Szépüljünk

Csak természetesen!

Arcápoló szereket könnyen hozzáférhetõ, természetes anyagokból is készíthetünk, csak egy picinyke szaktudás szükségeltetik hozzá!

Bőrsimító finomság

Hámozzunk meg egy őszibarackot és gyümölcscentrifugán préseljük ki. A barack levét keverjük össze ugyanannyi mennyiségű habtejszínnel, majd a pakolást mélyre masszírozó mozdulatokkal vigyük fel az arcra, ezután 15-20 percig hagyjuk felszívódni. Fontos! A pakolások felvitele előtt mindig mosd, vagy radírozd le az arcod finoman, hogy eltávolítsd a legfelső elhalt hámréteget, mert a hatóanyagok csak így tudnak felszívódni.

Szirompakolás

A rózsa, a kamilla és a levendula mindamellett, hogy fertőtlenítő, sebgyógyító hatású, szépségápoló szerek készítésére is alkalmasak.

Kéz- és arcmaszkot készíthetünk belőlük, ha rózsa-, kamilla- vagy levendulavirág szirmait a gyógyszertárakban kapható, parfümmentes natúr krémmel összekeverjük. Az így készített arcmaszkot hetente egyszer használjuk, hogy illatos frissességet adjunk bőrünknek. Tíz percig hagyjuk hatni, majd kendővel töröljük le.

Ha összegyűjtjük a virágokat, szárítás után tanácsos tiszta, jól zárható üvegben tárolni, amíg fel nem használjuk őket

Arcfrissítő pakolás

Reggel igazán üdítő, ha hideg tejjel mossuk át az arcunkat. Törjünk fel egy tojást, és a fehérjét kenjük fel arcunkra. Ha nagyon száraz a bőrünk, keverjünk hozzá egy kis sárgáját és pár csepp olívaolajat is. 10 perc után langyos vízzel öblítsük le a pakolást, majd ezután kenjük fel a szokásos nappali krémet.

Paradicsomot pattanásokra!

Hámozzunk meg egy paradicsomot, és vágjuk négy részre. Távolítsuk el a magokat, majd a gyümölcshúst préseljük teljesen simára, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. A pattanásos területekre tegyünk egy-egy pötty paradicsompépet, amit 10 perc után mossunk le. A paradicsomban levő gyümölcssavak kitisztítják a pórusokat, így elősegítik a betokosodott faggyú kiürülését. Figyelem! A paradicsom allergiát válthat ki, úgyhogy az első alkalmazás előtt karunk belső részén csináljunk egy próbát. Ha viszketés, vagy bőrpír jelentkezik, azonnal mossuk le a pépet, és ne kenjük az arcunkra!

Ha duzzadt a szemünk

Tegyünk rá hideg uborka -, vagy krumpliszeleteket. A hideg tárgy hatására összehúzódnak a szemhéj vékony hajszálerei, aminek következtében lejjebb megy a puffadás. Az uborka lassan melegszik fel, mert 80% -a víz, így hatása tovább érezhető, élvezhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top