Szépüljünk

Új év – új frizuradivat

A divat mindig a múltat idézi. A már szinte elfelejtett korszakok trendjei egyszer csak ismét felbukkannak, kissé megújulnak, és sikert aratnak, mint egykor. Vajon milyen meglepetéseket tartogat az idei frizuradivat, mennyi változást hoz majd?





Sztárok és modellek páratlan hajkoronái, valamint neves mesterfodrászok remekművei diktálják a mindenkori frizuradivatot, amit egyesek vakon követnek, míg mások megelégednek a hétköznapokba átültetett, kevésbé extravagáns formájával. Régen az éppen aktuális hajdivat többnyire egyfajta stílust jelentett, manapság azonban már sokkal nagyobb a szabadság – akár többféle frizuratrend is jól megfér egymás mellett. Merészen váltogathatjuk a stílusokat praktikussági és egyéb szempontokat figyelembe véve anélkül, hogy lekopna rólunk a “trendi” megnevezés. Ma ugyanúgy menő a Megasztárok fodrásza által megálmodott Oláh Ibolya frufru, mint a Szex és New York Carrie-jének 80-as éveket idéző mesés göndörsége.


Újra hódít a 70-es, 80-as évek divatja!


Romantikus loknik, göndör fürtök

A hosszú és félhosszú hajúak félretehetik a hajkiegyenesítőket, mert eljött a hajsütővas és a hajcsavarók ideje. Divat az Abba-lányok által egykor viselt lazán hullámos hajkorona, csakúgy, mint a szexisen szálló, angyali göndör fürtök és a magasra fésült loknik. Ez a klasszikus viselet annál hatásosabb, minél hosszabb a haj. A cél a dús hatás elérése, ezért minimálisat vágnak a frizurából, amivel egy időre száműzik a tépett, ritkított, egyenes hosszú hajat.






Charlie angyalai, Dallas-csajok, Sassoon és a többiek


Idén ismét trendi a 80-as évekből jól ismert, lépcsőzetes vágású, oldalt elválasztott és kifelé szárított Charlie-frizura, hosszúra hagyott féloldalas frufruval. Ez a viselet lágyítja az arcot, ezért előnyös azoknak is, akiknek hosszabb az orruk vagy kissé szögletes az arcuk. Visszajött a Dallas sorozatból jól ismert, szabályosan befelé szárított Sassoon-frizura is, befelé fordított, ugyancsak szabályos frufruval. Divat továbbá a lépcsőzetességet mellőző, hirtelen, nagy ugrásokkal történő “kapcsolat nélküli” asszimetrikus vágás is, ami inkább a szabályos, finom arcvonású hölgyeknek áll jól.


Újra trendi a konty

A legújabb divat a konty, ami fantáziánktól függően minden kreativitást elbír. Nincsenek szabályok, megvalósíthatjuk legmerészebb ötleteinket is. Választhatjuk a letisztult, kerek vagy gúla alakú szabályos kontyot, a klasszikus, homlokból hátrafésült, komoly, alkalmi viseletet, melynek az eleganciáját néhány ízléses csattal tovább fokozhatjuk. De nem kell száműznünk a kontyot a hétköznapokból sem – erre alkalmas a laza, fiatalos változat egy-két arcunkba hulló kacér tinccsel. A konty a szabályos fejformájú és szép nyakú, toka nélküli nőknek előnyös.






Retro, hippi, afro


A retro stílus főleg a 70-es években aratott sikert a fiatalok körében. Ma kissé megújult és modernizált formában újra népszerűvé vált. A kócos, már-már gondozatlannak tűnő, hosszú hippi frizura egyenes, kihegyezett hajvégekkel a fiúk körében is újra sikeres ebben az évben. De ugyancsak trendi az erőteljes és látványos afrofrizura is.


Menő-e a rövid haj?

A rövid hajat sosem lehet, és nem is szabad kiűzni a divatból. Akinek a hosszú hajnál előnyösebb a rövid, idén érdemes kipróbálnia a tépett, kifelé szárított egyenes frizurát.


Trendi színek

2006-ban a vad, harsány színeket felváltják a finom, elegáns, visszafogott, természetes árnyalatok. Az erőteljes kék, zöld és pink idén túlzásnak számít, helyettük a szőkés, barnás, terrakotta és vöröses színek lesznek meghatározóak. Örök divat a melír, ám a cél itt is az, hogy az egyes árnyalatok minél ízlésesebben és harmonikusabban egészítsék ki egymást természetes hatást keltve. Trendi a barna a szőkével, de a feltűnő tarkaság helyett a finom, napszítta frizura látszatát kell elérni. Ugyancsak divat a sötétebb vörös szín világosabb vörös csíkokkal, valamint a múltidéző csillogó frizura, amit hajfénnyel, fénysray-vel vagy csillogó zselével érhetünk el.






Igazítsd a divatot egyéniségedhez!

A divat örök – mindig is volt, van, és lesz. Jó dolog egy stílusért rajongani, és követni azt, ám vannak, akik ezt olyan elvakultan teszik, hogy pénzt és időt nem sajnálva mindent elkövetnek a legtrendibb frizurákért. Ők azok, akiknél a divat határozza meg az egyéniséget, és nem egyéniségükhöz mérten fogadják be a divatot. Bármit is súlykolnak a divatdiktátorok, érdemesebb megkeresnünk a középutat személyiségünk és a divat között, megtalálnunk az egyéniségünkhöz illő hajszínt és stílust úgy, hogy mindvégig harmóniában maradjunk önmagunkkal.

Cikkünk megírásában Jálics Petra divattanácsadó, Szabó Anikó hajanalitikus szakértőink, valamint Lázók Ágnes, a Hajas Fodrász Szalon munkatársa segített.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top