Szépüljünk

Száraz, érzékeny bõrtípus

Nyáron a napsugarak, a magas páratartalom kiszárította a bõrt, amibõl õsszel hiányzik a zsír és a víz. Ráadásul indul a fûtési szezon, a legalattomosabb bõrszárító, ráncosító, mert elvonja a bõrbõl a nedvességet.




Erre a stressz, az idegeskedés, valamint a gyümölcsök csökkenő vitamintartalma rátesz egy lapáttal, és pikkelyessé válik a bőr, szárazság foltok alakulhatnak ki rajta, ezért az őszi ápoláskor nagyobb figyelmet kell rá fordítani. Nagyon fontos, hogy más terméket használjunk éjszakára, és mást nappalra. Ugyanis sok embernek azért válik szárazzá, irritálttá a bőre, mert nappali krémet ken az arcára éjszakára. Ezekben ugyanis olyan összetevők vannak – például fényvédők, szmogszűrők -, amelyek úgy megterhelik a bőrt, hogy még érzékenyebbé és szárazabbá válik.

• Bármilyen hideg kint az idő, nyissuk résnyire az ablakot.
• A fűtőtesten párologtassunk vizet, amivel növeljük a szoba levegőjének páratartalmát.
• Részesítsük előnyben a friss oxigénnel dúsított krémeket.
• Ismerjünk mértéket a kávé, a fekete tea és az alkoholfogyasztásban.





Tisztítás során a szappan és az arctonik tabunak számítanak, olyan tisztítószer használata ajánlott, amely visszazsírosítja az arcbőrt, és így képes megtartani savas védőköpenyét. Aki ebbe a bőrtípusba tartozik, az ne használjon egyszerre többféle kozmetikai márkát, mert ettől mér érzékenyebbé válik a bőr.
Kiválóak ősszel a C- és E-vitaminban gazdag készítmények, valamint azok, amelyeket hyaluronsavval dúsítottak, ami láthatatlan védőfátyolként védi a bőrt a környezeti ártalmakkal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top