Szépüljünk

Színvariációk

Összeállításunk elõzõ részében mindent elárultunk az alapozókról és a púderokról, amit érdemes tudni. Most pakoljuk ki a neszesszer színesebb dolgait is! Persze nem árt tisztában lenni saját színeinkkel is!





Amennyiben por anyagú az arcpír, a púderre kell rátenni, ha krémes, akkor alá. Porra már soha nem teszünk krémes anyagot (ez a szemhéjporra is vonatkozik)! Most az alig pír a divat, a meleg típusú nők esetében a narancsos, barackos, míg a hideg típusú nők esetén a rózsaszínes árnyalat az ajánlott. A Bourjois-nak vannak gyönyörű színei, amihez pici ecsetet is adnak, amivel fel tudjuk vinni. Vigyázzunk a színválasztással, inkább világosabbat vegyünk, azt több rétegben fel lehet vinni, de egy túl sötét szín esetén nincs az a leheletnyi réteg, ami ne lenne sok!

A szem festékeinél könnyű túlzásokba esni, beleszeretni egy szép színbe, amit aztán soha nem fogunk használni, mert rájövünk, hogy mégsem nekünk való. Ceruzából nem kell sok, egy sötétbarnával és egy szürkével már jól elboldogulunk (az már csak hab a tortán, ha kék, zöld, vagy lila ceruzánk is van), a fekete túl erős szín, hétköznapokra nem ajánlatos. Szemhéjporból is elég két szín: egy világosabb és egy sötétebb, de szigorúan ugyanabból a tónusból! Nagyon szép színei vannak a Bourjois-nak, a L’Oréalnak és az Artdeconak. Itt mindenki egyéniségétől függően használhat bátran erősebb, illetve pasztell színeket, csak vigyázni kell, hogy azonos színcsoportból válasszunk (hideg



színek, meleg színek)! Ezeket vagy applikátorral, vagy ecsettel vigyük fel, a színek összesatírozásához a fültisztító pálcika a megfelelő eszköz.

Egy nő elengedhetetlen kelléke a szempillaspirál, ezt azok is használják, akik egyáltalán nem sminkelik magukat. Ez lehet fekete is, sötétbarna is, kétszer áthúzva már csábító pillákat eredményez. A Margaret Astor fésűs szempillaspirálja vagy a Bourjois hosszabbítója igazi telitalálat.





A száj kontúrozásához rúzsszíntől függetlenül egyetlen ceruza elég: egy természetes natúr színű, ún. „szájszínű”. A kontúr ugyanis csak nekünk szolgál útmutatóul arra, meddig mehet a rúzsozás, és ezzel lehet csalni is, ha optikailag nagyobb vagy kisebb szájat szeretnénk. Az erős kontúr már régen kiment a divatból! A rúzst célszerű ecsettel felvinni, tartósabb, pontosabb lesz az eredmény, mintha csak átfutnánk vele a szájon. Rúzsból sem kell sok, elég egy-kettő, úgyis pont akkorra jár le a szavatossága, mire rendszeres használattal „elfogy”. Mielőtt nekiesnénk a tesztereknek, nyissuk ki a tubust, keressünk egy tükröt, és tegyük a rúzst a szemünkhöz. Rögtön látni, hogy a színeinkhez (szem, haj, arcbőr) illik-e. Ha nem, akkor se vegyük meg, ha magába a rúzs színébe beleszerettünk, mert nem hozzánk való (valószínűleg a másik típusba tartozik)! Ha valaki szereti a szájfényt, a rúzsra felrakva, ill. magában is használhatja, most megint divatba jött.

A smink lemosásához, az arc letisztításához a legcélszerűbb a babapopsitörlő. A sminkesek mindig ezt használják, mert minden bőrtípusra kiváló és védi, ápolja az érzékeny bőrt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top