Szép lábak

Ne add fel: tippek visszér ellen

Nincs két egyforma ember - és ez testileg-lelkileg is igaz. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi válik be, például akkor, ha a lábainak egészsége kerül veszélybe.

A visszérbetegség oka ugyanis a keringés elégtelensége: a vénákban nem áramlik vissza a szív felé elég gyorsan a vér, azaz pangani kezd. Az így megnövekedett nyomás az erek kitágulásához vezet,  egy idő után pedig az érfalak „engedelmeskednek” a nyomásnak és kifelé türemkednek. Sokan csak ennek a folyamatnak a végén fordulnak orvoshoz, amikor már állandósul a fájdalom, vagy már szövődmények is kialakulnak, pedig korai kezeléssel ezek megelőzhetők lennének.

„Csodaszerek nincsenek, csak praktikák” – LábStoryk a visszerekről

Jót tesznek a keringésnek az E-vitamint tartalmú gyümölcsök, zöldségek, így különösen a citrusfélék, vagy az áfonya, míg a természetes megoldások hívei a vadgesztenyét tartalmazó szereket választják. Egyes homeopátiás szereket is kifejezetten ajánlanak duzzadt, vérrel telített vénákra vagy akut vénagyulladásra, míg a gyógyszertárakban vény nélkül kapható, heparin tartalmú készítmény is kapható visszeres panaszok enyhítésére.

Sokat segítenek a különféle régi “praktikák” is: naponta többször váltott zuhany, amit mindig hideg vízzel fejezzünk be – sokan még télen sem hagyják el a rituálét, annyira jótékony hatással van keringésükre az elsőre nem épp kellemesnek hangzó, de mindössze pár percet igénylő trükk. A fáslizás és a kompressziós harisnya is sokat segít, és nagyon fontos, hogy ne üljünk, vagy álljunk túl sokáig egy helyben, mozgassuk át időnként tagjainkat!

Az is sokat számít, ha rendszeresen, ám nem túl intenzíven sportolunk, és kerüljük a forró fürdőt. Segíthetnek a heparintartalmú készítmények is: ezek erősíti a vénák falát, javítják a keringést, gátolják a láb bedagadását. Erről itt olvashatsz tovább Szép lábak sorozatunk egy korábbi cikkében.Az a fontos, hogy ne adjuk fel, tegyünk azért, hogy egészséges legyen a lábunk, előbb-utóbb találunk olyan módszert – súlyosabb esetekben orvosi kezelést -, amely beválik!

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top