Szép lábak

“Nem fáj, de szégyellem” – válaszol a visszérszakértő

Sok visszeres panasszal küzdő betegnek komoly fájdalmat okoznak a vénás elégtelenségek - de mi a teendő, ha csak esztétikailag zavaró tünetekről van szó?
Tudni szeretnéd, más hogyan éli meg, mikor szembesül a visszerekkel? Olvasd el olvasóink saját történeteit!

„Kedves Doktor úr! Mindkét combom külső oldalán,és az alsó lábszáramon hajszál visszerek vannak. Nem fáj, nagyon ritkán viszketnek, de esztétikailag nem szép látvány, és szégyellem. Lehet e változtatni rajta? És érdemes- e?” – kért tanácsot Éva nevű olvasónk visszérszakértőnktől.

Nyerj időt, mielőtt fájni kezd a lábad! -  LábStoryk a visszerekről„A végtagokon lévő hajszál visszértágulatok, az úgynevezett spider varicositások szkleroterápiával, vagyis a visszér injekciózásával szépen eltüntethetőek, esztétikailag javíthatóak és a panaszok megszüntethetőek. Az injekciós kezelés lényege a visszértágulatba beadott szklerotizáló anyag az érfalak károsodása, összetapadása, majd elhegesedése révén lokálisan elzárja az eret, megszüntetve a visszértágulatot – csaknem fájdalommentesen” – válaszolt érsebészünk.

A kezelés eredményességét fokozhatjuk a kompressziós pólya viselésével, mely az ereket összenyomja, segítve az összetapadásukat. A kezelés idején a napozás ellenjavallt a bőr pigmentáció elkerülése érdekében!

Évának már csak azért sem szabad elhanyagolnia lábai egészségét, mert a visszér hosszú távon nem csak esztétikai problémát jelent, hiszen ha a véráramlás nem megfelelő végtagjainkban, az a bőr, a szövetek vérellátásában is nehézségeket jelent, és ez végső esetben fekélyesedést is eredményezhet.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 „A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top