Szépüljünk

Zsíros, pattanásos bõrtípus

Rendszeres ápolással normalizálható ennek a bõrtípusnak a faggyútermelése. Zsíros bõr esetén a pórusokba mélyebben behatoló tisztítás javasolt.





Így eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, az izzadságréteget, és megakadályozhatjuk a pórusok faggyúmirigyekkel történő eltömődését. Alapos munkát végeznek a gyümölcssavas tisztító zselék, és a gyenge, radír hatású készítmények.
Kiválóak a vérkeringést serkentő eljárások, mint a váltakozó, hideg, meleg vízsugárral történő „bőrsokkolás”. Vagy ha a tiszítótkrémeket puha arckefével, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe.





Nappalra használjunk mattosító lotionokat, amelyek mégis rugalmasságot biztosítanak. Ezek a készítmények az arcunknak a normális bőr finomságát kölcsönzik, amelyre a smink is sokkal jobban tapad. A bőr pompás ápolói a pórusösszehúzó és faggyúmirigyek működését kordában tartó hatóanyagok. Éjszakára se vigyünk fel nehezebb, sűrűbb állagú készítményeket. Kiválóak a gyógynövénytartalmú termékek, amelyek éjszaka befolyást gyakorolnak a bőr zsírtartalmára.






A zsíros bőr különösen hálásan reagál az uborkapakolásra. Meghámozott uborka karikákkal borítsuk be az arcunkat, és 20 perc után úgy érezhetjük, mintha a bőrünk új életre kelt volna.
Különösen jó hatással van a pattanásos, tág pórusú bőrre az uborka leve, amiből meg is ihatunk naponta egy-két decit, vagy áttörölhetjük bele a bőrt. Erőteljes vértisztító hatással bír, csökkenti a gyulladások, grízek kialakulásának lehetőségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top