Szépüljünk

Mi is az aloe vera?

Az aloe vera népszerûségét annak köszönheti, hogy nincs még egy ilyen növény, amelynek olyan magas lenne a víztároló képessége, mint az aloénak, ezért az elsõ számú fegyverré lépett elõ a bõröregedés elleni küzdelemben.




A sivatagban vagy a trópusokon zöldellő hosszú, vastag szárú növény tüskés leveleinek belseje olyan, mint a szivacs, a gyökerek és a levelek által megszűrt vizet hosszú időn keresztül megőrzi. A nedvességet áttetsző zselévé alakítja, ezt használja fel eredményesen a kozmetikai ipar és a gyógyászat. Az aloe zseléje nemcsak nedvességgel teli, hanem vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, fehérjékkel, szénhidrátokkal és aminosavakkal is. Ráadásul olyan arányban és mennyiségben, hogy egymás hatásait felerősítik, így visszaáll a szervezet megbomlott harmóniája, és a bőr megtartja egészséges egyensúlyát.






Az aloe múltja


Az aloe vera gyógyító és szépítő hatása már az ókor óta ismeretes, Egyiptomban a fáraók a hosszú élet elixírjének tartották. A legenda szerint Kleopátra bőrének és szemének szépségét egy núbiai rabszolga által készített, aloe tartalmú öblögető víznek köszönheti.



Nephertiti szépsége pedig az aloe húsával kevert szamártejes fürdőknek tulajdonítható. Nagy Sándor Arisztotelész javaslatára hódító harcot vívott Socotra szigetén az aloe megszerzéséért, amely a legenda szerint sérthetetlenné tette a harcosokat. Napóleon serege is élvezte az aloe csodálatos, gyógyító, regeneráló hatását. Mahatma Gandhi hosszú böjtjei alatt az aloe segítségével őrizte meg hihetetlen munkabírását, energiáját. Az aloe gyógyító tulajdonságai mellett a bőrt simává, tisztává varázsolja, lelassítja a ráncosodási folyamatot, a haj pedig dúsabb, csillogóbb, erősebb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top