Szép lábak

Tippek, hogy télen is szép legyen a lábad!

Bármennyire is jobb benn a hideg időben, nagyon fontos, hogy ilyenkor se gubózzunk be!

Ha már kialakultak a visszereink, akkor bőven elég például ha sétálunk egy nagyot – nem kell rohanni, de intenzíven gyalogolva mozgassuk át magunkat! És itt most nem a bevásárlószatyor hazacipelésére gondolunk, hanem egy nagy, testileg-lelkileg feltöltő sétára, ami még hóesésben sem lehetetlen kihívás.

Tuti téli tippek, hogy szép és egészséges legyen a lábadMegfelelő viselet – a hidegben is

Ha valamin, hát a cipőn próbáljunk nem spórolni! A lábdeformitások jelentős része a kényelmetlen és nem megfelelő cipők, csizmák miatt alakul ki. A túl magas vagy lapos sarok, a hegyes orr mind lábproblémákhoz vezetnek. A túl szűk cipő különösen káros, hiszen árt a keringésünknek, az összenyomorított lábfejben, vádliban nem tud megfelelően áramlani a vér. A megfelelő csizma vagy cipő kényelmes, puha, 3-5 cm magas sarkú, megfelelően kialakított talpbetéttel.

Lábápolás

Pedikűrösök a megmondhatói, hogy a többség ilyenkor, ősszel-télen sokkal kevesebb figyelmet fordít a lábaira, mint a szandálos, pántos cipős időszakban, mondván, „úgysem látszik”. A lábunkon bőrkeményedés, repedezett sarok – pedig az ápolásuk ilyenkor is legalább annyira fontos, mint bármely más testrészünké. Vegyünk néha lábfürdőt – de ne túl meleget, mert az árt a seprűvénáknak, visszereknek –, masszírozzuk át, és krémezzük be lábunk bőrét!

Váltózuhany – hideg és meleg váltakozva

Nyáron sokunknak természetes, hogy akár napjában többször is zuhanyozással, vagy a vénás problémákkal küzdők körében bevett „ősi” módszerrel, váltózuhannyal frissítjük fel magunkat. Tartsuk meg a rendszeres váltózuhany jó szokását ebben az időszakban is, fokozza a vérkeringést, és utána máris könnyebbnek érezzük elnehezült lábainkat!

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top