Szépüljünk

Hogyan szoktassuk rá párunkat a rendszeres bõrápolásra?

A te kedvesed is azok közé a férfiak közé tartozik, akik csak szappant, izzadásgátlót és borotvát használnak készségszinten? Akkor õ egy átlagos férfi. Négyhetes programunk talán rá is hatással lesz!




Apáink idejében az átlagférfi nem használt mást a fent felsoroltakon kívül. Ma azonban – amikor a jó megjelenés és a tökéletes ápoltság a férfiak körében is követelmény – egy egész iparág szakosodott az erősebbik nemre. A hajfestéktől kezdve a ránctalanítókon át a dekorkozmetikumokig mindent megtalálunk a teremtés koronáinak készült változatban.

Egyhónapos programunk az átlagos hetero igényeinek megfelelően van kitalálva, a két végletre (lásd keretes írásunkat) nem alkalmazható sikerrel.










 Metroszexuális:
A tipikus metroszexuális férfi nagyvárosban él, sokat keres, és sokat költ kozmetikumokra és divatra. A feminin és maszkulin tulajdonságok egyensúlya jellemzi. Az Euro RSCG ügynökség szerint Európában a 35 év alatti férfiak negyven százaléka metroszexuális.
 Átlagos hetero: Valahol félúton a metroszexuális és retroszexuális között.
 Retroszexuális:
A szépségápolást – és sokszor a jólápoltság felé vezető utat – időpocsékolásnak és pénzkidobásnak tartja. Viselkedése is többnyire nyers: nem udvariaskodik, nem bókol és nem enged előre az ajtóban.
Első hét


Szerezz be neki saját darabokat. Nem jó, ha életed párja a te arckrémedet használja. Egyrészt ha jól sikerül a program, nem tudod majd egykönnyen leszoktatni arról, hogy kikenje a méregdrágán vett kencéidet, másrészt az ő bőrének teljesen mások az igényei, mint a tiédnek.

A férfiak bőre vastagabb, ellenállóbb és rugalmasabb, mint a nőké. A tartást és feszességet adó kollagénrostok száma esetükben duplája a miénknek, zsírsejtjeik kisebbek, az UV sugárzás ellen védő pigmentanyaguk több. Irigylésre méltó, nem? Nekik viszont a vastagabb szaruréteg és az aktívabb verejték- és faggyúmirigyek okozta problémákkal gyűlik meg a bajuk. Ennyi talán elég ahhoz, hogy belásd, neki nem az az ideális ápolás, ami neked. Szóval irány a bolt!

Első lépésként csak az alapdarabokat szerezd be. Ha rögtön egy olyan szettel állítasz haza, amelynek a bronzosító púder és a gyanta is része, jó eséllyel örökre elveszed a kedvét a szépségápolástól. A kezdőkészletben legyen a bőrtípusának megfelelő arckrém, arclemosó, arcradír és egy kézkrém. Lehetőleg ne a születésnapján ajándékozd meg, mert ezzel azt az asszociációt ébresztheted benne, hogy a bőrápolás valami különleges dolog, nem a mindennnapok része.






Második hét

A férfiak szeretik, ha kényeztetik őket. Hétvégén tartsatok szépségnapot. Ébredjetek később, lustálkodjatok, majd kérd meg, hogy maradjon az ágyban. Tisztítsd le az arcát arclemosóval, majd dörzsöld át az arcradírral. Vess be egy pakolást is a sajátjaid közül, de vigyázz, csak semmi riasztó színű vagy szagú dolgot! Amíg a pakolás hat, manikűrözz: vágd le a körmeit és jó alaposan krémezd be a kezét. Végezetül a pakolás után hidratáló krémmel kend be az arcát. Az egész ne tartson egy óránál tovább, nehogy azt higgye, hogy ez egy bonyolult, hosszadalmas folyamat. Minden egyes lépésnél mondd el neki, hogy éppen mit csinálsz, és ez miért jó a bőrének. Mutasd be neki az egyes termékeket is. (A férfiak – főleg az elején – kicsit nehezebben jegyzik meg, hogy melyik készítmény mire való.)


Harmadik és negyedik hét

A “rituálé” végén dicsérd meg. Utalj rá, hogy még jobban tetszene, ha mindig ilyen ápolt lenne. Az elkövetkezendő napokban figyelmeztesd reggel és este, hogy használja az arclemosót és arckémet.

Még két ilyen kezelés, és utána már felajánlhatod neki a kozmetikusod telefonszámát, és közösen bővíthetitek a kezdőkészletet pakolásokkal, szemránckrémmel, saját manikűrkészlettel. (Azért most se erőltess rá fölösleges holmikat!) Egy hónap után, ha már megszokta a napi bőrápolást, szólnod sem kell majd…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top