Frizura és esküvõ

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A házasságkötés életünk egyik legkiemelkedõbb eseménye. Mindannyian várjuk azt a pillanatot, amikor testben és lélekben felkészülve kimondjuk a boldogító igent az anyakönyvvezetõ színe elõtt. De vajon elegendõ figyelmet fordítunk-e frizuránkra?
Manapság számtalan esküvői szolgáltatás között válogathatunk. Rendelhetünk fotózást, videózást, esküvői tortákat, tűzijátékot, kölcsönözhetünk autókat, zenekarokat, bérelhetünk éttermet. Vannak olyan cégek is, amelyek mindezt egyesítik, és teljes körű szolgáltatást nyújtanak a házasulandó felek részére. Ha úgy döntünk, hogy megházasodunk, és nem akarjuk elaprózni az energiáinkat a szervezéssel, érdemes ilyen céget felkeresnünk. Biztosak lehetünk benne, hogy a menyasszony külső megjelenése – különös tekintettel a frizurára – nem fog maga után kívánnivaló hagyni.

Az újságíró munkájában nem nélkülözheti a szerencsét: barátnőm egy jó nevű rendezvényszervező cég esküvői szolgáltatások részlegénél dolgozik. Egyértelmű volt, hogy hozzá fordulok, ha valami konkrétumot akarok megtudni a menyasszonyi frizurákról.
- Nos, igen - kezdi a felvilágosítást Mariann, a cég helyettes vezetője, aki eredeti szakmáját tekintve fodrász, - egy szép frizura a mindennapi életben is rendkívül fontos, hát még egy ilyen különleges alkalom esetén, mint az esküvő. Sajnos, a rosszul megválasztott hajviselet könnyedén elronthatja az összhatást.

- Mi a leggyakoribb probléma, amellyel egy hajviselet kialakításánál találkoztál?
- Tapasztalataim szerint az ősi recept itt is érvényes: egy esküvői frizura kialakítása a szép, egészséges hajnál kezdődik. Bizonyára te is tudod, hogy ezen a területen a töredezett, száraz hajvégek jelentik a leggyakoribb problémát.

- Igen, mondom Mariannak - egy felmérés szerint a nők jelentős hányada küzd a száraz, töredezett haj nehézségeivel. Tapasztalataidat figyelembe véve, mit javasolnál a száraz haj kezelésére?
- Jó kérdés. Én is sokat gondolkoztam ezen. Főszabályként azt mondhatnám, hogy a megfelelő samponon múlik a dolog. Próbáljuk megkeresni a hajtípusunknak megfelelő terméket. Manapság rengeteg új sampon jelenik meg a piacon, de csak igen kevés foglalkozik kifejezetten a száraz, töredezett hajvégekkel.

- Hogyan lehetséges biztosítani a haj jó állapotát az esküvő napjára?
- Állíts fel egy olyan programot, ami biztosítja, hogy éppen az esküvő napján lesz a haj a legjobb állapotban. Egy 6-8 hétig tartó rendszeres igazítás és karbantartás erős és csillogó hajat eredményez. Sose felejtsünk el hajbalzsamot használni.

- Hogyan találhatjuk meg az esküvőre legmegfelelőbb megjelenést?
- Ha kiválasztottad az esküvői ruhádat, mutass róla egy képet a fodrászodnak, így megbeszélhetitek azt a hajformát, ami a legmegfelelőbb kiegészítője lesz a ruhának. Ne vásárolj fejdíszt anélkül, hogy előtte nem konzultáltál a fodrászoddal. Ha az esküvői ruha a romantikus tündérmesék világát idézi meg, göndör haj és friss virágok illenek hozzá. Az egyszerű, sima, klasszikus ruhához a legjobban egyenes vonalak és egyszerű fejdísz illik.Olvass tovább

Hozzászólások