Szépüljünk

Gyanták háborúja

A gyantával szõrtelenítõk tábora két részre oszlik. Vannak az óvatosak, megfontoltak, õk a hideg gyanta hívei. A merészek, a mának élõk, exhibicionisták a meleg gyantát kedvelik.




A meleg gyanta hívei rendszerint rendelkeznek némi kézügyességgel, ugyanis a módszernél nemcsak a papírcsíkot kell gyorsan lerántani, hanem a mézga hőmérsékletét is el kell találni, nehogy megégessük a bőrt.

Gyantázáskor a szőrt tövestül tépjük ki, ezért a bőrfelszín három hétig sima marad, és ha rendszeres alkalmazzuk, ritkítjuk, puhítjuk a szőrszálakat.





A hideg gyanta kapható folyékony és paszta formában is, melyet főleg a karra és a lábra használhatunk. A hónaljra és a bikinivonalra már kevésbé, mert itt a szőr növekedési iránya változó, s az eredménnyel nem mindig leszünk elégedettek. A masszát vékonyan és egyenletesen kenjük a bőrre, erre tegyük a dobozban található textilcsíkot, várjuk meg, amíg mindenütt a szőrbe ragad, majd rántsuk le. Csak zsír, izzadság és nedvességtől mentes testen alkalmazható!





A gyanták csoportjába sorolható az alexandriai szőrtelenítő cukorpaszta, amely Kleopátra ősi receptje alapján készült, és amely néhány éve már itthon is megvásárolható. A csak természetes összetevőket (cukor, citromlé, gyógynövények) tartalmazó készítmény különlegessége, hogy nem a bőrhöz tapad, hanem a szőrszálhoz, ezért fájdalommentes. Többször felvihető ugyanarra a területre, és a legkisebb szőrszálacskát is eltávolítja úgy, hogy nem hagy tört szálakat a tüszőben. Langyos vízzel könnyedén és gyorsan lemosható, és mivel a cukor természetes tartósítószer, lehetetlen a baktériumok megtelepedése, így alkalmazása veszélytelen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top