Szépüljünk

Bõrápolás természetes anyagokkal

Megérkezett a tavasz, sõt, rohamos sebességgel közeledünk a nyárhoz, így most aztán mindenki gõzerõvel igyekszik behozni téli lemaradásait, és formába hozni bõrét.

Nem kell pánikba esni, hiszen szerencsére az idő is csak fokozatosan melegszik, ezért nem kell egyből fürdőruhára vetkőzve közszemlére tenni bőrünket.

Ruháink egyre vékonyodnak, egyre többet mutatnak bőrünkből, így nem árt, ha jobban odafigyelünk a bőrápolásra, és jobban megválogatjuk azokat a termékeket, melyekkel bőrünket ápoljuk, szépítjük.

Ha bőrünk nem jut hozzá a megfelelő tápláló, hidratáló anyagokhoz, annak előbb-utóbb látható jelei lesznek, a sejtek idő előtt öregszenek. A bőr egészségét, feszességét próbáljuk természetes anyagokkal megőrizni, hiszen nagymamáink idejében sem léteztek szuperaktív, intelligens ránctalanító krémek, mégis mindig üde és kisimult volt a bőrük. A méregdrága krémek, bőrápoló termékek nem mindig hozzák meg a kívánt eredményt, hatásuk messze elmarad attól, amit a reklámban ígérnek. Talán ezért is fordulunk egyre inkább a természetes alapanyagokból készült termékek felé. Ha kinyitjuk a hűtőt vagy betérünk egy zöldség-gyümölcs kereskedésbe, a kozmetikai lehetőségek tárháza nyílik meg előttünk. A természetes anyagok egyik nagy előnye, hogy szervezetünk könnyebben hasznosítja, építi be őket.

Tavasszal többnyire meggyűlnek a teendőink bőrünk ápolásával kapcsolatban, egyre többet vagyunk a szabad levegőn, ahol fel kell készülnünk a néha még hűvös szélre, az egyre intenzívebb napsugárzásra. Az egyik legfontosabb feladatunk ilyenkor a bőr megfelelő tisztítása, anyagcseréjének fokozása, a szükséges vitaminpótlás, mindezt tegyük természetes anyagokkal. A természet ajándékai közül válasszuk a mézet, a kamillát vagy a mandulatejet, melyek fokozzák a bőr életképességét, üdeségét.

Egy-két egyszerű házi praktika

Sápadt, fakó bőrünk egyik természetes táplálójának válasszuk a mézet, amely köztudottan az egyik legrégebbi szépségápoló szer. A méz nagy részét szőlő- és gyümölcscukor alkotja, vitaminokban, ásványi anyagokban rendkívül gazdag, mintegy 190 tápanyagot tartalmaz. A méz felfrissíti a fáradt bőrt, ha nincs időnk pakolás készítésére, elég, ha egyszerűen mézet kenünk a megtisztított bőrre, majd pár perc múlva lemossuk, máris feszesebb, rugalmasabb lesz bőrünk.

 Ha időnk engedi, keverjünk a mézhez tojássárgáját, túrót és egy citrom levét, az így kapott mézes pakolást kenjük bőrünkre, majd fél óra elteltével mossuk le a masszát. A mézes pakolásokkal dekoltázsunkat is kényeztethetjük, hiszen egyre több kivágott ruhát viselünk.


A természetes anyagoknál maradva a kamilla az egyik leggyorsabban bevethető szépítőszer, jótékony hatásával már mindenki tisztában van. A kamillát leggyorsabban borogatáshoz, fürdőkhöz alkalmazhatjuk, hiszen egy-két kamillateafiltert mindig találunk otthon.

A mai szépségápolási termékek gyakori alkotóeleme a mandula. Mandulaolajat sok helyen kaphatunk, és ha otthon egy kis tojássárgájával összekeverjük, kiváló bőrtápláló, bőrfinomító pakolást nyerünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top