Szépüljünk

Cukorpaszta

A gyantázásos szõrtelenítés a szépségápolás talán legfájdalmasabb része. A gyanta nemcsak forró, éget, hanem erõs bõrirritációja miatt a bõr gyakran kipattogzik, esetenként vérzik is. Különösen kell vigyázni olyan helyen, ami nagyon szem elõtt van - például az ajkak fölötti területen, a bajuszvonal esetében.




Az új gyantázási eljárás, melyet  cukorpasztának hívnak, mindezeket a kellemetlenségeket kiküszöböli. A cukorpaszta egy speciális természetes alapanyagú massza, melynek – mint a neve is mondja – lényeges összetevő eleme a cukor. A művelet zsírtalanítással kezdődik, minek folyamán egy lúgos kémhatású folyadékkal megtisztítják a szőrtelenítendő felületet. Majd egy speciális hintőport alkalmaznak, mely nem tartalmaz magnéziumot, így nem tömíti el a pórusokat. Ezután jön maga a tépés.





A hagyományos gyantát a szőr növési irányába kenjük fel, míg a tépés ezzel ellentétes irányú. A cukorpasztát a szőr növekedési irányával ellentétesen kenjük fel, mintegy belepaszírozzuk a pórusokba. Ezt a finomabb szerkezetű anyag teszi lehetővé, mely a pórusokban egész mélyre eljut, így a szőrt mélyebbről képes kitépni. A tépés a növekedési iránnyal megegyezően történik, így kisebb a bőr irritációja, nem vérzik, nem pattogzik ki, a szőr sem törik, mindezekből fakadóan jóval kevesebb fájdalommal jár. További előnye az új anyagnak, hogy többször is visszatérhetünk ugyanarra a felületre egymás után, míg ez a hagyományos gyantával nagy fájdalommal járt.

A cukorpaszta 25-26 fokon kiválóan kenhető, ezért a bőrt nem égeti. A cukor vízzel oldható, így az esetlegesen a bőrre ragadt pasztadarabkákat könnyűszerrel, vízzel eltávolíthatjuk. A pasztát pusztakézzel vagy gumikesztyűben keni fel a kozmetikus, így sokkal pontosabban juttatja a bőrfelszínre, mint a hagyományos gyantát. A műveletet egy tisztító- és hidratáló folyadék zárja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top