Szépüljünk

4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához

Ezeket a szempontokat szem előtt tartva könnyebb lesz eldönteni, hogy a temérdek narancsbőr elleni készítményből milyen típust használj!

Hány éves vagy?

Bár a narancsbőr az éveid számától függetlenül kialakulhat (aztán makacsul ragaszkodik is hozzád az ebadta), az ellenszerek hatékonysága függ a korodtól. Nem csak az arcbőröd öregszik, testszerte változik a bőröd állaga. Ha csökken a bőr feszessége, akkor a narancsbőr is jobban látszik, ráadásul a hormonháztartás változásaival párhuzamosan szinte biztosan kialakulnak zsírlerakódások a csípőtájékon, a pocakon és a combokon is. Jogos elvárás, hogy a krémed ezekkel is felvegye a harcot.
Tipp: A Nivea My Silhoutte! zselé karcsúsít, és sokat javít a bőr feszességén is, míg a Nivea Good-bye Cellulite krémzselé kifejezetten a narancsbőrre fókuszál (érdekesség, hogy nem melegíti, hanem hűti a területet, ezzel fokozva a vérkeringést).

4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához
4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához

 

Mennyire gyors segítségre van szükséged?

Kezdjük a rossz hírrel: a narancsbőr egyik napról a másikra nem tűnik el. A jó hír: az intenzív hatású kezelések nagyjából két hét alatt látványos javulást eredményezhetnek. Természetesen ehhez szükséged lesz következetességre, egyetlen alkalmat sem kihagyva, este és reggel is kezelned kell a cellulitos területet. A golyós vagy masszírozófejes termékekkel két legyet üthetsz egy csapásra, a krém beszívódását már a felvitel során elvégzett masszázzsal gyorsíthatod.
Tipp: A Vichy újdonsága, a Cellumetric expressz kúra, a csomagolásában esti és reggeli kezelésre alkalmas tasakokba előre adagolták a cellulitellenes szérumot.
A Garnier intenzív golyós cellulitzseléje méltán sikeres már évek óta. Könnyű a használata, és rendkívül hatásos.

4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához
4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához

 

 

Mennyire érzékeny a bőröd?

4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásáhozA narancsbőr elleni krémek többnyire vérbőséget okoznak a felvitelüket követően. Ezzel a hatással segítik a hatóanyagok gyorsabb felszívódását, és növelik a kezelés intenzitását is. A folyamat felmelegedést okoz a bőrszövetben, amit sokszor kísér a bőr kipirosodása. Ez múló jelenség, és igazából nem is zavaró, hiszen a kezelt területeket úgyis ruha fedi. Fontos, hogy ne felejts el kezet mosni a krémek használatát követően, nehogy a szemedbe vagy az arcbőrödre kerüljön. Ha a bőröd nagyon érzékeny, akkor mindenképpen teszteld a cellulit elleni krémet egy kis területen, mielőtt az egész felületre felvinnéd.
Tipp: Nem akarsz megválni a szokásos testápolódtól? Nem olcsó, de van megoldás, ampullás hatóanyagot vásárolj, és ezt cseppentsd a testápolódhoz, a Clarins Addition Concentré Minceurből 6-8 cseppet keverj egy-egy alkalommal a testápolódhoz.

 

Mennyire „súlyos” a narancsbőröd?

Lehet, hogy uncsi, és nem is akarod hallani, de a tények makacs dolgok: akkor lesz hatásos a cellulit elleni harcod, ha nagyon sok ásványvizet iszol (ezt még könnyű betartani), ha radikálisan csökkented a szénhidrátok bevitelét (ez már húzósabb feladat), és rendszeresen mozogsz, legalább hetente háromszor, alaposan kiizzadva (sokaknak ez a legnehezebb).

Az enyhe narancsbőrt csak akkor látod, ha a bőrödbe „belemarkolva” összeszorítod. Ha előrehaladott az állapot, akkor álló helyzetben a dudorok már csipkedés nélkül is látszanak a bőrödön. Igazán „súlyos” a helyzet, ha a karfiolos látvány már fekvő helyzetben is szembeötlő. Minél rosszabb a helyzet, annál kitartóbban kell kezelned, és annál „radikálisabb” készítményekre lesz szükséged.
A krémezés előtt a narancsbőr állapotától függetlenül érdemes leradíroznod a bőrödet, hogy könnyebben bejussanak a hatóanyagok (ráadásul a radírnak köszönhetőn rögtön simábbnak és selymesebbnek érzed majd a bőrödet).
Alapos masszázzsal segítsd a krémek felszívódását (a mozdulataid mindig a szíved felé irányuljanak, segítve a keringésednek).
Fokozhatod a krémek hatását tekercseléssel is. A háztartási fólia is tökéletes a célra, a lényeg, hogy az alapos krémezés után tekerd magadra, és legalább 20 percig hagyd is magadon. A fóliának köszönhetően tartósabban meleg lesz a kezelt bőrfelület.
Tipp: A L’Oréal Paris Perfect Slim Laser a makacs narancsbőr elleni harcban lesz a segítségedre.

4 szempont a cellulit elleni krémed kiválasztásához

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top