Szépüljünk

Testtrükkök

Megérdemli a tested is, hogy egy kicsit kényeztesd. Ha ezt természet erejével teszed, nem kell attól tartanod, hogy számodra ismeretlen anyag kerül a szervezetedbe. Allergiahajlam esetén azonban mindig csinálj egy próbát, kis területen.

Elő a kezekkel!

Ha természetesen fénylő körmöket és puha bőrt szeretnénk, készítsünk tojásfehérjéből és olívaolajból kézpakolást, amit 5 percig hagyjunk kézfejeinken. A pakolás felpuhítja a körömre ránőtt kis bőrt, amit ezután könnyen vissza tudunk hajtogatni.

Cukormázas kézpuhítás

Egy tenyérnyi cukorhoz adjuk hozzá egy fél citrom levét, majd dörzsölgessük a kézfejünkön és a tenyereink között is. Ha már bizsereg a bőrünk, lemoshatjuk a cukrot, utána pedig vastagon kenjük be kézpuhító krémmel. A cukorszemcsék leradírozzák a száraz bőrt, a citromlé pedig tonizál, üdít, frissít és puhít.

Bőrpuhító bor

A tej és a vaj nagy mennyiségben, az alkohol viszont kis mennyiségben puhítja a bőrt. Nagyon finom és illatos borfürdőt készíthetünk, ha a következő anyagokkal fűszerezzük forró fürdővizünket: 1 dl vörösbor, 8 db szegfűszeg, 1 teáskanálnyi őrölt szerecsendió, 1 db fahéjrúd és 2 db narancs karikákra vágva. Ha alkoholallergiád, vagy érzékeny bőröd van, tegyél egy kézpróbát, mielőtt beleülsz a vízbe!

Rózsavíz

Egy nagyobb porcelán- vagy üvegtálba tegyünk 15-20 db. rózsaszirmot, majd öntsünk rá lobogón forró vizet. Fedjük le és hagyjuk állni egy napig. A rózsavizet használhatjuk ezután a fürdővíz illatosítására, vagy testünkre spriccelve enyhe parfümként.

Tavaszillat

Ha tehetjük, szárítsuk a ruháinkat a szabad levegőn, hogy a ruha magába szívja a tavasz friss illatát, így mi azt érezhetjük majd magunkon egész nap a hivatalban. Próbáljuk meg a ruha tavaszillatát nem elrontani a parfümmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top