Szépüljünk

Lakkozás technikája

A körömlakkozás nem kerítésfestés, nem lehet csak úgy nekiállni. Vannak szabályai, titkai, melyeket most ismertetünk.




A lakkozást mindig függőleges vonallal kezdjük a köröm közepén úgy, hogy a körömágy felől induljunk, és haladjunk a köröm végéig. Ezután először a jobb, majd a bal oldalon húzzunk egy vonalat, és ügyeljünk arra, hogy a köröm két szélén maradjon 1-1 mm-nyi szabad hely. Ugyanis ez a fajta lakkozási technika optimális formájúnak és hosszúkásnak, keskenynek mutatja a legszélesebb, legrövidebb körmöt is.

A második réteg lakkot akkor vigyük fel, amikor az első megszáradt. Ezt úgy tesztelhetjük le a legbiztosabban, ha a nyelvünk hegyéhez érintjük a lakkot, és ha bizsergést érzünk, akkor a lakk még nem száraz.





Akkor tökéletes a lakk felvitel, ha egy réteghez elegendő egyszer az üvegcsébe mártani az ecsetet. Ezért ne csak a szín alapján válasszunk körömlakkot, hanem nézzük meg, hogy az ecsetkéje szélesebb, puhább és hosszabb legyen a szokásosnál, lehetőleg az üveg aljáig érjen. Ez valóban meggyorsítja a lakkozás folyamatát, mert egyetlen mozdulat elegendő a felhordáshoz.

Divatos lesz az idén nyáron az olasz manikűr, amihez enyhén szögletesre kell reszelnünk a körmöt, és sötétebb tónusú lakkot fölkenni. A harsány színek nagyon jól mutatnak a lábkörmökön, míg a gyengéd pasztellek a kéz körmén szexis benyomást keltenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top