Szépüljünk

Szempillaspirálok

Igenis van új a nap alatt. Folyamatosan meg tudnak lepni minket újabb és újabb szempillaspirálokkal, és kiderül, hogy tényleg mindegyik más és más. Most kutatási eredményekrõl is tudósítunk, és körülnéztünk az újdonságok között!

Ha jobban belegondolsz, tényleg egy csomó dolog változhat egy szempillaspirálon:
• a kefe vagy éppen fésű formája, alapanyaga,
• a sörték anyaga, sűrűsége és hossza,
• a festék összetétele, állaga, pigmenttartalma,
• a kefét tartó nyél merevsége vagy éppen rugalmassága,
• a külső tok formája sem csupán a szemnek változatos, igenis jobban lehet dolgozni, ha jobb a fogása.






 Egy elképesztő kutatás


 






Igen, én is elképedtem. Valóban létezik tudományos kutatás „szempillaügyileg” is, és végül nekünk lesz ettől – remélhetőleg – még jobb a szempillaspirálunk, tehát igenis van a dolognak létjogosultsága. Mert ugye, e nélkül a festő-göndörítő-hosszabbító kis kefe nélkül egyikünk sem igazán tud létezni. Tehát a Lancôme úgy döntött, hogy nem bízza a véletlenre az új szempillaspirálja kifejlesztését, ezért 2280 nő segítségét kérték a világ minden pontjáról. Nemcsak elbeszélgettek velük a tapasztalataikról és az elvárásaikról, hanem 4800 fotót is készítettek a szempilláikról. Fotóztak szemből, hogy lássák a szálak elrendezését, profilból, hogy látszódjon az ív, és alulról, hogy fény derüljön a hosszukra. A módszer segítségével precízen és objektíven össze lehetett hasonlítani a pillákat, és le lehetett vonni következtetéseket arra vonatkozóan, hogy milyen alapokon nyugszanak a nők észrevételei és érzései. A Lancôme a kutatás alapján 6 csoportba osztotta a szempillákat (persze ezek kombinálódhatnak is):
1. „Gyönyörű”: sűrű, hosszú, ívelt és egyenletes. A világon csupán a nők 20%-a büszkélkedhet ilyen szempillával, de ők is szeretnék kihangsúlyozni az előnyös adottságaikat.
2. „Rakoncátlan”: sűrű, de nehezen kezelhető. Az ilyen szempilla festésénél a formázás és a kisimítás a cél, lehetőleg minden szál különválasztása mellett.
3. „Szabálytalan”: a szempillák esetlegesen elkülönülnek egymástól, a rések leginkább a belső szemzug közelében zavaróak. Főként az afroamerikai és a japán nők küzdenek ezzel a problémával, az ő számukra a festék megfelelő összetétele és az egyenletes felvitelt lehetővé tevő kefe a legfontosabb.
4. „Egyenes”: nem íveltek a pillák, ez nagyon egyszerűen orvosolható a göndörítő szempillaspirálokkal.
5. „Elvékonyodott”: pont mint a hajszálaink, de szerencsére segít a problémán a dúsító-hosszabbító hatású festék.
6. „Világos”: a bőr színéhez hasonló árnyalatú szálak a valóságosnál rövidebbnek tűnnek, és nem adnak kellő kontúrt a szemnek, ezért sötét festékkel kell pótolni a hiányosságot.







 Lássuk, milyen újdonságok ígérnek csodás pillákat!






 Lancôme: Virtuôse


 


Az új Virtuôse szempillaspirál keféje teljesen más, mint az eddig megszokott, mert ívelten hajlított. Ráadásul a kefe keresztmetszete négyzetes, szemben a hagyományos körrel, így jobban illeszkedik a szempillaszálakhoz, így nagyobb mennyiségű festéket lehet felvinni a segítségével. A szálak szétválasztását segíti, hogy a kefe sörtéi a szárra nem merőlegesek, hanem 25 fokos szöget zárnak be vele. Az eltérő hosszúságú sörtéknek köszönhető, hogy a pici szálakat is kezelni tudjuk. Választhatsz a fekete, a barna vagy a kék szín között.







Az ára: 6700 Ft, lelőhely: Lancôme Szépségsziget – WestEnd, Douglas és Marionnaud parfümériák.





 MAC: Plush Lash

 


A kefe érdekessége, hogy az egyik oldalán rövidebbek a sörték – ez kihúzza, majd begöndöríti a pillákat –, a másik oldalon hosszabbak, ennek segítségével tudod szétválasztani a szálakat. Értelemszerűen először a rövid oldalt használd, aztán húzd át a másikkal is. A festékben B5- és E-vitamin is van, ezek kondicionálják és védik a szempilládat.
Kontaktlencsések is nyugodtan használhatják! Telt fekete és csokoládébarna színben tudod megvenni.







Az ára: 3100 Ft, lelőhely: MAC, Váci u. 8. és MAC, Arena (mindjárt nyílik az új bevásárlóközpont!).






 Maybelline: Define-A-Lash


 


A kefén a sörték gumiszerűek, egyesével képesek a pillákat festékkel bevonni. A lehúzófej egésze rugalmas, ennek köszönhetően a kefén mindig megfelelő mennyiségű festék van. (Sokszor előfordul még a legnagyobb márkáknál is, hogy a vadiúj szempillaspirálon az első néhány használat alkalmával olyan sok a festék, hogy nem tudsz mit kezdeni vele. A profik egyébként ezt leitatják egy papírtörlővel. Próbáld ki: a tégelyből kihúzott kefét egy finom mozdulattal átgörgeted egy kozmetikai törlőn vagy papírzsepin, és csak utána fested a szemed.) A szempillád úgy lesz tökéletesen festett a tövétől a végéig, hogy nem keletkezik közben csomó. Fekete, barna és kék árnyalatban kapható.







Az ára: 2499 Ft, lelőhely: Maybelline-sziget – WestEnd, drogériák, szupermarketek.






 Bourjois: Maxi frange

 


Dúsít, hosszabbít és szétválaszt. Két lépésben. Először „fésülj” a krémes kondicionálóval, hogy hosszabb, különálló, szép ívű és ápolt pilláid legyenek. Másodszorra jöhet a kefe a festékkel, ekkor dúsítod a szálakat, ebben segítenek a különböző sűrűségű sörték. Létezik feketében, klasszikus barnában, bordósbarnában és kékben.







Az ára: 3250 Ft, lelőhely: Marionnaud parfümériák.






 AVON: Up lifting




A profi sminkesek régóta alkalmazzák a trükköt. A szemzugokban az apró szempillákat csak úgy képesek tökéletesen festeni, ha behajlítják a szempillaspirál végét. Az AVON szempillaspiráljának egész keféjét képesek vagyunk meghajlítani, hogy igazán kézre essen. Persze használhatjuk egyenesen is, de ha a kefét bedugjuk a tégelybe egészen a nyél kezdetéig, akkor a kívánt szögre tudjuk megváltoztatni. Sötétfekete, barnásfekete és sötétkék színekben rendelheted meg.







Az ára: 1999 Ft, katalógusból rendelhető.






Yves Saint Laurent: Everlong Mascara

 


A szín az igazi újdonság: lehengerlően gyönyörű burgundi árnyalat. Ezt akkor válaszd, ha beleszerettél a szezon egyik legszebb irányzatába, a bordó varázslatba. Csodás az összhatás, ha a szempilláidat a megszokott fekete helyett ezzel a bordós-lilás árnyalattal hangsúlyozod. A természetesen sötét szálakat sejtelmessé teszi, és az előítéletek ellenére teljesen alkalmas a nappali viseletre is. A rövid, sűrűn elhelyezkedő és a szárral hegyesszöget bezáró rugalmas sörtéknek köszönhetően a szálakat egyesével szétválasztva viszi fel a festéket. A festékben ápoló és hidratáló összetevők is vannak, egész napra egy védőréteget képez a pillákon. Érzékeny szeműek és kontaktlencsét viselők is bátran használhatják.







Az ára: 6900 Ft, lelőhely: Douglas és Marionnaud parfümériák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top