Szépüljünk

13+1 profi sminktrükk

Csak néhány profi sminktrükkön múlik, hogy olyanok legyünk, mint a címlapsztárok. De ehhez nem kell maszkmesternek lennünk, elegendõ, ha ismerjük a profik trükkjeit, és követjük a tanácsaikat.

1. lépés, a bőr ápolása.

Mielőtt felvinnénk a sminket, masszírozzunk a bőrbe hidratáló krémet. Még jobb, ha ennek a tetejére arcfeszesítő szérumot kenünk, ami pompás sminkalap. Ezután várjunk öt percet, amíg felszívódik, majd a felesleget itassuk fel egy papír zsebkendővel.

2. lépés, az alapozás.

• Ha folyékony alapozót használunk, azt először a kézfejünkre tegyük, és innen hordjuk fel ujjhegyekkel.
• Ha kompakt, krémes állagú az alapozónk, latex szivaccsal dolgozhatjuk a sminket a bőrbe. Ha enyhén nedves a szivacs, akkor harmatos bőrhatást érhetünk el.
• Stift formájú alapozó esetén ujjhegyekre van szükség, mert a keményebb állagot a test melege puhítja.
• Mindig a homlokon kezdjük az alapozást, és úgy haladjunk szisztematikusan az állig.
• Ha az alapozás miatt a ráncok szembetűnőbbé válnak, akkor itassuk le a felesleget egy papírzsebkendővel.
• A legújabb trend szerint nem kell az egész arcot alapozóval borítani, csak azokat a részeket, ahol a bőr egyenetlen, foltos.
• Mindig oldalirányú mozdulatokkal dolgozzunk, vagyis kifelé, a fül, illetve a nyak irányában haladjunk, különben az alapozó megül a pórusokban.
• A nyakat, a fület vagy a hajtövet ne sminkeljük, de hogy ne keletkezzen csúnya sminkszél, nedves szivaccsal dolgozzuk el az arc szélénél.
• Akinek rozáceás a bőre – piros erecskék, foltok vannak az orcán, az állon, vagy az orron – jól semlegesítheti zöldes színt is tartalmazó alapozóval.

3. lépés, a szem alatti karikák eltüntetése – hiszen még senki sem látott karikás szemű topmodelleket!

Az alapozónál két árnyalattal világosabb fedőkrémet vigyünk fel, de csak a belső szemzugba, a szem alá. A krémet az ujjhegyekkel simítsuk el, belülről kifelé haladva. Figyelem: tilos a pattanások eltüntetésére szolgáló, antibakteriális fedőkrémet ide felvinni, mert olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely ezt az érzékeny területet gyorsan ráncossá teszi!

4. lépés, a púderezés.

A bőr egyenetlenségei miatt – ha nem vigyázunk – a pirosító könnyen foltosan terül el. Hogy ezt megakadályozd, a pirosítás előtt szórjunk laza porpúdert az alapozós arcra.

5. lépés, a szemöldököt fixálása.

Egy kevéske hajlakkal, majd egy kefével először a szőr növekedési irányával ellentétesen, ezután pedig megegyezően fésüljük át. Ha tökéletes ívet szeretnénk, akkor a kiálló szőrszálacskákat ne húzzuk ki, hanem körömvágó ollóval nyessük le.

6. lépés, a szemöldök dúsítása.

Erre alkalmas a sötétebb szemhéjpúder, a speciális szemöldökpúder, vagy a középbarna szemöldökceruza. A színt az ecset hegyével, a növekedési iránynak megfelelően vigyük fel, majd egy szemöldökfésűvel oszlassuk el, hogy egyenletes legyen.

7. lépés, a kontúrozás.

Húzzuk meg a szemet kiemelő keretező vonalat. Aki nem tudja, hogy kicsinyíteni, vagy nagyobbítania kell-e a szemét, az írisztől a külső szemzugig húzza alul és felül a vonalat, ami a felső szemhéjon lehet egy kicsit vastagabb. A vonal ne legyen éles, satírozzuk el gyengéden applikátorral.

8. lépés, a spirálozás.

A pillákat alulról és felülről egyaránt fessük. Amikor alulról festjük, akkor a spirált ne csak fel és le, hanem oldalirányba is mozgassuk, ettől olyan sűrűvé és hosszúvá válik, mintha műszempillánk lenne.

9. lépés, a pirosítás.

Aki nem tudja, hogy keskenyíteni, vagy éppen szélesítenie kellene-e az arcát, az vigye fel az arcalmácskákra a pírt. Vagyis mosolyogjon, és az arcból kiemelkedő, legmagasabb részre hordja fel.

10. lépés, ajak kontúrozása.

Az ajak telt és érzéki lesz, ha világos kontúrceruzával egyszerűen megnagyobbítjuk. A szájzug kivételével a száj felett és alatt húzzunk világos vonalat. A színes kontúrceruzával inkább az ajak természetes formáját hangsúlyozzuk.

11. lépés, rúzsozás.

Ne csak a kontúrvonalon belülre, hanem a kontúrvonalra is vigyük fel a rúzst, de csak ecsetkével. Kezdjük az alsó ajkon, és a szájzugtól indulva haladjunk befelé. A felső ajkat szintén befelé haladva fessük.

12. lépés, szájfény.

A szájfény mindig teltebbnek mutatja az ajkat; ha tökéletes hatást szeretnénk elérni, akkor a szájfényt is ecsettel vigyük fel. A csillogás így duplán hat, és a festés is tartósabb.

13. lépés, a befejezés.

Fújjunk a levegőbe ásványvízpermetet, tartsuk alá az arcunkat, ily módon rögzíthetjük a sminket, és tehetjük egész napra tartóssá.

13+1. lépés, az extra tipp:

ha mindenütt extra csillogást szeretnénk, akkor ne csak a szájra, hanem a szemhéjra is vigyünk fel egy kis szájfényt, mely nedvesen csillogó hatást kelt. De vigyázat, csupán 2-3 órán keresztül marad a helyén ez a festék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top