Szépüljünk

7 nyerő tipp – pakolások buli előtt és után

Ha gyors segítségre van szüksége a bőrödnek a buli előtt és másnap – a mozgalmas éjszaka nyomai miatt –, akkor ne habozz: tegyél fel egy pakolást.

1. tipp: megóvhatod a frizurádat!

Aggódsz, hogy a kész frizurád tönkremegy, ha felteszel egy élénkítőpakolást? Használj olyan maszkot, amely itatóspapír-szerű anyagból készült, át van itatva minden földi jóval, amire a bőrödnek szüksége van, és csak rá kell borítani az arcodra. Ettől biztosan felfrissül a bőröd, és a mesterien elrendezett fürtjeid is épségben maradnak.

7 nyerő tipp - pakolások buli előtt és után

 

2. tipp: nyújtsd el a hatását!

A krémes hidratálópakolásokat nem kell letörölnöd vagy lemosnod a hatóidő elteltével. Masszírozd be a maradékot a bőrödbe, így még tovább élvezheti a bőröd a kényeztetést. Ha mégis soknak érzed, akkor csak a masszírozást követően itasd le egy papírtörlővel a felesleget.

3. tipp: találd fel magad!

7 nyerő tipp - pakolások buli előtt és utánNem kell kétségbeesned, ha elfelejtettél venni csodapakolást, irány a hűtő és a kamra! Ha van otthon uborka vagy paradicsom, máris nyert ügyed van, mert simán felszeletelve – vagy az ubi lereszelve, a paradicsom kinyomkodva – biztos frissítőleg hat a bőrödre (ha száraz a bőröd, akkor inkább a paradicsomot részesítsd előnyben). Találtál egy krumplit? Nosza, reszeld le, és tedd egy ruhazsebkendőbe bugyolálva a szemedre. (Elegánsan gézt szoktak írni a zsebkendő helyett, de kinél van otthon gézkendő csak úgy véletlenségből?) A hűtőben lapuló túró és joghurt liftinghatása isteni, ha mézet is adsz hozzá, akkor igazi energiabombát készíthetsz. Az aprított petrezselyem a levével együtt fertőtlenít, és a pórusokat is összehúzza. A házi pakolások sokszor folyósak, ezeket a legegyszerűbben egy méretes ecsettel tudod felvinni az arcodra. Hidd el, nem számít véteknek, ha ilyenkor a sütik kenegetésére szolgáló (alaposan kimosott) ecsetet használod!

4. tipp: csak óvatosan!

  • Nehogy többet árts, mint használj! Minden okozhat váratlan allergiás reakciót, így ne a buli előtti órában kísérletezz az újdonságokkal.
  • A szemedre és a környékére csak szemre való pakolást használj, az arcpakolásokat mindig ezt a területet kihagyva kend fel.
  • Erősen tisztító hatású pakolásokat közvetlenül buli előtt ne használj, nehogy kiszárítsa a bőrödet, vagy kellemetlen, feszülő érzést hagyjon maga után.
  • Ha száraz a bőröd, akkor krémes pakolást használj, a zsíros bőrre való pakolásokat tényleg csak akkor vesd be, ha a bőröd ezt igényli.

5. tipp: figyeld az órát!

Nem véletlenül írják rá a pakolásokra, hogy mennyi a hatóidejük, ezt tényleg tartsd be a kívánt cél érdekében. Ne legyen rövidebb ideig az arcodon a javasolt időnél. A házi pakolásokat legalább 10-15 percig hagyd hatni, ennyi idő kell nekik a munka elvégzéséhez.

6. tipp: biztosítsd az alapokat!

Csak gondosan megtisztított bőrre tegyél pakolást. Még jobb eredményt érhetsz el, ha gyengéden leradírozod a bőrödet előtte, mert így könnyebben tudnak felszívódni a hatóanyagok.

7 nyerő tipp - pakolások buli előtt és után

 

7. tipp: ne lőj túl a célon!

A lehúzható pakolások, a krémes maszkok után semmi szükség további krémezésre. Várj egy-két percet, és már viheted is fel az alapozót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top