Szépüljünk

Rémisztõ narancsok

A narancsot alapjában szeretjük, ebben valószínûleg egyetértünk. De vajon mindig? És mindenhol? Ki akarná, hogy combja kedvenc gyümölcsére emlékeztesse?





A női szervezet sok mindenben különbözik a férfiakétól. Adottságunk pl. a lazább kötőszövet, amely azért ilyen, hogy a terhességgel járó változásokat jobban tudja követni. Szintén ránk jellemzőek a női hormonok, amelyek a kötőszövet állapotát is befolyásolják. Ezek az egyébként praktikus tényezők a narancsbőr kialakulásáért felelős tényezők nagy részét teszik ki.

De a nagyobb rész mi magunk, és életmódunk. Szakértők szerint a narancsbőr megjelenésének ideje egyre fiatalabb korra tolódik. Köszönhetjük ezt a mozgásszegény életmódnak és a nem megfelelő táplálkozásnak. A nem természetes, rostszegény táplálkozás és az adalékanyagok ugyanis nemhogy segítenének a méreganyagok kiválasztásában és eltávolításában, hanem inkább még több keletkezik belőlük. Ezeket pedig a megnagyobbodott zsírsejtek raktározzák, amelyek így rögös, lyukacsos szerkezetbe tömörülnek. Ha pedig nem mozgunk eleget, a zsírsejtek könnyebben lerakódnak.





A narancsbőr ma már szinte elkerülhetetlen, okosabb tehát beletörődni, hogy egész életünkben fokozott figyelmet kell fordítanunk a kritikus területekre, mint a comb, fenék, has és felkarok. A legjobb a megelőzés és a folyamatos védekezés, hiszen nem csupán esztétikai jelenségről van szó: a narancsbőrből kialakuló cellulitisz komoly kockázatokat hordoz magában.

A legjobb ellenszer a sok folyadék fogyasztása, a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, és hogy kordában tartsuk az elszemtelenedő zsírsejteket, feszesítő, méregtelenítő krémek, zselék használata. Ilyen pl. a Dove feszesítő zselé, amely algakivonat segítségével teszi feszessé a bőrt. Ha pedig igazán odafigyelsz magadra, akkor a zselé mellé használd a Dove bőrfeszesítő tusfürdőt és testápolót is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top