni. A hosszú-félhosszú hajból rengeteg frizurát lehet kreálni a lófarkon kívül. A legegyszerűbb beszárítani, kontyba tekerni, majd pár óra múlva kibontani, ezt natúr hajnak hívják. Mindig hatásos és egyszerű.
    Gucci
    Gucci
    Zac Posen
    Zac Posen
  • A másik egyszerű, de elegáns frizura a franciakonty. A megszárított hajat kevés hajfixálóval befújod, majd a fejbúbnál egy kis tupírral megemeled. Ezután elkezded feltekerni egy csigába. Nem baj, ha a csiga nem szabályos, nem az a lényeg. Amikor a csiga kész, a bal kezeddel (ha jobbkezes vagy, de ha balkezes, akkor a jobb kezeddel) az ellentétes füled felé beforgatod oldalra, és bebújtatod a csigát a haj alá. Most jönnek a hajtűk, amelyekkel megerősíted a kontyot, és kész. Egy szép fülbevalóval tökéletes.
Megnézem
Összes kép (1)
4. Számolj azzal, hogy pörgős este lesz

  • Bátorság és főpróba. Szilveszter előtt keríts rá alkalmat, hogy kipróbáld a sminked és a hajad.
  • A sminkednek és a hajadnak egész éjjel tartania kell magát.
  • Most jól jönnek a vízálló kencék, hiszen izzadni fogsz a táncparketten.
  • A sminkedet mindenképpen fixáld púderrel, ám ennek ellenére vidd is el magaddal. Ha erős színt használsz, akkor a rúzsodat is vinned kell, mert biztosan korrigálásra szorul az éjszaka során.
  • A parfümmel pedig csak csínján bánj, egy kevés a nyakra és a térdhajlatba, esetleg a hajadra. Az illat akkor az igazi, ha csak sejtet valamit, de nem mond el túl sokat. Mint egy igazi nő.
  • Érezd jól magad, jó szórakozást! Ja, és vigyázz a cipősarkadra, vigyél pillanatragasztót a retikülben.
+1 tipp: ruhapróba
Az elmúlt időszak a családi ebédek, uzsonnák vagy vacsorák végeláthatatlan menete volt. Éppen ezért, ha speciálisan szilveszterre vásároltál ruhát még karácsony előtt, bizony nem árt, ha felpróbálod a buli előtt még egyszer, mert érhetnek meglepetések. Ha már nincs is idő egy „haskicsinyítő” léböjtnapra, akkor ott a klasszikus fűző, amely már lényegesen emberbarátibb gumírozott kivitelben is beszerezhető bármelyik fehérneműboltban.
Szilveszteri bulismink
Szilveszteri bulismink

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top