Szépüljünk

6 sminktrükk nyárra hangolva

Hányszor érezted már, hogy a hátad közepére sem kívánod a forró napokon a sminkelést! Na, ilyenkor jönnek jól ezek a trükkök. Persze az előkészületekre se sajnáld az időt, csak pár perc, és nagyon megéri.

Tipikus nyári nap kis hazánkban, még mielőtt teljesen elsivatagosodunk: reggel a hírekben azt hallod, hogy 30 fok fölött lesz a hőmérséklet. Tuti, hogy minden leolvad rólad. Miközben kint izzik a levegő, bent – jó esetben – zúg a légkondi, amitől biztosan kiszárad a bőröd, és a szemedet néhány óra után egy nyúl is megirigyelné. Hányszor érezted már, hogy a hátad közepére sem kívánod ilyen napokon a sminkelést! Pedig kell, mert nélküle malacszemed van, egérszürke a bőröd, eltűnik a szád, a sor szabadon folytatható. Na, ilyenkor jönnek jól az alábbi trükkök. Persze ne feledd, semmit sem ér a smink előkészületek nélkül, erre ne sajnáld az időt, csak pár perc, és megéri.

 

1. Kezdd a napot ásványvízzel – az arcodon is!

Tonik helyett frissítsd fel a bőrödet reggel egy ásványvizes spray-vel, mégpedig két lépcsőben. Először fújd be vele az arcodat, és töröld át egy vattakoronggal a bőrödet. Jöhet a második permet, ezt már ne töröld le, hagyd, hogy elpárologjon. A bőrtípusodtól függetlenül könnyedebb megoldás, mint a lemosótej, és biztosan gyengédebb a toniknál.

2. Krémezz! Ésszel!

Állítom – akkor is, ha sokan most felhördülnek –, hogy nem biztos, hogy krémet kell használnod. Simíts végig a bőrödön, vedd szemügyre a tükörben, és ha úgy érzed, elég volt neki az éjszakai táplálás, akkor hagyd ki a krémezést. Ha szükségesnek érzed, akkor jöhet a hidratáló, ami legyen nagyon könnyű, viszont legyen gazdag UV-szűrőben.

6 sminktrükk nyárra hangolva

 

3. Ne hagyd ki a bőrtökéletesítőt!

Mindig gyengéden simítsd el a bőrödön, soha ne masszírozd be, mert ezeknek a készítményeknek a bőröd felszínén kell hatniuk!

Egyszerűen imádom őket, és biztosan te is így vagy vele, ha már használod. Ha még nem szereztél be ilyen varázsszert, akkor ne késlekedj! Sajnos a bőrtökéletesítők még csak mostanában jelentek meg nálunk, és nem olcsók. Csak bízhatunk benne, hogy hamarosan a populárisabb, ebből adódóan olcsóbb márkák is előrukkolnak vele. A bőrtökéletesítőket pórusminimalizálóként, sminkalapként is szokták emlegetni. Ezek az elnevezések árulkodnak az erényeikről: egyenletesebb, finoman matt bőrfelszínt, selymes tapintást eredményeznek.

4. Por állagú alapozót használj – ha kell!

A melegben a krémes alapozó szinte lefolyik az arcodról, és könnyen összegyűlik az apró ráncokban, ezzel nem eltüntetve, hanem még jobban kiemelve őket. Ilyenkor az egyébként szárazabb bőrűeknek is gondot jelent a bőr kifényesedése, erre is megoldást kínálnak az ásványi alapú, por állagú, ecsettel felvihető alapozók. Előnyük még, hogy több rétegben is felvihetők (ahol gondosabb fedést szeretnél, két-három rétegben is felviheted), és napközben is megismételheted a műveletet, a púdert is helyettesítve.

 

5. Rúzsozz! Nemcsak nőies, de az ajkadat is védi

Sokan még mindig nem tudnak róla (bár egyeseknek már a könyökén jön ki az infó, ám ők sem mindig tartják szem előtt), hogy az ajak bőre nem tartalmaz UV-fény hatására bőrsötétítő festéket termelő sejteket. Egyrészt hála istennek, mert nyár végére mindenkinek csokibarna szája lenne, másrészt sajna, mert a károsító hatások az ajkunkat sem kímélik, és önállóan nem képes védekezni ellenük. A megoldás: fényvédőt tartalmazó rúzs vagy szájfény. A narancsos árnyalatok és a rózsaszínek most igazán trendik, és gyönyörűen mutatnak a barna bőrrel összhangban. Ám mielőtt ezeket a színeket használod az ajkadon, mindig nézd meg azt is, hogyan mutat, ha a fogadat kivillantva nevetsz! Ugyanis különböző árnyalataik mellett hol fehérebbnek, hol sárgásabbnak tűnnek a fogaid.

6 sminktrükk nyárra hangolva

 

6. Tartósítsd a szemfestékedet!

Egész évben jól jön, de a melegben igazi áldás a szemfesték-alapozó. Ha még nem szerezted be, akkor leheletnyi korrektorral kezeld a szemhéjadat, mielőtt festeni kezdenéd, mert így sokkal biztosabban megmarad a szemhéjfesték és a ceruza- vagy a tusvonal is. A krémes szemhéjfestékek helyett inkább por állagút vagy szivacsos applikátorral felkenhető, a felvitele után púderessé válót használj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top