Szépüljünk

Sminkelj, mint Angelina Jolie!

Legtöbbször natúr sminket visel, tökéletesen kontúrozott szemekkel. Tanuld meg te is a rafinált fogásokat, meglátod, nem ördöngösség!

Angelina hatásos trükkje:

  1. A tusvonalat nem a szeme belső sarkából, hanem kicsit távolabb indítja, először vékonyan, majd kifelé egy picit vastagítva.
  2. Alul vagy egyáltalán nem, vagy csak a szeme közepétől indítva húz vonalat, amely lágyabb és halványabb, mint a felső, így a szeme nagyobbnak tűnik.
  3. Gondosan spirálozza feketével a pilláit.
  4. A szemkörnyék (esetleges) hibáit korrektorral fedi.

Készítsd el a saját sminked!
Kipróbálnál egy új stílust? Változtatnál a frizurádon? Kockázat nélkül kísérletezhetsz, ha feltöltöd a fotódat!
NLCafe/Szépség»

A szemkontúrozás művészete

  • Optikailag kisebbnek tűnik a szemed, ha teljesen körberajzolod feketével, mint ha csak felül lenne vonal (1. ábra).
  • Megnyújthatod a szemed vonalát, ha az alsó és a felső vonal nem ér össze (egy pici hézag marad), miközben a felső vonal egy nagyon picit vastagodik a külső szemzug felé (2. ábra).
  • Ha a szemzugnál tovább húzod a vonalat, annak az íve soha ne lefelé irányuljon, mert ezzel bánatossá, fáradttá teszed az egész arcodat, nem csak a tekintetedet (3. ábra).
  • A füstös szemsmink nem szereti a határozott, éles vonalakat, ha ilyet szeretnél, akkor mindig satírozd el egy kicsit a szemkontúrt, és inkább szemceruzát használj.
1. ábra

1. ábra
3. ábra

2. ábra
2. ábra

3. ábra

 

Szemceruza vagy szemtus?

Mindkettő másra való, tehát a legjobb, ha ceruzát és szemtust is beszerzel magadnak.
A szemceruzával lágyabb vonalakat lehet rajzolni, könnyebb korrigálni, ha kicsit hibázol, és füstössé is lehet tenni a hatását satírozással. A szemceruza arra is jó, hogy a szempilla vonalán belüli szemkontúrt is meghúzd vele, ezzel még határozottabbá teheted a tekintetedet. A krémesebb, lágyabb ceruzabelek – sok festékpigmenttel – látványos vonalakat adnak, ám könnyen elmaszatolódnak, és nehezebb velük vékony vonalat rajzolni. Tartósabbá teheted a velük húzott vonalat, ha vízálló változatot használsz.

Sminkelj, mint Angelina Jolie!

A szemhéjtus kétségtelenül markánsabb, határozottabb és sokszor fényesebb vonalat rajzol a ceruzánál, és a végeredmény is tartósabb. A használatuk gyakorlatot igényel, és ha hibázol, akkor igazából csak a szemfestéklemosó segít a problémán. Az új generációs szemkontúrok között olyat is találsz, ami átmenet a ceruza és a tus között. Önadagolós ecsetjük mindig csak a szükséges mennyiségű festéket tartalmazza, az ecset formája pedig könnyebb vonalvezetést eredményez.

Akár szemceruzát, akár szemhéjtust használsz, ne feledd, hogy a szempillaspirál kötelező kiegészítő kellék!

 

Így húzhatsz szép vonalat szemtussal:

  • Nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozóan, hogy bentről kifelé vagy kintről befelé kell húzni a vonalat. Úgy csináld, ahogy neked jobban kézre áll.
  • Akkor lesz szép a vonal, ha egy mozdulattal húzod, tehát ne állj meg közben.
  • Ülj le egy asztalhoz, legyen előtted egy tükör (ha nagyítós, az csak segíti a „munkádat”), legyél megvilágítva (ne a tükör, hanem az arcod). Mindkét könyököd legyen az asztalon megtámasztva, így pontosabb vonalat tudsz húzni. Hunyd be a festeni szánt szemedet, és – ha jobbkezes vagy – a bal kezed egyik ujjával szorítsd le a szempilládat. Így közvetlenül a pillák tövéhez kerül a festék, és a szálak nem zavarják az ecset mozgását (ez főleg akkor fontos, ha szerencsés vagy, és jó hosszú a szempillád).
  • Ha nem sikerül elsőre – vagy még harmadszorra sem –, akkor se add fel, a körömlakkozáshoz hasonlóan ezt is csak gyakorlással lehet elsajátítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top