Szépüljünk

Nagy cellulit teszt

Van, akinek a narancsbõr, van akinek az ellene kitalált készítmények fájdítják meg a fejét. Három héten át kenegettük különbözõ krémekkel combunkat, karunkat, hasunkat, mellünket... hogy beszámolhassunk az eredményrõl.

Szerkesztőségünk három héten keresztül próbálta halványítani, eltüntetni narancsbőrét, hogy majd az előbukkanó napfényben selymes bababőrrel flangáljon. A teljesség igénye nélkül a következő termékek kerültek górcső alá: L’Orèal PerfectSlim, Dr Theiss Vitamin C Bodycontour krém, Juvena Firming Performance, AVON Anew Clinical Professzionális testformázó krém, Vichy Lyposine. Megvizsgáltuk, hogy a sokat ígérő kencék mennyire szívódtak fel, milyen illatuk volt, kellett-e mellettük más testápolót használni, és nem utolsósorban: eltűnt-e a narancsbőr?


(Kattints a képekre a
nagyobb verziókért!)









L’Orèal PerfectSlim Karcsúsító Nappali és Éjszakai Gél

 




Ára: Nappali Gél: 4.149,-
Éjszaki Gél: 4.149,-


Amit ajánl:

“Hatékonyan küzd a narancsbőr ellen. Koffeintartalma aktiválja a lipidek eltávolítását, a lipid égető hatóanyag tartalma pedig elősegíti a zsírok felszabadítását, így leradírozza a narancsbőrt, fogyaszt, karcsúsít, Par-Elastyl™ hatóanyagának köszönhetően pedig feszesíti, kisimítja a bőrt.”

Amit tapasztaltunk:

Illata friss és kellemes. Felvitel után valami furcsa „nyikorgós” érzetet keltett a kezemen, le kellett mosnom. Mindezek ellenére hamar és jól felszívódott, nem okozott semmilyen kellemetlen érzést, ruhához nem ragadt. Felvitel után különlegesen selymes tapintást eredményez a bőrön. A krém valóban kiváltotta a testápolót, nem volt szükség semmilyen kiegészítő krémre (bár, mint említettem, a nyikorgós érzet miatt egy részét lemostam).

A narancsbőr minimálisan halványult, 10-15%-ban tudnám maximálni.












Dr Theiss Vitamin C Bodycontour krém






Ára: 3.485,-


Amit ajánl: “Koffein, L-carnitin és Ruscus Aculeatus különleges kombinációjából áll, képes a bőrt feszessé tenni és a narancbőrhatást enyhíteni. A liposzómákba ágyazott C-vitamin a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejti ki ápoló, védő hatását.”

Amit tapasztaltunk:
Kinyitás után rögtön megcsapott egy intenzíven erős, de nagyon kellemes narancs aroma, ami jellemzi a készítményt. Használata olyan érzés, mintha nem is egy narancsbőr elleni készítményt használnánk, hanem egy krémes testápolót. Teljes mértékben felszívódik, finom, krémes állagú.  Azonnal nem szívódik fel, csak 5-10 perc múlva, viszont nem hagy ragacsos utánérzetet. A száraz bőrre nagyon jó bőrnyugtató hatású. Kellemes, de intenzíven erős narancsillata van a terméknek. Tökéletesen hidratáló hatása van, ezen a területen bármelyik testápolóval felveszi a versenyt, még extra száraz bőrűek esetén is, használata során egyáltalán nem szükséges mellette testápolót használni.

Szemmel észrevehető hatása a vizsgált időszakban nem volt, még halványodást sem figyeltem meg. De őszintén bevallva erre rövid távon nem is számítottam, hiszen a narancsbőr sem egy nap alatt alakul ki, tehát eltüntetni sem lehet pár nap alatt.










 Juvena Testfeszesítő krém






Ára: 8.500,-

Amit ajánl:

“A nyugtató krémzselé a legújabb összetevőket tartalmazza gránátalmakivonattal kombinálva. Ezeknek köszönhetően lelassul a cellulitisz kialakulása és megakadályozza a bőr alatti zsírszövet termelődését.”


Amit tapasztaltunk: 

Nagyon gusztusos, és igen kellemes illatú kencefice, ami első ránézésre ugyan bőrradírnak tűnik, de a látszat csal. Egy nagyon picit zsíros, nem homogén állagú krém (a gránátalmakivonat mikroszemcsék formájában található meg benne, ezeket szét kell masszíroznunk), de ennek ellenére könnyen és gyorsan felszívódik. Nem ragad, mint a legtöbb cellulit elleni testápoló. Isteni finom illata van, semmihez nem hasonlítható, talán picit gyümölcsös, de mindenképp nagyon intenzív, tiszta illat. Tökéletesen hidratál, mellette nincs szükség egyéb hidratáló testápolóra… hason és karon is kipróbáltam.

Látványosan nem halványult semmi, de az érzékelhető, hogy a használata után lágyabb tapintású és feszesebb lesz a bőr.


 








AVON Anew Clinical Professzionális testformázó krém






Ára: 4.299,-

Amit ajánl:

“Láthatatlan fűzőként simul a testre, feszesebbé és rugalmasabbá formálja a hastájék és a fenék bőrét. A könnyű, intenzíven hidratáló testápoló megelőzi az új zsírlerakódásokat, csökkenti annak raktározását. Hatására a bőr visszanyeri egyensúlyát, feszesebbé, rugalmasabbá válik.”


Amit tapasztaltunk:

A designos csomagolású modern krém textúráját tekintve meglepően fincsi, illatos és hidratáló. Már egy doboz után érezhetően jobb állaga lett a bőrömnek. Feszesebb lett, egyenletesebb, simább és bársonyosabb. Először nem tapasztaltam, hogy halványulna a narancsbőr, de 3 hét után simább lett. Nagy előnye, hogy nagyon jól kezelhető és kenhető nem ragad és hidratál. Nagyon jól felszívódott, jobban, mint a Vichy vagy L’Oreal. Finom, kellemes illatú, igazi élvezet.











Vichy Liposyne

 




Ára: 5.999,-


Amit ajánl: “1 hónap alatt legyőzi a makacs narancsbőrt is. Friss állagú gél azonnali feszesítő hatással. Nem zsíros, nem ragad. Hidratálja a bőrt, akár egy testápoló.”

Amit tapasztaltunk:
Kiváló, zöld színű, krémpudinghoz hasonlítható állagú. Rendkívül hamar beszívódott, használatakor azonnal olyan érzést okozott, mintha összehúzná, karcsúsítaná a bőrünket, ezen kívül kellemesen hűsítő, „friss”, bőrnyugtató hatása is van. Felvitel közben azonnal, rendkívül gyorsan beszívódik, nincs várakozási idő. Nagyon kevés mennyiség is elegendő belőle a használata során. Távolról alig észrevehető, nem túl intenzív, viszont közelről nagyon kellemes, diszkrét, semmire nem emlékeztető, tiszta illata van, amely a felvitel után még órákon át érezhető. Az biztos, hogy aki egyszer megszagolja, garantáltan szeretne magának egy ilyet. Hidratált, de nem úgy, mint a testápolók általában. Más testápolót teljesen felesleges mellette használni. A testápolót ilyenkor olyan érzés felkenni, mintha bőrradírt használnák. Csak olyan testrészeken érdemes párhuzamosan testápolót is alkalmazni, ahol a Vichy-t nem használtuk.

A használati idő alatt a narancsbőr mérete, színe nem változott. Enyhe árnyalatváltozás megfigyelhető volt, és a gödröcskék mélysége szemmel alig észrevehetően, de valamelyest tompult, viszont nem tűnt el.

Kiszerelése nem a legjobb, mivel nem tégelyes. Tehát nem lehet maradéktalanul felhasználni a benne lévő anyagot, maximum valamivel kioperálni körülményesen, ha már fogytán van.











Korábbi írásainkból:

 Miért alakul ki a narancsbőr?
Míg néhány évtizeddel ezelőtt még ismeretlen volt a narancsbőr, ma már a tizenéveseket is rettegésben tartja ez a szinte népbetegségszámba menő jelenség. A nők mintegy kilencven százalékát fenyegeti a cellulit, sőt a férfiak is kezdenek “veszélyeztetetté” válni.
Tovább »
 Természetes küzdelem a narancsbőr ellen
A cellulit elleni kozmetikumok, masszázsprogramok és kezelések hatását nagyban növelhetjük, ha mellette odafigyelünk az egészséges életmódra, és otthoni praktikákat alkalmazunk.
Tovább »



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top