Szép lábak

Nem csak a lábon csúnya – válaszol a visszérszakértő

Ha visszér, azonnal a lábat elcsúfító kékes erek ugranak be, pedig bizony más testrészeken is kialakulhat vénás elégtelenség. Erről kérdezték visszérszakértőnket, aki injekciós beavatkozást javasolt.

„Egy általam már megszokott, régóta fennálló, de mások számára furcsa dologgal kapcsolatban kérek Öntől véleményt: a bal mellbimbómtól kezdődően a hasamon át, egészen a combomig egy viszonylag vastagon kidudorodó, kicsit kacskaringós ér látszik, főleg nyáron, a meleg hatására. Eddig problémát nem okozott, de a kérdésem az, hogy oda kell-e figyelni rá, vagy továbbra is hagyjam figyelmen kívül? Köszönettel várom válaszát.” – fordult visszérszakértőnkhöz Zsuzsa.

„Első panasz a feszülő, fáradt láb” - válaszol a visszérszakértő

„Nagy valószínűséggel visszértágulat látható az említett helyen, melynek a sclerotherapiája javasolt, ezzel a módszerrel eltüntethető az elváltozás. A sclerotherápia, vagyis injekciós kezelés lényege a visszértágulatba beadott szklerotizáló anyag az érfalak károsodása, összetapadása, majd elhegesedése révén lokálisan elzárja az érlumenét és megszüntetve a visszértágulatot. A kezelés érzéstelenítő hatású, így a kezelés csaknem fájdalommentes” – válaszolt olvasónk kérdésére érsebész szakértőnk.

Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a kezelés idején a napozás ellenjavallt a bőr pigmentáció elkerülése érdekében. A legegyszerűbb megoldás, ha az őszi-téli-tavaszi időt választjuk a beavatkozás elvégeztetésére. A kezelés a visszérszakértő szerint többször ismételhető – már ha kiújulás miatt erre szükség van -, mellékhatások nélkül. Orvosunk biztatóan még hozzátette válaszában: a kezelések a mindennapi élet tevékenységeit nem gátolja, nem kell táppénzre menni.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 „A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top