Szépüljünk

Életmód és a bõr hidratálása

Sport, szoli, szauna. Pörgés a munkahelyen, pörgés az életben. Mit tehetünk, hogy bõrünk minden körülmények között megõrizze víztartalmát? Figyeljünk oda életvezetésünkre, s hogy milyen szappant használunk.

Itt a tavasz! Reggelente süt a nap, de ez csak hangulatunkat változtatja meg: reggelente a tükörbe nézve nyögünk egy nagyot: már megint hogy nézek ki! Ilyenkor aztán bevágjuk magunkat a kocsinkba, és irány a legközelebbi fitnesscenter egy kis tavaszi felfrissülésre. Természetesen csak olyan szépségipari komplexum jöhet szóba, amelyben alapszolgáltatás a szolárium és a szauna.





Sok szakember szerint, ha tavasszal hozzászoktunk a szolárium hatásához, akkor jól tűrjük az erősebb nyári napfényt is. Ezzel a “tűrőképességgel” azonban nem szabad visszaélni, mert a túlzásba vitt szoláriumozás helyrehozhatatlanul károsíthatja a bőrt. Gyorsítja a ráncosodást, az idő előtti öregedést, valamint elősegíti bizonyos rosszindulatú elváltozások kifejlődését. Gondolom, mindannyian tapasztaltuk, hogy a tavaszi szoláriumozás után bőrünk feszessége hagyott némi kívánnivalót maga után. Mindez azért történhetett, mert az ibolyántúli sugarak következtében, csökkent bőrünk vízháztartásának egyensúlya. Elsősorban a fokozott verejtékezésről, a megvastagodott szarurétegről, valamint a bőr kiszáradásáról van szó.





A bőr egyik védekező mechanizmusa ugyanis, hogy az erős napsugárzás miatt fokozott szarutermelés indul meg, vagyis gyorsabb lesz a sejtosztódás, miközben a szarusejtek leválása változatlan marad. A szaruréteg vastagsága meghatározza a bőrre kerülő anyagok felszívódásának mértékét.
De semmiképpen ne essünk kétségbe!
A szaruréteg megvastagodásának megelőzésére és kezelésére ajánljuk a Dove krémszappan termékcsalád egyik professzionális slágertermékét, a Dove Intenzív Ápoló szappant, amely egyedülálló készítmény a piacon. Használata során bőrünk bársonyos tapintásúvá válik, hosszú időn át megőrzi víztartalmát és rugalmasságát, nem szárad ki és nem ráncosodik. A krémszappanban lévő lipidek kitűnő regeneráló, dezodoráló, jó baktériumölő hatásúak. A friss, selymes hatást a különleges olajtartalom és a – Dove-nál már tradicionálisnak tekinthető – 1/4 hidratálórész szavatolja.





“Aki el tud menni a szaunáig, az be is mehet” – tartja egy finn mondás. A szauna lényege, hogy a szervezet keringése a hő hatására átrendeződik, a fokozott izzadás tonizáló, serkentő hatású az egész szervezetre. A finom, illatos meleg a legjobb orvosság átfagyott testünknek-lelkünknek. A meleg levegő rövid távon selymesebbé teszi bőrt, ugyanakkor szárítja is azt. Ha elhagyjuk a szaunát, a szennyező anyagok jelentős része ismét bőrünk felületén rakódik le, éppen ezért szükségünk van a szauna utáni otthoni zuhanyozásra és az egyénre szabott bőrápolásra. A Dove krémszappan termékcsalád egyszerre tisztít, hidratál, miközben pótolja a bőrből hiányzó ásványi anyagokat. Semleges pH-értékének köszönhetően nem szárítja a bőrt.



A természetes olajokkal dúsított és 1/4 hidratálórészt tartalmazó Dove Intenzív Ápoló szappan olyan alapvető ásványokat tartalmaz, amelyek egész nap folyamatosan feltöltik a bőr saját nedvességtárolóit. A rugalmas bőr megőrzésére kifejlesztett Dove krémszappan páratlanul óvja, ápolja a bőr természetes védőrétegét. Ne feledd, hogy egy jó krémszappan olyan könnyű, mint a te kedvenc nyári ruhád!

Játssz és nyerj Dove csomagot!
A játék >



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top