Szépüljünk

Frissítő citrusok tesztje

Citrom, narancs, grapefruit és lime... mi más hathat frissítőbben a nagy nyári kánikulában, mint a citrusos kozmetikumok? Leteszteltük őket minden formában.

Bomb Cosmetics – narancsos fürdőgolyó


A ping-pong labda méretű fürdőgolyó kicsit lassabban oldódik fel a vízben, mint amennyi idő alatt tele engeded a kádat, de csak azért, mert nem az a szokványos pezsgő fürdőgolyó, ami egy pillanat alatt, szinte felrobbanva olvad fel a vízben. Ez az apró gömb nagyon diszkréten pezseg, lassan, komótosan engedi szabadjára magából az illóolajakat, melynek a vízben szétáradó aromái ellazítanak egy fárasztó nap után. A bőrt egyáltalán nem szárítja, sőt, még testápolóval sem kell vacakolnunk fürdés után, mert finom krémes, olajos réteggel vonja be a bőrünket (na meg a kádat).
Ára: 850 Ft

 


Jardins du Monde – Orange de Floride, tusfürdő floridai naranccsal – 200 ml

Yves Rocher nem kevesebbet ígér, minthogy a floridai narancsligetekbe repít minket, ha alaposan bekenjük magunkat az aranysárgán csillogó tusoló zselével. Ha behunyjuk a szemünket, és élénk fantáziával vagyunk megáldva, akkor nem járunk messze az igazságtól. Hihetetlen intenzív, friss illat vesz körül bennünket, ami még sokáig érezhető a bőrön. A narancs az tényleg narancs, méghozzá a frissen facsart juice-a emlékeztető fajtából. Igazi nyári kánikulára kitalált frissítő finomsággal van dolgunk. A szokatlan alakú flakon felhasználóbarát – pont illeszkedik a tenyérbe, a kupakkal viszont nem tudtunk megbarátkozni – lapos, nehezen felpattintható, minden felnyitásban ott a rizikó, hogy letörik a körmünk.
Ára: 590 Ft

 

Bay Citrus Face&Body Moisturiser, Arran Aromatics

A férfiakat ritkán kényeztetik olyan eredményesen, mint ahogyan ezt a skót Arran Aromatics készítménye teszi. A citrusfélékből és még nagyon sok másból előállított krém valójában kozmetikai csúcsteljesítmény. Kerülve a tömegtermelés egy kaptafára igazított hatásait, ez a krém valóban egyedi illat- és simaság-harmóniával teszi felejthetetlenné a vele való találkozást. Használójában szinte egész napra tudatosítja egy másik, egy igényesebb világhoz való kötődés tényét, és vele együtt annak viselkedési attitűdjeit. Olyan komfortérzetet biztosít, ami a kívülállók számára is feltűnő és vágyott, vagyis követendő felhasználói példává válik.

 

Just Grapefruit eau de toilette 100 ml, Arran Aromatics

Első hallásra talán szokatlan a fülnek a grapefruit és a parfüm összeházasítása, a skót szigetekről származó női illatkreáció azonban maga a megtestesült elegancia. A különlegesen szép formájú üvegcse egészen egyedi, a szokványos parfümökkel nem összehasonlítható illatot rejt magában: sejtelmes, magával ragadó, tiszta, természetes aromákat. Hatása egész nap kitart, még este is körülleng bennünket a grapefruit friss, fanyar illata, amely ebben a nagy melegben valóban frissítőleg hat érzékeinkre.

 

Palmolive Naturals Fresh & Light sampon citrus kivonatokkal 200 ml

A neonzöld flakonról szinte ordít, hogy valami hihetetlen üdítő élményben lesz részünk, ha ezzel a samponnal mosunk hajat. Friss, selymes érzést ígér, és ezt be is tartja. Maga a sampon fehér színű, nagyon kellemes illatú, könnyen szétoszlatható a hajon, viszont nagyobb mennyiség (mondjuk 2 diónyi) sem képez brutális, csak szolid, lágy habot. Ennek ellenére alaposan tisztít, és ami még kellemes csalódás, hogy gyakorlatilag balzsamként is funkcionál (pedig nem 2 in 1 csoda), nem gubancolódik össze tőle a haj. A citrus kivonatokat (erről bővebb információt sajnos nem kapunk) tartalmazó sampont normál és kevésbé zsírosodó hajra ajánlják.
Ára: 369 Ft

Il Frutteto de Nesti – citrom és bergamot szappan

A hatalmas méretű szappantömb jó eséllyel indulhatna a legszebb csomágolású kozmetikumok képzeletbeli versenyén. A hivalkodó külső azonban puritán megjelenésű natúrszappant takar, amit mérete és súlya miatt nem könnyű kézbe fogni. A jó taktika hozzá, ha bekrémezed vele a tenyered, és így oszlatod szét a finom, selymes habot a testeden – könnyű dolgod lesz, mert igen jól habzik. A citrom frissítő aromája mellett bergamot is van benne, illatában a citrom harsányságát elnyomja a többi alkotórész, így egy nagyon szolid, de igen kellemes, tiszta illatot hagy maga után a bőrön.

 

Elséve Tükörfény citrus sampon, L’Oreal

Tükörfény, kasmírtapintás és hosszantartó frissen mosott érzés – ezt ígéri a harsány csomagolású sampon. A tükörfényt még csak-csak tudom értelmezni, a kasmírtapitással már bajban vagyok… A gyöngyproteinekről nem is beszélve, amiket szintén tartalmaz a flakon. A dolog persze működik, és ez a lényeg. A halovány rózsaszín, sejtelmesen csillogó samponból egész kis mennyiség is elég az alapos habzáshoz. Könnyen kifésülhető, vékonyszálú, zsírosodásra hajlamos hajra lehet megoldás. Illata kellemes sampon illat, citrusra viszont nyomokban sem emlékeztet.
Ára: 649 Ft

 

Palmolive Naturals citruskivonatokban gazdag krémszappan – 100 gr

Már a csomagoláson keresztül érezhető az átható, fanyar, de kellemes illat. Klasszikus szappanforma, ideális kézmosáshoz, pont elfér a tenyérben. Illatában nem dominál egyik citrusféle sem, az összetevők elegye azonban friss illatot eredményez.
Ára: 99 ft

 

Aquolina narancs és vanília shower gel – 300 ml

A borostyán színű tusoló zselé picit kilóg a sorból, mert a narancs mellett vanília is került bele, így a citrus frissessége a vanília édeskés, töményebb illatával egészen különleges illat-elegyet eredményez. Jól felhabosítható, fürdőhabként is bevált. Az átlátszó műanyag flakon a fekete kupakkal puritán, ám elegáns megjelenést kölcsönöz a fürdő alkalmatosságnak.
Ára: 1990 Ft

 

Alverde tusfürdő grapefruit és bambusz kivonattal – 250 ml

A dm márkája ígérete szerint nem tartalmaz szintetikus alapanyagokat, és előnyben részesíti az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokat. Csak remélni tudjuk, hogy ez valóban így van. Illata mindenesetre meggyőző (egyértelmű benne a grapefruit dominanciája), de csak addig tart, amíg le nem öblítjük magunkról, mert akkor huss, az illatnak se híre, se hamva. Maga a folyadék kicsit fura, nyúlós állagú, nem kellemes vele bekenni magunkat. A felpattintható kupak hamar megadta magát, gyakorlatilag nem lehetett rendesen visszazárni.
Ára: 399 Ft

Avon Naturals Herbal Care lime & golgotavirág 2 az 1-ben sampon – 200 ml

A kecses flakon pont a tenyerünkbe van szabva, még habos kézzel sem ejthetjük ki a kezünkből. A harsogó zöld, enyhén irizáló samponból egy nagyobb diónyi mennyiséget is jól felhabosíthatunk. 2 in 1 funkciója jól vizsgázott, a haj könnyedén kifésülhető balzsam használata nélkül is. Illatában a lime fanyarsága keveredik a golgotavirág édeskés illatával, ami üdítően frissen hat.


L’Occitane – narancsos tusfürdő

A mindig megbízható minőségű provence-i márka ezúttal csalódást okozott. A tusfürdő állaga annyira folyós, hogy szinte lehetetlen teljes egészében a testre felvinni. Elfolyik, elcsöpög, lecsurog, lecseppen… Illata nagyon kellemes, de nem meggyőző, mondhatni zavarba ejtően mis-más. A L’occitane vagy tiszta aromákkal, vagy jól megalkotott kompozíciókkal hódít, ez a jaffás mixtúra sajnos mellément. De ne legyük túl szigorúak, a különleges megjelenésű (félbevágott henger) narancsos tusfürdő visszafogottságával így is a mezőny erősebbik feléhez tartozik.
Ára: 3590 Ft

Nivea Happy Time krémtusfürdő bambusztejjel és narancsvirág illattal

A bambusztejet tartalmazó tusfürdő krémes habbal kényeztet, még sokáig érezhető finom illatot hagyva a bőrünkön. Bársonyosan puha érzés, nincs rajta mit ragozni, szeretjük.
Ára: 599 Ft

Baba Gyümölcsös frissesség tusfürdő

Klasszikus Baba minőség egy kis naranccsal és mandarinnal megbolondítva, pont ez az, amire a nyári melegben vágyunk. Finom, gyengéd összetétele hidratáló összetevőket és frissítő gyümölcsök kivonatát tartalmazza. Nincs túlcizellálva, használata selymes, krémes érzést nyújt, illata az ápoltság érzését sugallja. Jól felhabosítható tusoló, akár fürdéshez is használhatjuk.
Ára: 359 Ft

Head&Shoulders citrus fresh sampon

Röviden azt mondhatnánk, hogy ez a sampon működik. Kiválóan habzik, frissíti a fejbőrt és gyakori használat esetén is kíméli a hajat, miközben kordában tartja a zsírosodást. A kellemes citromos illat elsőre talán idegennek hat, de öblítés után kellemes, természetes aroma.
Ára: 649 Ft

 

Üzletlista:

• Bomb Cosmetics, Arran Aromatics, Aquolina, Il Frutteto de Nesti – Szépségek Kicsiny Boltja, V.ker. Nádor u. 14.
• L’Occitane – L’Occitane, Mammut II., fsz.
• Palmolive, Baba, Nivea, Head&Shoulders, L’Oreal – Tesco, ill. egyéb hipermarketek, drogériák
• Alverde – dm drogériák
• Yves Rocher – Mammut I., fsz.
• Avon – tanácsadóktól

Nagy dezodorteszt »
Intim gondoskodás – kendőzetlenül »
Fürdősókat teszteltünk »

Ajánló:
citrom.lap.hu
narancs.lap.hu
szepseg.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top