Szépüljünk

Vékonyan, majd vastagon

A karácsony összebújós ünnep, érzelmes, ilyenkor a szolídabb smink illik. A szilveszter a külsõségek ünnepe, a jó értelemben vett ízléstelenségünké. Nyugodtan készítsük a legvadabb, legõrültebb, legfantasztikusabb sminket.




Amikor már áll a karácsonyfa, az ajándékok becsomagolva, és mindenkivel ki is békültünk, akkor vonuljunk be a fürdőszobába, és adjunk magunknak egy fél órát, hogy felfrissüljünk és megszépüljünk.

Addig, amíg a fürdőkádban fáradt tagjainkat áztatjuk, tegyünk fel egy nyugtató pakolást az arcunkra, hogy a bőrünk is “átérezze” az ünnepi készülődést.







• A sminkelést kevés alapozóval kezdjük, ha nem szeretjük,megteszi a színezett hidratáló krém is, de valamelyik szükséges, hogy a téli szürkés, fakó bőrszínt eltüntessük egy kicsit.

• A szemre kerüljük az erős és harsány színeket, maradjunk a szokásos árnyalatoknál, formáknál, némi csillogó porral megbolondítva, de nagyon kevéssel, mert nem túl esztétikus, ha a karácsonyfát túlragyogjuk!





• Inkább csak arany vagy ezüst selyemport használjunk a szemhéjra, az finoman csillog,de csak annyira, amennyire kell.

• A szempillákat kétszer húzzuk át, attól nagy és feltűnő lesz a szem, mégis természetes marad.

• Kevés arcpírrel és a kedvenc rúzsunkkal fejezzük be arcunk szépítését. Hajunkat kontyoljuk fel, ha hosszú, ha nem, csak finoman fésüljük át.


Majd egy elegáns ruhában libbenjünk ki, és tegyük zsebre a jól megérdemelt bókokat előbb szépségünkért, majd főzési tudományunkért, később.





Szilveszterkor még azok is társaságba, buliba mennek, akik egyébként nem nagyon szoktak otthonról eljárni. Ezen a napon mindenki felszabadult, elengedi magát, és ez látszódjon meg a kinézetünkön is! A ruha nagyon csilloghat, lehet nagyon kicsi, nagyon szexi, nagyon irigyelhető! Ehhez készüljön a smink is.





Ez az a nap, amikor mindent szabad: erős színeket, csillogó árnyékolókat felvinni, a szem is és a száj is hangsúlyos lehet egyszerre (de csak most!), szóval lehet a smink nagyon feltűnő! Ha semmit nem tudunk kitalálni, akkor sem kell elkeseredni; a szokásos sminkünk felrakása után egy szemceruzával rajzoljunk az arcunkra apró motívumot (virág, szív, csillag). Ha még erre sem merünk vállalkozni, vegyünk illatszerboltban testmatricát, és azt ragasszuk fel az arcra, vállra, dekoltázsra, vagy bárhová, ahol “kilátszik”.






A merészebbek bátran kísérletezhetnek bármilyen színnel (akár kék szájjal is, ha a ruhánk is kék), bármilyen szemfestési technikával (akár a cicás 60-as évekbeli fekete tussal is, bár akkorról még magzatbeli emlékeink sincsenek), a lényeg,hogy jól érezzük magunkat vele, és vigyázzunk, hogy azért a közönségesség csapdájába ne essünk bele!

Ha szokatlan, de jól áll, és nem úgy nézünk ki mint egy bohóc (csak egy kicsit), az még belefér egy ilyen bolondos napba!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top