Meleg típus

A tavasz és az õsz

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nem új keletû dolog, hogy az egyes embereket színeik alapján csoportokba soroljuk. Ha ismerjük saját színeinket, sokkal könnyebben választhatjuk ki ruháinkat, vagy a megfelelõ, hozzánk illõ sminket!

A színanalitika tudománya abból a megfigyelésből indult ki, hogy az évszakokra jellemző színek jellegzetesen követik egymást: tavasszal (meleg típus) minden meleg aranyban ragyog a nap előbújásával; nyáron (hideg típus) az ég kékje és a tenger türkiz színe a meghatározó; ősszel (meleg) a lehulló falevelek ezernyi színe, míg télen (hideg) a hó fehérsége. Ezeknek a színeknek a tónusait vették alapul az emberek színanalitika szerinti csoportosításánál, a haj, szempilla, szemöldök, szem színe és az arcbőr tónusa szerint.

Eszerint van a hideg (nyár, tél) és a meleg típus (tavasz, ősz).


A meleg típusú emberek ékszere az arany. E fém sárgás, meleg színe élénkíti az arcot, és teszi csillogóvá a szemet, míg az ezüsttel sápadt, fakó lenne!


Tavasz


A tavasz árnyalatai a sárgából táplálkoznak, világosabbak és derűsebbek a színei, mint az ősz vörös tónusú, teltebb és súlyosabb színei. A tavasz típusú emberek könnyen felismerhetőek világos jegyeikről: az arany tónusú arcbőrről, ami könnyen barnul; szemöldöke, szempillája alig látható színéről; hajáról, ami aranyszőkétől világos aranybarnáig bármilyen árnyalatú lehet, és szeme kék, zöld vagy szürke színéről.

Mivel mindene világos, a sminkje sem lehet túl erős, mert ebben az esetben a kontraszt (világos arc – sötét szín) közönségessé teheti viselőjét. A finom bézs alapozóra sárgás, áttetsző púdert tegyünk, a járomcsontra finom barackos, alig leheletnyi arcpírt.


A szem kontúrozására a legalkalmasabb a mogyoróbarna szín, a csokoládébarna már túl erős lenne! Fekete, szürke egyáltalán nem ajánlott! Szemhéjára is csak meleg, nem túl sötét színek kerülhetnek: bézs, barack, vanília, halvány lazac, türkizkék, lombzöld, homokbarna. A lényeg, hogy ne legyen gyöngyházfényű a szemhéjpor, csak alkalmi sminknél, ugyanis ehhez a típushoz a hűvös csillogás nem illik! A száj barackos, narancsos árnyalatú legyen, ne túl sötét és ne túl erős!

 

 


Ősz

A másik meleg típus az ősz, ahová két csoport tartozik. Az egyik a természetes vörös hajú, világos szemű, világos, meleg elefántcsontszínű bőrrel, ami nehezen barnul, inkább pirul, ezért lehetőleg kerülje a napot!

E típus általában nem szereti a szeplőit, de semmi esetre sem kell arra törekedni, hogy annyi alapozót tegyen fel, ami eltünteti, mert „vakolat” lesz az arcon! Inkább csak finom, pigmentekben gazdag folyékony alapozót használjon (pl.: Bourjois)!

Az ősz másik típusa intenzívebb színekben: sötét aranybarna hajú, sötét szemű, sötét szempillával, szemöldökkel, és meleg sárgás, világos bőrrel (ugyancsak finom, aranybarna szeplőkkel). Ez a típus viszont könnyen barnul!

Az ősz típusú embernek vigyáznia kell a sminkelésnél, hogy csak meleg színű árnyalatokat használjon, ami által e típus meleg, arany tónusai jól érvényesülnek: barnás árnyalatú arcpírt, barackos, narancsos rúzsokat. A szem kontúrozására a sötétbarna a megfelelő, lágyan elsatírozva. A szemhéjra a barnás, természetes meleg, földszínű árnyalatok az ideálisak, ami lehet erőteljesebb szín is (téglavörös, olivazöld, rozsdabarna). A szempillaspirál színe viszont ne fekete legyen, mert az keménnyé teszi a tekintetét, lágyítani a csokoládébarna fogja!

Olvass tovább

Hozzászólások

ama32 2009-12-20 15:03

Na erre kiváncsi vagyok.:)

Torolt_felhasznalo_770932 2009-12-18 09:53

http://www.szintanacsadas.hu

Torolt_felhasznalo_770932 2009-12-18 09:32

Hajrá csajok, döntsétek el melyik színtípusba tartoztok!

http://www.szintancsadas.hu

N?k Lapja Café 2009-12-18 09:32

Nem új keletű dolog, hogy az egyes embereket színeik alapján csoportokba soroljuk. Ha ismerjük saját színeinket, sokkal könnyebben választhatjuk ki ruháinkat, vagy a megfelelő, hozzánk illő sminket!

Tovább a cikkre...