Szépüljünk

Így sminkelj, ha buliba készülsz!

Egy pörgős esti buliban a smink terén (is) sokkal többet megengedhetsz magadnak, mint máskor, ám nem árt odafigyelned néhány apróságra. Elárulunk néhány trükköt, hogy biztos legyen a siker!

A nulladik lépés

Tipp: Tartsd szem előtt a régi szabályt, és lehetőleg olyan fénynél készítsd el a sminkedet, amilyennél viselni fogod. A nappali fénynél tökéletes smink egy szórakozóhely esetleg éles és hideg fényű reflektoraival megvilágítva egyszerűen eltűnik az arcodról. Ha a fürdőszobában nem tudsz ilyen körülményeket biztosítani, akkor készítsd legalább két fokkal erősebbre a sminkedet annál, mint ami ott jól mutat.

Azt mondják, a jó pap holtig tanul, így neked is érdemes megismerkedned a smink nulladik lépésével. Azt eddig is tudtuk, hogy profi sminket alapozás és/vagy korrektorhasználat nélkül lehetetlen készíteni, ám mostantól a szokásos arckrémed után használj egy sminkalapot (erre utal az erre a célra készült terméken fellelhető „base” szó), magad is el fogsz csodálkozni a hatásán. Néhány cseppet dolgozz el a bőrödön, ami ettől azonnal selymessé, egyenletes felszínűvé válik, és a kitágult pórusok is kisebbnek tűnnek. Mivel ezek a szerek a bőrfelszínen hatnak, ne masszírozd be a bőrödbe, csak egyenletesen oszlasd el a felszínén.

Ne hagyd ki az alapozást!

Két okból is szükséged lesz alapozó- és korrektorhasználatra. Egyrészt a buli fényei felerősítik az arcbőr egyenetlenségeit, másrészt így tartósabb lesz az eredmény. Gondolj arra is, hogy mennyire kivágott a ruhád: a szabd bőrfelszínt tekintsd az arcod folytatásának, itt is fedd el a bőrhibákat, ide is kerüljön alapozó. A szemhéjadon is használhatsz speciális alapozót, ezzel megakadályozhatod, hogy a meleg hatására összefolyjon a festék egy kis csíkban. Az ajkadra tett alapozó is arra szolgál, hogy tovább maradjon rajta a rúzs.

 

A bronzosítót nem csak az arcodra teheted!

Ez az az alkalom, amikor végre kihasználhatod az aranyfényű bronzosítókat. Ne csak az arcodra használd, tegyél nyugodtan a dekoltázsodra és a válladra is belőle egy nagy ecset vagy egy méretes vattapamacs segítségével. A gyönyörűen lebarnult lábadon simíts a sípcsontodra is belőle, ettől formásabbá és sikkesebbé válik. Ha olyan szuper lábakkal áldott meg az ég, hogy miniben pompázhatsz, akkor tegyél a combodra is. Így találod el a bronzosító helyét: Tedd keresztbe a lábadat, a felül lévő lábad lábfejével „pipálj”, ekkor megfeszül a combod is. Erre a csíkra kerüljön egy leheletnyi a fényes bronzosítóból.

Így lesz a sminked buliálló!

Vedd elő a tartós és vízálló sminkcuccaidat! Különösen a szempilládra és a szádra ügyelj, különben rövid idő alatt lefolyik és eltűnik a műved. Ha tartós eredményt biztosító rúzst használsz, tartsd be a használati utasítást, és várd meg, míg megszárad a festék. A L’Oreal Paris újdonsága az Infallible ajakrúzsduó. Először vidd fel a színes alapréteget, várj egy percet, míg megszárad, aztán jöhet a második lépés, az E-vitamin-tartalmú, fényt adó balzsam.

L'Oreal Paris - Infallible ajakrúzs 3699 Ft
L’Oréal Paris – Infallible ajakrúzs, 3699 Ft

Rendhagyó frizuraőrületek

Elő az extra tartást biztosító zselékkel, habokkal és lakkokkal. Ha egyszerű lófarkat viselsz, akkor is érdemes tartósítanod egy kis lakkal. Ha frissen mosott a hajad, de mégis szeretnéd feltűzni, vagy egy szuperdivatos fonatot készíteni, akkor előtte simítsd át a tincseidet egy kis zselével, hogy ne csússzon szét, és könnyebben dolgozhass. A Taft Power vízálló hajzselé igazán bulira termett, az új, vízlepergető technológiának köszönhetően nem pusztán erős tartást ad, de ellenáll még a víznek is.

Taft Power vízálló hajzselé - 759 Ft
Taft Power vízálló hajzselé – 759 Ft

 

Tedd fel a koronát a művedre: ne hagyd ki a parfümöt!

Szó sem lehet egy buliban visszafogott púderes illatról, most jöjjön valami szuper nőcis vagy egy lázadó parfüm. Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes kipróbálnod az új Gaultier parfümöt. A Ma dame ízig-vérig nőies, és biztosan felkelti a fiúk figyelmét.

Jean Paul Gaultier - Ma Dame
Jean Paul Gaultier – Ma Dame

 

 

Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Sminkes.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top