Szépüljünk

Önbarnítás 1×1

Nem tagadhatjuk: a lenge ruhák, a vonzó minik szebben mutatnak egészségesen barna bõrszín mellett. Ha nem akarjuk kitenni káros sugaraknak a bõrünket, használjunk inkább nyári színt adó önbarnítót!

 

 Mit nyerhetünk az önbarnítók használatával?

• A bőr nem ráncosodik és öregszik úgy, mintha ugyanezt a bőrszínt napon vagy a szoláriumban fekve szereztük volna meg.
• Nem kell várnunk a jó időre, egészségesen barna bőrszínünk lehet egész évben.
• Az önbarnítós termékekben található egyéb összetevőknek köszönhetően a bőrünk kellően hidratált és ápolt lesz.
Nem lesz az elért bőrszínünk természetellenes, mert külön-külön termékek között válogathatunk aszerint, hogy a bőrünk alapszíne világosabb vagy sötétebb árnyalatú.

 Mi a különbség az önbarnító és az önbarnító testápoló között?

 

Az önbarnítók elsődleges célja a megfelelő bőrszín biztosítása a lehető legrövidebb idő alatt. Hatóanyagai a bőr felszínén található aminosavakkal reakcióba lépnek, és aktiválják a barna festékanyagot előállító sejteket, így alakul ki a bőr barnás színe.
Intenzív hatásuknak köszönhetően a felvitelük során elkövetett hibákat nehezebb korrigálni, ezért nagy odafigyelést igényel tőlünk a használatuk.
Az állandó időhiányban szenvedőknek találták ki a kevés önbarnítóval dúsított testápolókat. Igaz, hogy ezekkel csak néhány nap után érjük el a kívánt bőrszínt, de annak is kisebb az esélye, hogy a bőrünk foltossá váljon a helytelen használat következtében.
Ha az önbarnítót tartalmazó testápolókkal naponta egy alkalommal kenjük be magunkat, akkor a természetes barnaság 3-5 nap múlva lesz látható. Az így elért bőrszínünk megőrzése érdekében célszerű rendszeresen használni ezeket a készítményeket.

Az önbarnítók kiszerelése és az állaguk is fontos szempont a választánál 

 

A krém jól kenhető, és sűrűbb állagának köszönhetően jól látszik a felvitele során, hogy hova jutott már belőle. Ezt a megoldást leginkább az arcra kifejlesztett önbarnítóknál alkalmazzák, ugyanis így a megfelelő tápanyagokat is könnyebben juttatják be a bőrbe.
A tejes, kicsit folyékonyabb állagú önbarnítókkal a teljes testre kifejlesztett termékeknél találkozhatunk. A legtöbbször fehér vagy halványsárga színük a gyors beszívódás ellenére is megkönnyíti a felvitelüket.
Az önbarnító spray-vel hamar megbarátkozunk, mert a leggyorsabb megoldást jelenti, ha az egész testre szeretnénk színt varázsolni. Mindenképpen olvassuk el a használati utasításukat, mert nem mindegy, hogyan kell vagy lehet tartanunk a flakont munka közben, és az is lényeges, hogy milyen távolságból permetezünk.
A kendős változat használata nagyon egyszerű. Az egyesével csomagolt, önbarnítóval átitatott lapokkal csak áttöröljük a bőrt, és kész. Az egységes felvitel érdekében érdemes gyakorolni, és először egy ruha által rejtett területen kipróbálni.

Ha mégis foltos lett a végeredmény:
• Nem egyforma mennyiséget kentünk az egyes területekre. Nem dolgoztuk eléggé be a bőrbe a krémet.
• Elblicceltük a testradír használatát.
• Nem törülköztünk meg rendesen, ezért néhol vizes volt a bőrünk.

 Ha önbarnítót használunk:

 

Rendszeresen használjunk testradírt, csak így tudjuk eltüntetni az elhalt hámsejteket, hogy az önbarnító egyenletesen szívódjon be.
• Zuhanyozás vagy fürdés után várjunk egy kicsit, hogy teljesen megszáradjunk, mert a vizes bőrön nem egyenletesen szívódik fel a hatóanyag.
• Körkörös mozdulatokkal alaposan masszírozzuk be a bőrbe. Különösen a lábfej, a boka, a térd és a könyök területén figyeljünk oda, hogy jól dolgozzuk el.
• Válasszunk a bőrünk alapszínárnyalatához passzoló termékeket, így elkerülhetjük a természetellenes barnaságot.
• Mindig alaposan mossunk kezet a használatuk után, különösen figyeljünk az ujjak tövénél az ujjak közti területre.
Várjunk pár percet, mielőtt felöltöznénk, mert ha nem szívódik be teljesen a krém, akkor a hófehér ruhákon – szerencsére kimosható – színes foltokat eredményezhet.
Az önbarnító által kialakult barna bőrszín nem jelenti azt, hogy védettek vagyunk az UV-sugarakkal szemben. Ha napra megyünk, úgy kell választanunk fényvédő faktort, mintha a bőrünk színe fehér lenne.
• Ugyan létezik önbarnítós napozókrém is, de a sima önbarnítók általában nem tartalmaznak UV-szűrőt.
Az arcunkon különös gondossággal bánjunk az önbarnítóval. Csak olyan terméket használjunk, amit kifejezetten erre a területre fejlesztettek ki. Ugyanúgy dolgozzuk el, mint az alapozót, ne legyen éles határvonal a füleknél és az áll vonalánál. A nyakunkra is tegyünk a krémből, különben maszkszerű lehet az eltérő bőrszín miatt az eredmény.

L’Oréal, Nutribronze testápoló önbarnítóval világos bőrre, 1399 Ft

Nivea Visage, Summer Beauty barnító nappali arckrém, 1869 Ft


Vichy, önbarnító krém, 3899 Ft

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top