Szépüljünk

A hidratált bõr kulcsa

A friss és kipihent arcbõr legfontosabb titka a megfelelõ mennyiségû hidratáló használata, amely a bõrt kellõen feszesen és telten tartja, ezáltal biztosítva a felfrissült és egészséges kinézetet. Te mivel oldod meg a vízpótlást?





Vízvesztés

Bőröd közvetíti a meleget, a hideget, ezen kívül a kellemes ingereket és a fájdalomérzetet is. “Vegyi üzemként” feldolgozza a gyógyszereket és mérgeket, közben enzimeket és hormonokat termel. Védelmet nyújt az ütésekkel, a nyomással és dörzsöléssel szemben. Természetes savas határolórétegként megakadályozza a baktériumok behatolását. Nem is csoda, hogy különleges figyelmet érdemel, főképpen akkor, ha funkcióinak valamelyike sérül, és nem működik megfelelően.





Ne feledd!

A fokozott fényterhelésnek kitett részeket, mint pl. dekoltázs, nyak, arc- és kézbőr, rendszeresebben kell ápolnod, és mindennap igyál 1,5-2 liter ásványvizet!
A hidratálás bőröd víztartalmának javítását jelenti. A víz tested minden sejtjének, így a bőrt alkotó sejteknek is fontos alkotóeleme. Ha a bőr víztartalma csökken, rugalmatlanná, durva és száraz tapintásúvá válik, hámlik, ráncai mélyülnek. Mindehhez társulhat még égő, feszülő érzet, bőröd sérülékenyebbé válik, kevésbé lesz ellenálló a fertőzésekkel és a különböző, allergiát kiváltó tényezőkkel szemben.

A környezeti hatások, a rohanó életmód hatnak a bőrödre. Korra és bőrtípusra való tekintet nélkül bármikor veszíthet hidratáltságából. A vízhiányos bőrre kifejlesztett új mélyhidratáló krémek képesek újratermelni a bőr vízmegkötőit: az epidermis mélyére hatolva a sejtekben hosszan tartó tartalékot képeznek.






Hogyan őrizheted meg bőröd hidratáltságát?






• Reggelente

Célszerű magasabb víztartalmú hidratálókrémeket választanod. Mindenképpen a bőrtípusodnak legmegfelelőbb hatóanyagokat tartalmazó készítményeket használd. Az A-, C-, E-vitaminok, NMF, oxigén, ceramid, valamint a búzacsíra-kivonat nélkülözhetetlen a bőr egészségének megőrzése érdekében.

• Esténként
A magasabb zsírtartalmú készítmények a legmegfelelőbbek, amelyek az éjszakai bőrregenerálódást elősegítik. Ilyenek lehetnek az aloe vera, jojoba- és búzacsíraolajat, valamint azulént és AHA-hatóanyagokat tartalmazó készítmények.



• Ha problémás a bőröd
Gyulladt, pattanásos bőr esetén sokan hajlamosak megfeledkezni a víz pótlásáról. Pedig a fokozott faggyútermelés mellett is szükség van hidratálásra. Szintén vízelvonó hatásúak lehetnek a szappanok, magas alkoholtartalmú lemosó, bőrfertőtlenítő készítmények.










Nekünk bevált:

Yves Rocher Biospécific SOS hidratáló maszk
Estée Lauder: Hydra Complete arckrém
Artistry bőrszépítő arctej
Lancôme: Aqua Fusion
Ilcsi Rózsakrém, Csipkehabkrém

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top