Szép lábak

Mikor gyanakodj visszérre?

Ha a lábad bedagadt, nehéznek érzed, és kezdenek átsejleni a bőrödön a kis erek, akkor lehet, hogy nálad is fennáll a visszeresség veszélye.

Sokan váratlanul szembesülnek a kellemetlen visszérbetegséggel, vagy megpróbálják elbagatellizálni a problémát. Az első jelek rendszerint valóban a bőrön egyszer csak átsejlő hajszálerek szoktak lenni, de ezt legtöbbünk még nem veszi komolyan. Az ehhez társuló, további jelek pedig olyan általánosak, hogy könnyű másra fogni: súlyosnak érzett láb, estére bedagadt boka, vádli, feszülő bőr.

Jó hozzáállás is segíthet a visszereken

Sajnos, a többség ilyenkor legyint a problémára, holott a megelőzés miatt fontos lenne, hogy már a legelső jeleket komolyan vegyük.

Mert nem múló dologról van szó: fokozatosan egyre több értágulat sejlik át a bőrön, szaporodnak a „pókhálós” részek, és – újabb jel – már nemcsak este, hanem napközben is ödémás, dagadt a lábunk. Szintén fontos figyelmeztető jelek lehetnek az éjszakai izomgörcsök, amelyeket ezúttal nem magnéziumhiány okoz, vagy a bőr hámlása, esetleg vöröses-barnás elszíneződése.

Ekkor már egyértelműen gyanakodjunk visszerességre, vagyis arra, hogy a vénáink nem egészségesek, vagyis pang a vér az erekben, a vénák fala már nem elég rugalmas, illetve a vénabillentyűk nem tudják megakadályozni a vér visszafelé áramlását. A megfelelő vénás keringés nagyon fontos, ezért már korán, az első tünetek jelentkezésekor kapjunk észbe, keressük fel orvosunkat, illetve kezdjük el a megelőzést – erről részletesen olvashatsz itt!

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top