Szépüljünk

Pro és kontra mûköröm

A tengerentúlról indult hódító útjára a mûköröm, amelynek ma már számtalan fajtája létezik. A felvágós pozõr fajtától a szerény, az eredetitõl alig különbözõig.




Tartósságuk öt héttől akár két hónapig tart, de az ötödik hét után már olyan nagy az eredeti és a műköröm közötti különbség, hogy a hiányzó részt zselével újra kell tölteni. Két hónap után pedig ajánlott az egészet felfrissíteni, lecserélni.

Előnyei: viselőjét leszoktatja a körömrágásról, a körömbőr tépkedéséről. Esztétikus, mert a beszakadt, puha, lágy körmök is csodásak lesznek és kíméli az ujjbegyet.

Hátrányai: a műköröm alkotóelemeitől könnyen kialakulhat allergia. Ha a felső körömlemez a csiszoláskor megsérül, alatta gombásodhat, penészedhet a köröm. A műköröm tépkedésekor (akkor fordulhat elő, ha megpattan az építmény) megsérülhet a körömlemez, és fájdalmas gyulladás alakulhat ki. A finomabb munkavégzés lehetetlen. Alatta a köröm nem fejlődik, hajlékony, puha, lágy marad.





 
A tipp formával természetes hatást érhetünk el. Légmentesen felragasztják a tippet a körömre, majd a saját körömmel egy szintbe reszelik. Csodásan mutat rajta a színes lakk. A zselés műköröm esetén az előkészületek után egyfázisú zselé több rétegét kenik fel, amelyet UV-lámpa alatt szárítanak meg. Akinek sok természetes zsírt tartalmaz a körme, az számíthat rá, hogy a zselés műkörmöt nem élvezheti sokáig.

A porcelán köröm nemcsak jó minőségű, hanem néhány egészségi problémára is megoldást jelent. Sok pedikűrös a gombás fertőzés során eldeformálódott köröm, vagy pedig a mélyen berepedezett köröm rendbehozatala során is alkalmazza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top