Szép lábak

Törődj jobban a lábaiddal!

Nemcsak a nyári pántos szandál időszakában kell ápolni lábainkat - nézzük, melyek azok az alapvető teendők, amiket télen se mulassz el!

A sarokrész berepedése ellen használj bőrpuhító és hidratáló krémet. Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor a sarkunk bereped, és a fájdalomtól még menni is nehezünkre esik. De a látványa sem jobb! Éjszakára tegyél rá erre a célra kifejlesztett krémet és húzz fel pamutzoknit: már néhány kezelés után szembetűnő lesz a különbség.

A napi rendszeres krémezésen túl a pedikűr is fontos, főként az életkor előrehaladtával. Ha nem tudod megfelelően levágni a lábkörmeidet, azok benőhetnek a körömágyba, amely begyulladhat. A kényelmetlen cipő pedig sok esetben bőrkeményedés okoz, de tyúkszem is kialakulhat, melyek kezelésével nem érdemes otthon kísérletezni.

Ha nincs rá lehetőség, hogy cipőt cserélj, de hosszú ideig vagy fűtött helységben, használj olyan izzadásgátló sprayt vagy hintőport, amely egész napra védelmet biztosít a láb „befülledése” ellen. Használj antibakteriális hatású talpbetéteket, így megelőzheted a gombás fertőzések kialakulását.

Hidegben az időjárásnak megfelelően öltöztesd a lábad is. Ne ázzon át a cipőd, és ne „fagyjon bele” a lábad a lábbelibe. A kihűlt lábat ne forró, hanem langyos vízbe tedd, és csak fokozatosan adj hozzá meleget.

A különféle lábproblémák, mint például a bőrkeményedés, a tyúkszem, a benőtt köröm, a bütyök, a berepedt sarok, a gombás fertőzés, a lábboltozati rendellenességek és a visszeresség ronthatják a járás minőségét, ezért érdemes megelőzni őket, vagy ha már kialakult, fontos az állapotromlás megfékezése.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top