Szépüljünk

A narancsbõr kialakulása

A narancsbõr az egyik legnépszerûbb kozmetikai téma, mely egyben a nõk sorsa. Mert lehetünk soványak vagy molettek, végezhetünk ülõ- vagy állófoglalkozást, a gödröcskék, a paplanhatású bõr bármelyikükön elõfordulhat.

Pontosabban a statisztikai adatok szerint tíz nő közül nyolcnak okoz szenvedést ez a gyűlöletes szépséghiba.





A narancsbőr kialakulása nincs korhoz kötve, már a 16-18 évesek combján, fenekén is felfedezhető, aminek elsődleges oka a hormonokban keresendő.

De ne csak a fogamzásgátló tablettákra, vagy a tiniknél például a hormonális változásokra gondoljunk, hanem főként a hormonszennyezett élelmiszerekre, amelyeket nap, mint nap elfogyasztunk. Vagy a stresszre, a felfokozott élettempóra, a dohányzásra, az alkoholfogyasztásra, a kevesebb mozgásra, és a gyorsétkezdék kínálatára.





A sors másik igazságtalansága, hogy a női test bizonyos részei – comb, fenék, csípő – egészen nagy mennyiségű zsírt képesek elraktározni, amelytől aztán alig lehet megszabadulni. Amikor a gombostűfejnyi zsírsejtecskék babszem nagyságúra híznak, lelassul a vérkeringés, ez csökkenti a bőr hőmérsékletét, amitől anyagcserezavarok lépnek fel, és kialakul a cellulit.





Az összetapadt zsírsejtek a bőr felszíne felé vándorolnak és a laza kötőszöveten – melynek áldása, hogy például könnyen tágul terhesség idején – könnyen átnyomódnak, így láthatóvá, tapinthatóvá válik a paplanhatású bőr. Ezért a 20-30 éves nők több, mint 45 %-a küzd a problémával, míg a 30-35 évesek újabb 20 százaléka csatlakozik a narancsbőrtől szenvedőkhöz. Aztán amikor a nők elérik az 50 éves kort, már 98 százalékuknak jelent problémát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top